kehitysvammaisten kesäleiri

LOMAKURSSIT KEHITYSVAMMAISILLE

Ajankohtaista

Järjestämme lomakursseja kehitysvammaisille nuorille ja aikuisille ympäri vuoden, pääsääntöisesti loma-aikoina. Kurssien sisältö on suunniteltu niin, että jokainen saa sieltä mahtavia elämyksiä ja mukavia muistoja. Jokainen kurssipäivä on täynnä vauhdikasta ohjelmaa ja hauskaa yhdessäoloa! Mm. kurssijuhlat, elokuvaillat, karaoke, hevosajelu, pihapelit, maukas kotiruoka ja hauskat retket pitävät huolen hyvästä menosta ja meiningistä. Tykkäämme myös laulaa, leipoa, saunoa ja ajella mönkijällä. 

Kurssien ohjelma

Toiminnan tavoitteena on tuottaa mielekästä ja mukavaa lomaa asiakkaillemme. Kurssiohjelmassa korostuvat toiminnallisuus, asiakkaiden toiveet sekä ympäristön ja säiden suomat mahdollisuudet. Ohjelmaan kuuluu lähialueille tekemämme retket, yhdessä olo ja harrastaminen. Teemme spontaaneja retkiä uimarannoille, jätskikioskille tai vaikkapa läheisille nähtävyyksille. Kilpailunnälkäisille järjestämme lisäksi leikkimielisiä kisailuja kuten kurssiolympialaiset sekä tieto- ja musavisoja. Musiikki on tärkeässä osassa kursseillamme, etenkin karaoke on ikisuosikki ja kursseilla kruunataankin karaokekuninkaita ja -kuningattaria. Kursseilla vietämme mahdollisimman paljon aikaa ulkoillen ja luonnosta nauttien. Toteutamme kurssiohjelman niistä lähtökohdista, jotka sopivat kaikille. Toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista, mutta kaikkia kurssilaisia kannustetaan osallistumaan eri retkiin ja ohjelmiin. 

Majoittuminen

Kursseillamme on täysihoito. Yöpyminen kursseilla tapahtuu 2 hengen huoneissa. Tarvittaessa pyrimme järjestämään oman huoneen, mikäli lomalaisella on tähän toive tai tarve. Kurssipaikoista löytyy invamitoitetut wc:t ja kulku rollaattorilla ja pienemmillä pyörätuoleilla onnistuu kurssipaikan ympäristössä.  

Kuljetus

Haemme lomalaiset tarvittaessa kotiovelta. Mikäli kurssilainen asuu oikein kaukana, kohtaamme noin puolivälissä. Lomalaisen noutaa yksi ohjaajistamme tai taksikuski. Tarvittaessa taksiin lähtee mukaan avustajamme. Terameren autot ovat tavallisia henkilöautoja, takseina käytämme mahdollisuuksien ja tarpeen mukaan invatakseja.

Henkilökunta

Ympärivuorokautisesta ohjauksesta vastaavat hyväntuuliset ammattihoitajat ja topakat avustajat. Kursseilla työskentelee moniammatillinen henkilökunta, mukana on lähihoitajia, sairaanhoitajia, toimintaterapeutteja, yhteisöpedagogi sekä avustajia. Kurssien henkilökunta on kokenutta ja toimintaan perehdytettyjä ammattilaisia, mikä takaa asiakkaille hyvän hoidon sekä turvallisen loman.

Ilmoittautumiset ja esitiedot

Kursseille ilmoittaudutaan ja annetaan esitiedot tulostamalla Terameri perustietolomake ja lähettämällä se osoitteeseen Terameri/kurssit, Valtakatu 20, 94100 Kemi. Soita tai laita sähköpostia ennen ilmoittautumista, niin osaamme kertoa varaustilanteen. Laskutamme loman kurssia edeltävänä kuuna, peruutuksen sattuessa maksu palautetaan lääkärintodistusta vastaan. Kurssin voi maksaa sovittaessa useammassa osassa.

KURSSIT

Lumiloma Pikku-Syötteellä
Kesäkurssit
Syyssäpinät
Pikkujoulut
• Rovaniemi
• Kemi
• Oulu
Uuden vuoden  rakettikurssi

HUOM! Kursseille ilmoittautuminen ei ole tällä hetkellä käynnissä.

Kaikille kursseille ilmoittaudutaan ja annetaan esitiedot tulostamalla sivun alalaidassa oleva lomake ja lähettämällä se osoitteeseen Terameri/kurssit, Valtakatu 20, 94100 Kemi. Soita tai laita sähköpostia ennen ilmoittautumista, niin osaamme kertoa varaustilanteen.


Lumiloma Pikku-Syötteellä

Paikka: Pikku-Syöte

Lähde mukaan lumilomalle Pikku-Syötteen talvimaisemiin! Yövymme hotellissa, vierailemme huskytarhalla, tutustumme talviseen Taikametsään, käymme Luontokeskuksessa, lumikenkäilemme, laskemme pulkkamäkeä, paistamme nuotiolla makkaraa ja muita herkkuja, saunomme ja pidämme peli-iltoja.

Hinta: 620 e + kyyti 40 e


Kesäkurssit

kehitysvammaisten kesäleiri coronaria terameri

1. kurssi
2. kurssi
3. kurssi
4. kurssi

Paikka: Ruukin maaseutuopisto

Terameren kesäkurssit järjestetään tulevana kesänä Ruukin maaseutuopiston valloittavassa maaseutumiljöössä. Maaseutuopistolla seuraamme navetan touhuja, käymme hevoskärryajelulla, ajamme mönkijällä ja tutustumme muihin maatilan askareisiin. Perinteiset kesäkurssien toiminnat kuuluvat tottakai mukaan; pelaamme tuttuja pihapelejä, kisailemme tietovisoissa ja levyraadeissa, lämmitämme puusaunaa, askartelemme ja laulamme karaokea. Kurssin kohokohta on kesäillan disco. Herkuttelu on myös tärkeää: pitsapäivä ja grillaus kuuluvat joka kurssin ohjelmaan, kuten myös pihalla nautitut päiväkahvit.

Tilat eivät sovellu isolla pyörätuolilla liikkuville asiakkaille.

Hinta: 740/940 e, kyyti lisämaksusta. Myös päiväkurssi mahdollinen!


Syyssäpinät

coronaria terameri syyskurssi kehitysvammaisille

Paikka: Suvelan leirikeskus, Kiiminki

Syyslomakurssi Syyssäpinät järjestetään Kiimingissä Suvelan leirikeskuksessa. Ohjelmassa muun muassa syysolympialaiset, luontoretki laavulle makkaranpaistoon, koirakaverien vierailu sekä makoisien herkkujen leivontaa. Myös lautapelit, musavisat, saunan lämmitys ja askartelu ovat osana ohjelmaa. Kurssi huipentuu ihaniin päätösjuhliin.

Hinta: 600/800 e, kyyti lisämaksusta. Myös päiväkurssi mahdollinen!


Pikkujoulut

coronaria terameri pikkujoulut kehitysvammaisille aikuisille

Rovaniemi
Kemi
Oulu

Virittäydytään joulun tunnelmaan jouluaskartelujen ja joululaulujen myötä. Etsimme joulupuurosta mantelia ja herkuttelemme lohileivillä sekä koristelemme pipareita. Myös Joulupukki vierailee, halutessasi ota mukaan noin 5 € arvoinen pieni paketti ja tietysti tonttulakki. Luvassa myös hauska joulukisa palkintoineen!

Hinta: 60 e, kyyti lisämaksusta


UUDEN  VUODEN RAKETTIKURSSI

coronaria terameri uuden vuoden rakettikurssi aikuisille kehitysvammaisille

Paikka: Ruukin maaseutuopisto

Uuden vuoden Raketti-kurssi järjestetään Ruukin maaseutuopiston maalaismiljöössä. Ohjelmassa muun muassa talviolympialaiset, pihasaunan lämmitystä, hemmotteluhoitoja sekä makoisien herkkujen leivontaa. Myös lautapelit, musavisat ja askartelu ovat osana ohjelmaa. Kurssi huipentuu huikeisiin Uuden vuoden juhliin, ilotulituksineen ja herkkuineen.

Huom! Tilat eivät sovellu pyörätuolilla liikkumiseen.

Hinta: 600/800 e, kyyti lisämaksusta. Myös päiväkurssi mahdollinen!


Paikkavaraukset ja tiedustelut

Kursseille ilmoittautuminen ei ole tällä hetkellä käynnissä.

Terameri perustietolomake (pdf)

Terameri perustietolomake (word)