Lenkkeilijä solmii kengännauhoja

Terveysliikunnan superpäivä Posiolla 12.9.

Ajankohtaista

Posiolla vietetään terveysliikunnan superpäivää 12.9., kun Posio liikkuu -hyvinvointikampanja tuo vapaa-aikatalolle Kunnon Mummola - ja SuomiMies seikkailee -tapahtumat.

Päivä alkaa ikäihmisille suunnatulla Kunnon Mummolalla kello 9 ja sinne ovat tervetulleita kaikki yli 65-vuotiaat posiolaiset – niin mummot kuin papatkin. Ohjelmassa on tasapainoa ja toimintakykyä arvioivia testejä, jotka ovat nopeita, helppoja ja ennen kaikkea turvallisia. Testeissä ei tarvitse hikoilla, joten Kunnon Mummolaan voi tulla aivan normaaleissa arkivaatteissa. Lisäksi on mahdollisuus kehonkoostumusmittaukseen, jossa nähdään muun muassa rasvan ja lihasten määrä sekä kehon nestetasapaino. Kunnon Mummolan asiantuntevat ohjaajat antavat henkilökohtaista palautetta tuloksista ja tietoa arjen hyvistä vinkeistä.

Tarjolla on myös helppoja jumppia, joissa keskitytään tasapainon ja lihaskunnon harjoittamiseen, joilla on suora yhteys kaatumisten ehkäisemiseen.

Iltapäivällä ohjelmaa työikäisille ja lapsille

Posiolaisille jo hyvin tutuksi tulleessa Suomimies seikkailee -tapahtumassa kannustetaan työikäisiä kiinnittämään huomiota terveellisiin elämäntapoihin ja siten parantamaan elämänlaatua. Kello 14–19 järjestettävässä tapahtumassa testataan ilmaiseksi, hikoilematta ja hengästymättä kehonkoostumus, puristusvoima sekä kestävyyskunto. Nimestään huolimatta SuomiMies seikkailee -tapahtuma toivottaa myös naiset lämpimästi tervetulleiksi.

Kun terveyskuntotestit on käyty, tuloksista tehdään yhteenvetoraportti, minkä jälkeen voi osallistua asiantuntijan vetämään ryhmäpalautteeseen. Palautteessa käydään läpi tuloksia yleisellä tasolla ja annetaan vinkkejä, millaisilla arjen pienillä muutoksilla omia tuloksia voi parantaa.

Lapsille ohjelmassa on muun muassa virtuaalilasien testaamista ja Xbox-liikuntapeli.

Mitä:Teknologia ja liikunta -tapahtuma
Milloin:Keskiviikkona 12.9. kello 9–19
Missä:Posion vapaa-aikatalo, Posiontie 24, 97900 Posio

Liikuntapäivän järjestävät Posio liikkuu -hyvinvointikampanja, Posion kunnan liikuntatoimi ja alueellinen liikuntajärjestö Lapin Liikunta ry. Kunnon Mummolan testaustoiminnasta ja henkilökohtaisen palautteen annosta vastaavat Lapin ammattikorkeakoulun fysioterapia- ja geronomiopiskelijat.