perhe nukkumassa

Hyvä uni tulee Ouluun

Ajankohtaista

Kaksikymmentä prosenttia suomalaisista kärsii unihäiriöistä, ja useimmat eivät edes tiedä sitä itse. Uniapnea, levottomat jalat ja unettomuus ovat yleisimpiä unihäiriöitä. Coronaria Uniklinikka laajentaa toimintaansa ja avaa Ouluun toimipisteen, joka tarjoaa koko Pohjois-Suomen alueelle unihäiriöiden hoitoa asiantuntevasti nopealla hoitoon pääsyllä.

Unen laatu on elintärkeää. Unihäiriön pääoireena ei aina ole huono nukkuminen. Usein näennäisestä riittävästä unen määrästä huolimatta heikkolaatuinen uni aiheuttaa päiväaikaisen vireystilan ja toimintakyvyn heikkenemistä, kuten väsymystä, ärtyneisyyttä tai muistiongelmia. Unihäiriöstä on kyse, kun se jatkuu yhtäjaksoisesti yli kaksi kuukautta tai toistuu useamman kerran vuodessa.

Coronaria Uniklinikalla kokeneet asiantuntijat diagnosoivat ja hoitavat kokonaisvaltaisesti asiakkaiden kaikkia unihäiriöitä, kuten uniapneaa, levottomia jalkoja, univajetta ja unettomuutta syynmukaisella hoidolla. Uniklinikan palveluvalikoimaan kuuluvat myös uniapnean hoitoon käytettävän CPAP-laitteet.

”Ongelmallista on se, että uniongelman tai väsymyksen pitkittyessä ihminen tottuu olotilaansa ja suurin osa ihmisistä ei enää tunnista oireitaan poikkeavaksi. Aina ei välttämättä tule mieleen, että jos tämä kaikki johtuukin unesta. Pitkään jatkunut huono nukkuminen tai väsymys ovat sairaus, jota kannattaa tutkituttaa. Kaikki unihäiriöt ovat hyvin hoidettavissa. Yksin näiden asioiden kanssa ei tarvitse painia, vaan kuka tahansa pääsee uniklinikalle hoitoon”, Coronarian johtava unilääkäri Henri Tuomilehto painottaa.

Uniongelmaisten haasteena on ollut hoitoon pääsy ja pitkät jonot hoidon aloitukseen. Uuden uniklinikan myötä Oulussa pääsee nopeasti unihäiriöiden kuten uniapnean hoitoon.

Coronaria avaa uniklinikan Oulun Sammakkotaloon 27. marraskuuta. Ouluun avattava Coronaria Uniklinikka on osa valtakunnallisen uniklinikkaverkoston rakentamista. Tällä hetkellä Coronaria Uniklinikat sijaitsevat Helsingissä, Oulussa, Tampereella ja Kuopiossa. Coronaria Uniklinikan unilääkäreinä ovat maan johtava unilääkäri Henri Tuomilehto, Asla Kerola ja Jussipekka Marttila.

”Pystymme löytämään ja hoitamaan kerralla kaikki unihäiriöt, myös päällekkäiset uniongelmat. Monet tarjoavat apua uniapneaan, mutta se on vain yksi unihäiriöistä. Meiltä saa kattavan hoidon kaikkiin unihäiriöihin. Maailman helpoin tapa parantaa omaa terveyttä ja hyvinvointia on hoitaa nukkumistaan”, Tuomilehto sanoo.

Coronaria Uniklinikan avajaisia vietetään Oulun Sammakkotalossa 27.11. kello 17–20. Tapahtumassa on mahdollista kuunnella asiantuntijoiden tietoiskuja unen vaikutuksesta hyvinvointiin, uniapnean CPAP-hoidosta ja liikkuvan ihmisen palautumisesta. 

  • Henri Tuomilehto
    Coronarian johtavalla unilääkärillä Henri Tuomilehdolla on unesta, unihäiriöistä ja niiden hoitamisesta yli viidentoista vuoden kokemus.
  • Dosentti, korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri, unilääketieteen erityispätevyys, somnologist – Eurooppalainen unilääketieteen pätevyys.
  • Potilastyön lisäksi Tuomilehto tekee tutkimustyötä ja kehittää univalmennusmenetelmiä suomalaisille urheilijoille.
  • Hän on tehnyt menestyksekästä yhteistyötä muun muassa Columbus Blue Jacketsin, HJK:n ja Suomen Olympiakomitean urheilijoiden kanssa.

Lisätietoja:

Henri Tuomilehto
Vastuulääkäri
Coronaria Uniklinikka

Ulla Näpänkangas
Johtaja
Coronaria Erikoissairaanhoito
040 7480710
etunimi.sukunimi@coronaria.fi