Coronaria ja Bittium yhteistyöhön lääketieteen etälausuntopalveluiden kehittämiseksi

Ajankohtaista

Coronaria Analyysipalvelut Oy ostaa Bittium Medanalytics Oy:n etälausuntopalveluliiketoiminnan ja vahvistaa asemaansa lääketieteellisten etälausuntopalveluiden toimittajana

Bittium -konserniin kuuluva Bittium Medanalytics Oy ja Coronaria Analyysipalvelut Oy, Coronaria Hoitoketju Oy:n tytäryhtiö ovat tänään allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan Coronaria Analyysipalvelut Oy ostaa Bittium Medanalytics Oy:n etälausuntopalveluliiketoiminnan. Sopimuksen mukaan Bittium toimittaa Coronarian käyttöön sydämen rytmihäiriöiden seurantaan tehdyn kardiolog.fi -verkkopalvelun, jota käyttää yli 70 suomalaista terveyskeskusta ja yksityistä lääkäriasemaa.  Bittium Medanalytics Oy:n liikevaihto vuonna 2016 oli 0,4 miljoonaa euroa.

Liiketoimintakaupan yhteydessä Bittium Technologies Oy on hankkinut omistukseensa 25 prosenttia Coronaria Analyysipalvelut Oy:n osakkeista.  Omistajayhteistyön tavoitteena on saavuttaa mahdollisimman suuri synergia Bittiumin laite- ja järjestelmäkehityksestä sekä Coronarian kliinisen lääketieteen ja palveluiden muodostamista rajapinnoista.

”Yhteistyö on Coronarian kannalta erittäin merkittävä askel. Uskomme, että yhdistämällä Bittiumin teknologiaosaaminen Coronarian poikkeuksellisen laajaan toimialaosaamiseen voimme yhdessä tuottaa laadukkaita, helppokäyttöisiä ja tietoturvallisia palveluratkaisuja lääketieteen ammattilaisten arkeen”, toteaa Ulla Näpänkangas, Coronaria Analyysipalvelut Oy:n toimitusjohtaja.

”Nyt solmittu yhteistyö Coronarian kanssa antaa Bittiumille mittavan lääkäri- ja asiantuntijaverkoston lääketieteen teknologian kehittämisen tueksi. Bittiumilla on yli 30 vuoden kokemus radio- ja biosignaalien mittauksesta ja uskomme, että yhteistyön avulla pystymme parantamaan terveydenhuollon palveluita kehittämällä entistä edistyksellisempiä järjestelmiä ja laitteita. Liiketoimintakaupan myötä merkittävä osa Suomessa tehtävistä sairaalan ulkopuolisista sydämen pitkäaikaisseurannasta tullaan tekemän Bittiumin teknologialla, ” sanoo Hannu Huttunen, Bittium Oyj:n toimitusjohtaja.

Lisätietoja:

Ulla Näpänkangas
Toimitusjohtaja
Coronaria Analyysipalvelut Oy
Puh. 040 748 0710

Arto Pietilä
Johtaja, Medical Technologies -tuote- ja palvelualue
Bittium Oyj
Puh. 040 344 3507