Coronarian hoiva- ja asumispalvelut ovat nyt osa Humanaa

Humana on saanut päätökseen Coronaria Hoivan yritysoston ja vahvistaa asemaansa johtavana sosiaalialan palveluiden tuottajana Suomessa

Ajankohtaista

Humana on saanut päätökseen suomalaisen Coronaria Hoivan yritysoston. Yritysoston myötä Humana tulee olemaan yksi Suomen suurimmista sosiaalialan palveluiden tuottajista.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) hyväksyttyä Coronaria Hoiva Oy:n yritysoston, Humana AB on nyt lunastanut tytäryhtiönsä Humana Finland Oy:n toimesta koko Coronaria Hoiva Oy:n osakekannan. Suomessa Humana on toiminut maayhtiö Arjessa Oy:n kautta vuodesta 2016 lähtien. Arjessa-yhtiöllä on ollut vahva asema asiakaslähtöisten lapsi- ja perhepalveluiden tuottajana.

Yritysoston myötä Humana vahvistaa merkittävästi asemaansa mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, kehitysvammaisille sekä ikäihmisille kohdennettujen asumis- ja hoivapalveluiden tuottajana, ja siitä tulee yksi suurimmista sosiaalipalveluiden tuottajista Suomessa noin 2 500 työntekijän voimin.

Coronaria Hoivalla oli noin 1 100 työntekijää vuoden 2018 lopussa. Yhdessä Coronaria Hoivan kanssa, Humanalla oli noin 15 800 työntekijää vuoden 2018 lopussa. Yritysosto luo vakaan alustan orgaaniselle kasvulle ja hyvät mahdollisuudet laadukkaalle kehitystyölle sekä synergiaeduille.

”Olemme todella iloisia voidessamme toivottaa Coronaria Hoivan tervetulleeksi Humanaan. Yhdessä olemme nyt kattava sosiaalipalveluiden tarjoaja myös Suomessa. Korkea laatu ja houkuttelevuus työnantajana ovat elintärkeitä kestävälle toiminnallemme johtavana, ja sosiaalisesti vastuullisena toimijana pohjoismaisilla hoivamarkkinoilla. Nämä ovat ne vahvuudet, joiden avulla voimme jatkaa kasvua ja siten auttaa useampia ihmisiä hyvään elämään”, sanoo Humana-konsernin toimitusjohtaja Rasmus Nerman.

Humana lyhyesti
Humana on johtava pohjoismainen sosiaalialan yritys, joka tuottaa sosiaali- ja hoivapalveluita yksilöille ja perheille, mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, vammaisille sekä ikäihmisille. Humana työllistää noin 15 800 työlleen omistautunutta alan ammattilaista Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Suomessa. Palvelemme päivittäin yli 8 000 asiakasta. Työskentelemme saavuttaaksemme vision “Jokaisella on oikeus hyvään elämään.”. Vuonna 2018 Humanan liikevaihto oli 6,725 MSEK. Humana on listattu Tukholman pörssiin vuonna 2016 ja sen pääkonttori on Tukholmassa. Lue lisää Humanasta: www.humana.fi tai http://corporate.humana.se/en