Pariskunta nukkuu tyytyväisenä.

Hyvä uni tulee Lahteen

Ajankohtaista

Coronaria Uniklinikka laajentaa toimintaansa ja avaa Lahteen toimipisteen, joka tarjoaa koko Päijät-Hämeen alueelle unihäiriöiden hoitoa asiantuntevasti nopealla hoitoon pääsyllä.

Coronaria avaa 1. maaliskuuta uniklinikan Lahteen osoitteeseen Hämeenkatu 20. Lahteen avattava klinikka on osa valtakunnallisen uniklinikkaverkoston rakentamista. Tällä hetkellä Coronaria Uniklinikat sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa.

”Pystymme löytämään ja hoitamaan kerralla kaikki unihäiriöt, myös päällekkäiset uniongelmat. Monet tarjoavat apua uniapneaan, mutta se on vain yksi unihäiriöistä. Meiltä saa kattavan hoidon kaikkiin unihäiriöihin. Maailman helpoin tapa parantaa omaa terveyttä ja hyvinvointia on hoitaa nukkumistaan”, Coronaria uniklinikan vastuulääkäri Henri Tuomilehto painottaa.

Unihäiriöt on hyvin hoidettavissa

Unen laatu on elintärkeää. Unihäiriön pääoireena ei aina ole huono nukkuminen. Usein näennäisestä riittävästä unen määrästä huolimatta heikkolaatuinen uni aiheuttaa päiväaikaisen vireystilan ja toimintakyvyn heikkenemistä, kuten väsymystä, ärtyneisyyttä tai muistiongelmia.

Ammattikuljettajien, vuoro- ja matkatyöntekijöiden hyvinvoinnissa uniterveydestä huolehtiminen on aivan olennaisessa roolissa. Unihäiriöstä on kyse, kun se jatkuu yhtäjaksoisesti yli kaksi kuukautta tai toistuu useamman kerran vuodessa.

Coronaria Uniklinikalla kokeneet asiantuntijat diagnosoivat ja hoitavat kokonaisvaltaisesti asiakkaiden kaikkia unihäiriöitä, kuten uniapneaa, levottomia jalkoja, univajetta ja unettomuutta syynmukaisella hoidolla. Uniklinikan palveluvalikoimaan kuuluvat myös uniapnean hoitoon käytettävän CPAP-laitteet.

”Ongelmallista on se, että uniongelman tai väsymyksen pitkittyessä ihminen tottuu olotilaansa ja suurin osa ihmisistä ei enää tunnista oireitaan poikkeavaksi. Aina ei välttämättä tule mieleen, että jos tämä kaikki johtuukin unesta. Pitkään jatkunut huono nukkuminen tai väsymys on sairaus, jota kannattaa tutkituttaa. Kaikki unihäiriöt ovat hyvin hoidettavissa”, Tuomilehto sanoo.

Lisätietoja:

Henri Tuomilehto
Vastuulääkäri
Coronaria Uniklinikka

Ulla Näpänkangas
Johtaja, ESH
Coronaria Erikoissairaanhoito
040 7480710
etunimi.sukunimi@coronaria.fi