Coronaria Kotikylä –hoivakodit ikäihmisille

Uusi vanhuutta arvostava asumismuoto ikäihmisille

Vanhuus on elämänvaihe, jonka tulisi saada kukoistaa juuri niin toimeliaana ja sosiaalisena, kuin ihminen haluaa ja mihin hän kykenee. Arvostamme vanhuutta, joten loimme aivan uudenlaisen asumismuodon ikäihmisille. Tästä ajatuksesta syntyi Kotikylä.

Sen pienuus on sen suuruus

Ihminen ei viihdy laitosmaisessa ympäristössä. Siksi Coronarian Kotikylät ovat pieniä ja kodinomaisia hoivakoteja, joissa asukkaat ja työntekijät tuntevat hyvin toisensa. Kotikylissä eletään ihmisen kokoista elämää!

Kotikylät ovat tyypillisesti noin 30 asukkaan kodikkaita ja yksilöllisiä hoivakoteja. Kullakin asukkaalla on oma oikea koti, jossa voi asua turvallisesti omilla ehdoillaan. Kotikylän jokainen koti on meille yhtä tärkeä: teemme niissä kaikissa työtä suurella sydämellä asiakkaidemme parhaaksi.

Kotikylä on paitsi palveleva asumismuoto myös aktiivinen yhteisö, jossa hoitajat ja kanssa-asukkaat ovat kaikille tuttuja. Kukin asukas voi osallistua toimintaan ja olla osa yhteisöä omien halujensa ja mahdollisuuksiensa mukaan.


HALUATKO LISÄTIETOA HOIVAKODEISTAMME?

Voit olla yhteydessä kuntasi vanhustenhuoltoon, suoraan toimipisteisiimme tai lähettää meille viestiä sivun lopussa olevalla yhteydenottolomakkeella.


CORONARIA KOTIKYLÄN ARVOT

Toiminnallisuus

Toiminnallisuus tarkoittaa Kotikylässä ennen kaikkea aktiivista arkea. Kotiemme asukkaat osallistuvat oman toimintakykynsä mukaisesti arjen toimintoihin ja niiden suunnitteluun. Pienetkin teot ja merkitykselliset asiat tuovat onnistumisen ja onnellisuuden tunnetta.

Toiminnallista tekemistä Kotikylässä on jokaiselle tunti joka päivä. Se muodostuu mm. näistä aktiviteeteista:

  • > Ulkoilua ja luonnossa viihtymistä
  • > Kodin askareisiin osallistumista yhdessä henkilökunnan ja muiden asukkaiden kanssa
  • > Omaa harjoittelua yksilöllisen ohjelman mukaan
  • > Sävelsirkku (yhteiset aamu-, iltapäivä- ja iltahetket musiikin ja ohjatun tekemisen merkeissä)

Kunkin asukkaan hoito suunnitellaan yksilöllisesti yhdessä asukkaan ja hänen omaistensa kanssa RAI-toimintakykyarviointiin perustuen. Hoito- ja palvelusuunnitelmassa otamme huomioon asukkaan toiveet ja odotukset asumiselle ja kiinnitämme huomiota hänen osaamiseensa ja vahvuuksiinsa.

Yhteisöllisyys

Yhteisöllisyys Kotikylässä on yhdessä tekemistä, yhteenkuuluvuuden tunnetta, aitoa läsnäoloa ja lämmintä ilmapiiriä. Yhteisöllisyys rakentuu kohtaamisesta ja toistemme hyväksymisestä sekä siitä, että jokaisella on juttuseuraa halutessaan. Viikko-ohjelma ja yhteisöllisen toiminnan ohjelma tuovat virikkeitä arkeemme.

Turvallisuus

Meille on tärkeää, että jokainen asukas tietää ja tuntee asuvansa turvallisessa asuinympäristössä. Turvallisuuteen kuuluu ammattitaitoinen ja työhönsä sitoutunut henkilökunta, mielekkäät arkirutiinit, sosiaalinen elämä, hyvä tiedonkulku ja elämistä helpottavat teknologiset ratkaisut.

Jokaisella kotimme asukkaalla on nimetty omahoitaja, joka on hänelle läheinen tukihenkilö. Omahoitaja vastaa asukkaan kokonaistilanteesta ja hyvinvoinnista. Hän toimii edustajana ja asioiden edistäjänä asiakkaan puolesta: huolehtii yhteydenpidosta omaisiin, viestii kuulumisista ja vastaa hoitosuunnitelmasta. Omahoitajan kanssa vietetään yhteistä aikaa viikoittain esimerkiksi ulkoillen, valokuvia katsellen ja ihan vain rupatellen.

LÖYDÄ LÄHIN CORONARIA KOTIKYLÄSI

 

KUUSAMO OULU
Coronaria Kotikylä Kotikoivu, Kuusamo
Coronaria Kotikylä Kotiranta, Kuusamo
Coronaria Kotikylä Lipporanta, Oulu
JYVÄSKYLÄ KEMPELE
Coronaria Kotikylä Sammonkoti, Jyväskylä  Coronaria Kotikylä Cajanus, Kempele 
LAHTI MUHOS
Coronaria Kotikylä Tuulikoti, Lahti
Coronaria Kotikylä Lepolankatu, Lahti
Coronaria Kotikylä Helminkoti, Muhos
Coronaria Kotikylä Koivu ja Tähti, Muhoss
LAPPEENRANTA MIKKELI
Coronaria Kotikylä Onnelantie, Lappeenranta Coronaria Kotikylä Tupala, Mikkeli 
ROVANIEMI PIHTIPUDAS 
Coronaria Kotikylä Veitikanharju, Rovaniemi  Coronaria Kotikylä Kaski, Pihtipudas
SUONENJOKI  TAMPERE 
Coronaria Kotikylä Putamo, Suonenjoki
Coronaria Kotikylä Päivärinne, Suonenjoki
Coronaria Kotikylä Elämänpuu, Tampere
YLITORNIO  IITTI
Coronaria Kotikylä Lantonvainio, Ylitornio    Coronaria Kotikylä Iltatuuli, Iitti
POSIO  RIIHIMÄKI
Coronaria Kotikylä Rantala, Posio
Coronaria Kotikylä Suvanto, Posio
Coronaria Kotikylä Valmankoti, Posio
Coronaria Kotikylä Kristallikoti, Riihimäki
KOKKOLA KERAVA 
Coronaria Kotikylä Villa Maria, Kokkola  Coronaria Kotikylä Kristallikartano, Kerava
PUNKAHARJU
 Coronaria Kotikylä Anna ja Aatu, Punkaharju

Haluatko lisätietoa palveluasumisen kodeistamme?

Meillä on 43 hoivakotia ikäihmisille, kehitysvammaisille sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujille eri puolella Suomea. Kysy vapaista paikoista tai palveluistamme! Jätä kysymyksesi ja yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä.