Takaisin

Coronaria Posio Ryhmäkoti Kanerva

Sairaalantie 2, 97900, Posio Reittiohje

Ajanvaraus

040 8012 315


Ryhmäkoti Kanerva on ympäri vuorokauden hoivaa ja tukea tarjoava koti kuudelle erityistä tukea tarvitsevalle ihmiselle. Kanervassa elämä perustuu asukkaiden omiin, yksilöllisiin tarpeisiin ja toiveisiin.

Toiminnassa on tärkeää asukkaiden itsemääräämisoikeus ja osallisuus jokaisen toimintakyky ja tuen tarve huomioon ottaen. Ohjaajat tukevat asukkaiden oman näköisen elämän ja toiveiden toteutumista. Ensimmäiset asukkaat muuttivat Kanervaan tammikuussa 2018. Jokaisella asukkaalla on oma, tilava huoneisto, jossa wc/suihkutila sekä keittiömahdollisuus. Asukkaat ovat sisustaneet huoneensa itse läheistensä tai henkilökunnan tuella. Posion kunta vuokraa huoneistot asukkaille. Keskeisenä ajatuksena on aito läsnäolo asukkaiden kanssa. Asukkaiden mielipiteitä kuullaan, yhteisiä kommunikointikeinoja etsitään ja jokaisen asukkaan omia vuorovaikutustaitoja tuetaan.

Asukkaat osallistuvat toimintakykynsä puitteissa arjen toimiin. Päivään kuuluu niin pyykinpesua, jumppaa, siivousta kuin ulkoilua ja laavulla makkaranpaistoakin. Asukkaiden toimintakyky huomioon ottaen käydään esim. erilaisissa tapahtumissa, kaupassa ostoksilla, läheisten luona vierailuilla tai lähipizzeriassa syömässä. Eri aistien kautta tulevilla asioilla on tärkeä osuus toiminnassa, mm. ruuanlaiton ja leipomisen tuoksut tuovat turvallisuuden ja mielihyvän tunnetta, ulkona huomioidaan luonnon äänet ja tuoksut ja erilaisiin materiaaleihin tutustutaan tunnustellen. Kanervassa luomme asiakkaille mahdollisuuden tasa-arvoiseen elämään ja ehkäisemme vaikeammin vammaisten ihmisten syrjäytymistä. Jokainen asukas saa yksilöllisen, tarkoituksenmukaisen hoivan ja tuen.

”Toimintaa yhteisöllisesti yksilöllisyys huomioon ottaen”

Ryhmäkoti Kanerva
Sairaalantie 2 i
97900 Posio
Ohjaajat p. 040 8012 315
kanerva@coronaria.fi

Veli-Matti Hautala
Palveluesimies
puh. 040 8012 299
veli-matti.hautala@coronaria.fi