Kaupungin yläpuolelta otettu ilmakuva.

Coronarian hoivapalvelut osaksi pohjoismaista Humana-konsernia

Ajankohtaista

Pohjoismainen hoivakonserni Humana ja Coronaria Oy ovat allekirjoittaneet yrityskaupan, jolla Humana ostaa Coronaria Hoiva Oy:n ja sen tytäryhtiöt. Yrityskaupan myötä Humana-konserni vahvistaa asemiaan ja nousee merkittäväksi hoivapalvelujen tuottajaksi kaikkialla Suomessa. Kauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Humana on johtava pohjoismainen hoivakonserni, joka tarjoaa muun muassa perhehoitopalveluja, henkilökohtaista apua, vanhustenhoito- ja erityispalvelujen asuntoja. Humanalla on noin 15 000 työntekijää Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa.

Coronaria Hoiva Oy tarjoaa monipuolisia ja korkealaatuisia hoiva- ja asumispalveluja ikäihmisille, kehitysvammaisille ja mielenterveys- ja päihdeasiakkaille.  Yhtiön proforma -liikevaihto vuonna 2018 oli 54 miljoonaa euroa, ja se työllistää noin 1 000 henkilöä.

”Olemme pitkäjänteisesti rakentaneet Coronaria Hoivasta valtakunnallista monipuolisesti eri asiakasryhmille palveluja tuottavaa yritystä. Sote-maailman muuttuessa ja Coronaria-konsernin kasvaessa voimakkaasti olemme kuitenkin päättäneet keskittyä kuntoutus- ja terveyspalveluihin sekä erikoissairaanhoitoon. Tämän yrityskaupan myötä meille tarjoutuu siihen hyvä mahdollisuus. Uskomme, että Humanan hoivapalvelujen vahvistuminen on myös tervetullut tasapainottava tekijä Suomen hoivapalvelumarkkinoilla”, Coronarian toimitusjohtaja Teppo Lindén sanoo ja jatkaa:

”Meille henkilöstön tyytyväisyys on aina ollut erittäin tärkeää ja olemme tyytyväisiä siitä, että Coronaria Hoiva Oy:n henkilöstön asema yrityskaupan jälkeen on turvattu. Haluamme omalta osaltamme kiittää kaikkia työntekijöitä yhteisistä vuosista.”

Lisätietoja:

Coronaria Oy
Teppo Lindén
toimitusjohtaja
040 068 4119
teppo.linden@coronaria.fi

Coronaria Hoiva Oy
Arto Lamberg
toimitusjohtaja
050 400 1108
arto.lamberg@coronaria.fi