Nainen hymyilee sängyssä hyvin nukutun yön jälkeen.

Hyvä uni tulee Seinäjoelle

Ajankohtaista

Kaksikymmentä prosenttia suomalaisista kärsii unihäiriöistä, ja useimmat eivät edes tiedä sitä itse. Uniapnea, levottomat jalat ja unettomuus ovat yleisimpiä unihäiriöitä. Coronaria Uniklinikka laajentaa toimintaansa ja avaa Seinäjoelle toimipisteen, joka tarjoaa unihäiriöiden hoitoa asiantuntevasti nopealla hoitoon pääsyllä.

Unen laatu on elintärkeää. Unihäiriön pääoireena ei aina ole huono nukkuminen. Usein näennäisestä riittävästä unen määrästä huolimatta heikkolaatuinen uni aiheuttaa päiväaikaisen vireystilan ja toimintakyvyn heikkenemistä, kuten väsymystä, ärtyneisyyttä tai muistiongelmia.

Ammattikuljettajien, vuoro- ja matkatyöntekijöiden hyvinvoinnissa uniterveydestä huolehtiminen on aivan olennaisessa roolissa. Unihäiriöstä on kyse, kun se jatkuu yhtäjaksoisesti yli kaksi kuukautta tai toistuu useamman kerran vuodessa.

Coronaria Uniklinikalla kokeneet asiantuntijat diagnosoivat ja hoitavat kokonaisvaltaisesti asiakkaiden kaikkia unihäiriöitä, kuten uniapneaa, levottomia jalkoja, univajetta ja unettomuutta syynmukaisella hoidolla. Uniklinikan palveluvalikoimaan kuuluvat myös uniapnean hoitoon käytettävän CPAP-laitteet.

”Ongelmallista on se, että uniongelman tai väsymyksen pitkittyessä ihminen tottuu olotilaansa ja suurin osa ihmisistä ei enää tunnista oireitaan poikkeavaksi. Aina ei välttämättä tule mieleen, että jos tämä kaikki johtuukin unesta. Pitkään jatkunut huono nukkuminen tai väsymys on sairaus, jota kannattaa tutkituttaa. Kaikki unihäiriöt ovat hyvin hoidettavissa”, uniklinikan ylilääkäri Henri Tuomilehto painottaa.

CORONARIA AVAA UNIKLINIKAN SEINÄJOELLE

Coronaria avaa kesäkuussa uniklinikan Seinäjoelle osoitteeseen Kalevankatu 4. Uniklinikka toimii samoissa tiloissa Coronarian silmäkirurgian Medilaserin kanssa. Seinäjoelle avattava klinikka on osa valtakunnallisen uniklinikkaverkoston rakentamista. Tällä hetkellä Coronaria Uniklinikat sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Kuopiossa, Oulussa, Lahdessa ja Järvenpäässä.

”Pystymme löytämään ja hoitamaan kerralla kaikki unihäiriöt, myös päällekkäiset uniongelmat. Monet tarjoavat apua uniapneaan, mutta se on vain yksi unihäiriöistä. Meiltä saa kattavan hoidon kaikkiin unihäiriöihin. Maailman helpoin tapa parantaa omaa terveyttä ja hyvinvointia on hoitaa nukkumistaan”, Tuomilehto sanoo.

Coronaria Uniklinikan avajaisia vietetään OmaSp Stadionin lounge-tiloissa keskiviikkona 15.5. kello 17–20 Hyvä uni tulee Seinäjoelle -yleisöillan merkeissä. Tapahtumassa on ohjelmassa muun muassa unilääkäreiden tietoiskuja unen vaikutuksesta hyvinvointiin ja uniapnean CPAP-hoidosta sekä CPAP-laitteisiin ja -maskeihin tutustumista. 

LISÄTIETOJA:

Henri Tuomilehto
Ylilääkäri
Coronaria Uniklinikka

Ulla Näpänkangas
Johtaja, ESH
Coronaria Erikoissairaanhoito
etunimi.sukunimi@coronaria.fi