Paraurheilijat uima-altaalla uimalakit päässä.

Coronaria ja Suomen Paralympiakomitea kaksivuotiseen yhteistyöhön

Uutiset

Vammaishuippu-urheilua kehittävä ja koordinoiva Suomen Paralympiakomitea ja monipuolinen kuntoutuspalveluja tarjoava Coronaria ovat solmineet kaksivuotisen yhteistyösopimuksen. Yhteistyön tavoitteena on saada lapsia, nuoria ja perheitä vammaisurheilun pariin ja tehdä vammaisurheilua näkyvämmäksi.

Suomen Paralympiakomitea ja Coronaria Kuntoutuspalvelut ovat solmineet (17.1.2019) kaksivuotisen yhteistyösopimuksen. Yhteistyö tukee Paralympiakomitean tavoitteita ja toimenpiteitä, jotka edistävät päämäärätietoista, vastuuntuntoista ja eettisesti kestävää suomalaista huippu-urheilua, perustanaan urheilun ja yhteiskunnan perusarvot.

Coronaria haluaa yhteistyöllä edistää tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumista yhteiskunnassa sekä kannustaa lapsia, nuoria ja perheitä liikunnan pariin ja liikkumaan. Lisäksi tarkoituksena on vammaisurheilun näkyvämmäksi tekeminen.

Yhteistyössä tarjotaan paraurheilijoille Coronarian fysioterapiaa, ja lisäksi Coronaria Kuntoutuspalvelut on mukana Suomen Paralympiakomitean Para Talent Day -tapahtumissa vuosina 2019 ja 2020. Para Talent Day on yli 13-vuotiaille vammautuneille nuorille tarkoitettu testipäivä, jonka tärkeimpänä tarkoituksena on innostaa ja kannustaa nuoria urheilun pariin. Vaikka päivän tärkeimpänä tarkoituksena on innostaa kaikkia nuoria urheilemaan, niin tätä polkua pitkin tie on pitkällä tähtäimellä auki aina paralympialaisiin asti. Para Talent Day -testipäivä koostuu vammaiskilpaurheilun infosta sekä Kasva Urheilijaksi -taitovalmiustesteistä ja mukana on myös urheilijavieraita.

”Haluamme, että kaikki liikkuvat ja haluamme olla mukana rakentamassa nuorille tietä huippu-urheilun polulle. Kuntoutuksen merkitys paraurheilijoille, kuten kaikille urheilijoille on suuri, joten esimerkiksi fysioterapia tulee edistämään paraurheilijoiden valmistautumista arvokisoihin. Haluamme osallistua yhteiskunnallisen hyvän tekemiseen”, Coronaria Kuntoutuspalveluiden toimitusjohtaja Anu Karinen kertoo.

Lisäksi Suomen Paralympiakomitea ja Coronaria Kuntoutuspalvelut toteuttavat yhteistyössä koulutustoimintaa, jonka tavoitteena on, että Coronarian eri alojen terapeutit pystyvät paremmin ohjaamaan nuoria asiakkaitaan paraurheilun pariin.

”Fysioterapeuteilla ja heidän osaamisellaan on tärkeä merkitys useissa eri rooleissa paraurheilijan polulla. Lajikokeiluun rohkaiseva fysioterapeutti voi olla ensimmäinen henkilö, jonka mukana innostuu liikkumaan ja löytämään itselleen tai jopa perheelle yhteisen urheiluharrastuksen. Huippuvaiheeseen edenneen urheilijan rinnalla fysioterapeutti taas toimii osana valmennustiimiä, joka auttaa urheilijaa menestykseen. On upeaa päästä kehittämään yhdessä Coronarian kanssa eri toimintamuotoja, miten fysioterapeutit voivat olla vahva osa paraurheilun asiantuntijaverkostoa, sanoo Suomen Paralympiakomitean kehittämispäällikkö Katja Saarinen.

Coronaria Kuntoutuspalvelut on Suomen suurin monialainen kuntoutuspalveluyritys, ja osa terveys- ja hyvinvointiyritys Coronariaa. Parhaat tulokset kuntoutuksessa saavutetaan silloin, kun se suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa. Coronaria Kuntoutuspalveluissa on vuosittain aktiivisia asiakkaita n. 28 000 ja toimipisteitä Helsingistä Inariin. Asiantuntijoita kuten puheterapeutteja, toimintaterapeutteja, fysioterapeutteja, psykologeja, neuropsykologeja ja psykoterapeutteja on yhteensä noin 600.

Suomen Paralympiakomitea on rekisteröity yhdistys, joka kehittää ja koordinoi vammaishuippu-urheilua. Se on yhteiskunnallinen vaikuttaja, joka toteuttaa kaikilla toimillaan urheilun tasa-arvoa ja edistää mahdollisuuksia tavoitella kansainvälistä huippu-urheilumenestystä kesä- ja talviparalympialaisissa.

Lisätietoja:

Coronaria Kuntoutuspalvelut
Anu Karinen
toimitusjohtaja
040 507 6263
anu.karinen@coronaria.fi

Suomen Paralympiakomitea
Timo Mäkynen
Yrityssuhdepäällikkö
040 159 8199
timo.makynen@paralympia.fi