Vanhempi pariskunta nukkuu

Hyvä uni valtaa Suomen

Ajankohtaista

Yli kaksikymmentä prosenttia suomalaisista kärsii unihäiriöistä, ja useimmat eivät edes tiedä sitä itse. Uniapnea, levottomat jalat ja unettomuus ovat yleisimpiä unihäiriöitä. Coronarian uniklinikoilla kokeneet erikoislääkärit ja unihoitajat hoitavat unihäiriöitä kokonaisvaltaisesti.

Coronaria vahvistaa uniklinikkaverkostoaan perustamalla kymmenen uutta uniklinikkaa ympäri Suomea parin vuoden sisällä. Osana valtakunnallisen uniklinikkaverkoston rakentamista Coronaria avaa 27. marraskuuta uniklinikan Ouluun ja laajentaa lähiaikoina myös Järvenpäähän, Lahteen sekä Seinäjoelle. Coronarian uniklinikat palvelevat tällä hetkellä Helsingissä, Tampereella ja Kuopiossa.

Coronaria Uniklinikalla kokeneet asiantuntijat diagnosoivat ja hoitavat kokonaisvaltaisesti asiakkaiden kaikkia unihäiriöitä, kuten uniapneaa, levottomia jalkoja, univajetta ja unettomuutta syynmukaisella hoidolla. Uniklinikan palveluvalikoimaan kuuluvat myös uniapnean hoitoon käytettävien CPAP-laitteiden myynti ja vuokraus.

”Pystymme löytämään ja hoitamaan kerralla kaikki unihäiriöt, myös päällekkäiset uniongelmat. Meiltä saa kattavan hoidon kaikkiin unihäiriöihin. Maailman helpoin tapa parantaa omaa terveyttä ja hyvinvointia on hoitaa nukkumistaan”, Coronaria Uniklinikan vastuulääkäri Henri Tuomilehto sanoo.

Coronaria Uniklinikan vastuulääkäreinä toimivat kokeneet unihäiriöihin ja uniapneaan erikoistuneet lääkärit:

Dosentti, erikoislääkäri Henri Tuomilehto, jolla on unilääketieteen erityispätevyys ja somnologi-eurooppalainen unilääketieteen pätevyys sekä yli 15 vuoden kokemus unihäiriöiden diagnosoinnista ja hoidosta.

Dosentti, korva-, nenä- ja kurkkusairauksien erikoislääkäri Miikka Peltomaa, jolla on yli 15 vuoden kokemus uniapnean diagnosoinnista ja hoidosta.

LT, keuhkosairauksien ja kliinisen fysiologian erikoislääkäri Marisanna Schwenson, jolla on unilääketieteen erityispätevyys ja yli 15 vuoden kokemus uniapnean diagnosoinnista ja hoidosta.

Uniklinikoiden tiimeihin kuuluu lisäksi unihäiriöiden diagnostiikkaan ja hoitoon erikoistuneita lääkäreitä sekä hoitajia.

Yli 20 prosenttia suomalaisista kärsii unihäiriöistä

Unihäiriöt ovat uusi kansansairaus: THL:n mukaan 25 prosenttia naisista ja 20 prosenttia miehistä kärsii niistä. Unihäiriöstä on kyse, kun ongelma jatkuu yhtäjaksoisesti yli kaksi kuukautta tai toistuu useamman kerran vuodessa.

”Ongelmallista on se, että uniongelman tai väsymyksen pitkittyessä ihminen tottuu olotilaansa ja suurin osa ihmisistä ei enää tunnista oireitaan poikkeavaksi. Aina ei välttämättä tule mieleen, että jos tämä kaikki johtuukin unesta. Pitkään jatkunut huono nukkuminen tai väsymys ovat oireita sairaudesta, joka kannattaa tutkia. Kaikki unihäiriöt ovat hyvin hoidettavissa. Yksin näiden asioiden kanssa ei tarvitse painia, vaan kuka tahansa pääsee uniklinikalle hoitoon”, Henri Tuomilehto painottaa.

Uniapnea on merkittävä kansansairaus, jota sairastaa jopa puoli miljoonaa suomalaista.

”Hoitamaton tauti on raskas taakka potilaalle itselleen ja valtava kustannuserä ja resurssimenetys yhteiskunnalle. Nopea diagnoosi ja onnistunut hoito vaikuttavat potilaan hyvinvointiin ja loppuelämän terveyteen merkittävällä tavalla”, toteaa Miikka Peltomaa.

 

Lisätietoja:

Henri Tuomilehto
Vastuulääkäri
Coronaria Uniklinikka

Ulla Näpänkangas
Johtaja
Coronaria Erikoissairaanhoito
040 748 0710
etunimi.sukunimi@coronaria.fi