Henri Tuomilehto ja Pia Pekonen

Coronaria Uniklinikan ja Suomen Olympiakomitean yhteistyöllä paremman palautumisen eväitä nuorille urheilijoille

Ajankohtaista

Dosentti, unilääkäri Henri Tuomilehto on urallaan nähnyt urheilun koko kirjon. Hän on tavannut noin tuhat urheilijaa ja auttanut heitä urallaan eteenpäin. Erityisen huolissaan Tuomilehto on nuorista. Hänen mukaansa ihmiset, myös nuoret jaksavat huonosti ja ovat arkisin väsyneitä. Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman yhteistyö Coronaria Uniklinikan kanssa auttaa jatkossa myös nuoria urheilijoita parempaan palautumiseen.

Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman ja Coronaria Uniklinikan yhteistyön kautta on syntynyt Voittajat tehdään yöllä -verkkovalmennus. Se tarjoaa unen ja palautumisen parantamiseksi kaikki parhaat vinkit, joita unilääkäri Henri Tuomilehto on uransa aikana havainnut ja tutkinut. Verkkovalmennus on suunnattu urheilijoille, vanhemmille ja valmentajille – kaikille nuoren urheilijan lähellä oleville.

Arki on yleensä kaikkein kuormittavinta myös nuorelle urheilijalle. Tämän ymmärryksen lisääminen on ensiarvoisen tärkeää, koska huono jaksaminen voi olla este urheilijan uran kehittymiselle ja etenemiselle. Tuomilehto tietää, miten maailman huipulle noustaan ja miten siellä menestytään.

”Kaikkein menestyneimmille urheilijoille on yhteistä se, että he kaikki ovat hyvin tietoisia palautumisen merkityksestä ja rytmittävät omaa treenaamistaan sen ympärille. He kuuntelevat tarkasti omaa kehoaan ja ovat ymmärtäneet, että treenaamisessa määrää tärkeämpää onkin laatu. Ja laadukkaan treenin edellytys on aina laadukas palautuminen”, kertoo Tuomilehto.

Urheiluakatemiaohjelmassa ollaan iloisia alkaneesta yhteistyöstä.

”Urheiluakatemiaverkostossa tehdään päivittäin työtä sen eteen, että nuoret kehittyisivät urheilijoina ja jaksaisivat paremmin. On hienoa, että saamme nuorten urheilijoiden käyttöön Tuomilehdon ja Coronarian osaamisen ja kokemuksen, jolla voidaan tukea heidän palautumistaan ja menestymistään tulevaisuudessa”, toteaa valmennusosaamisen asiantuntija Pia Pekonen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmasta.

Voittajat tehdään yöllä -verkkovalmennus on saatavilla täältä.

Dosentti, Coronaria Uniklinikan vastuulääkäri Henri Tuomilehto kuuluu sadan tärkeimmän terveysalan vaikuttajan listalle ja on valmentanut muun muassa NHL-seura Columbus Blue Jackets -joukkuetta, Suomen olympiajoukkuetta sekä useita liigatason jalkapallo- ja jääkiekkojoukkueita.