Uniapnean tutkimuslaite

Coronaria panostaa vahvasti uniapneataudin diagnostiikkaan ja hoitoon

Ajankohtaista

LT, keuhkosairauksien ja kliinisen fysiologian erikoislääkäri Marisanna Schwenson ja dosentti, korva- nenä- ja kurkkusairauksien erikoislääkäri Miikka Peltomaa ja aloittavat työparina kehittämään Coronarian uniapneataudin diagnostiikan ja hoidon ketjua.

Marisanna Schwenson on yksi unihäiriöiden ja uniapneataudin johtavista asiantuntijoista Suomessa. Aiemmin hän on toiminut TAYS:n uniklinikan osastonylilääkärinä. Miikka Peltomaalla on erittäin laaja ja monipuolinen osaaminen ja kokemus uniapnean diagnosoinnista ja hoidosta mm. omassa yksikössään Korvalääkärikeskus Ainossa, Järvenpäässä.

– Uniapneatauti on voimakkaasti lisääntyvä kansansairaus, jonka diagnosoinnissa Coronaria on jo Suomen johtava toimija. Olemme erittäin iloisia päästessämme kehittämään nyt myös uniapneataudin hoitoa ja seurantaa yhdessä johtavien asiantuntijoiden kanssa. Pyrimme toimimaan yhteistyössä sekä julkisen sairaanhoidon että  yksityisten yritysten kanssa niin, että osaamistamme hyötyisi mahdollisimman moni uniapneatautia sairastava suomalainen, kertovat Marisanna Schwenson ja Miikka Peltomaa.

– Marisannan ja Miikan vahva osaaminen ja kokemus uniapnean diagnosoinnissa ja hoidossa sekä heidän monipuoliset verkostonsa eri sidosryhmien kanssa tukevat laajasti Coronarian palvelujen kehittämistä, toteaa Coronarian erikoissairaanhoidon palvelujen johtaja Ulla Näpänkangas.

Coronaria on 100 % suomalainen korkealaatuisia terveys-, hoiva- ja kuntoutuspalveluja tarjoava yritys. Coronaria-konserniin kuuluva Coronaria Analyysipalvelut Oy on Suomen johtava lääketieteellisiin etäanalyyseihin erikoistunut palveluntuottaja. Korkeatasoiseen palveluvalikoimaan kuuluvat EKG -pitkäaikaisrekisteröinnit, suppea yöpolygrafia ja verenpaineen vuorokausiseuranta. Coronaria Analyysipalvelut tuottaa yli 30 000 lääketieteellistä etälausuntoa vuodessa ja sen palveluita käytetään yli 300 toimipisteessä ympäri Suomen.

Lisätiedot:

Ulla Näpänkangas
Johtaja, erikoissairaanhoidon palvelut
Coronaria Hoitoketju Oy
ulla.napankangas@coronaria.fi
p. 040 748 0710