Coronaria Kotikylä Cajanus, Kempele

Hoivakoti Ikäihmisille

Asiakkaan tarvitsema tuen määrä ++++

Coronaria Kotikylä Cajanus on kodikas, viihtyisä ja turvallinen 38 ikäihmisen koti. Cajanus on jaettu kolmeen pienempään ryhmäkotiin, mikä luo koteihin rauhallisen ja kiireettömän hengen. Cajanus sijaitsee keskeisellä paikalla Kempeleessä vehreällä omakotialueella lähellä idyllistä vanhaa pappilaa. Coronaria on toiminut Cajanuksessa palveluntuottajana vuodesta 2015 alkaen.


36 KPL TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PAIKKAA 
2 KPL TILAPÄISHOITOPAIKKAA OMAISHOITAJAN VAPAAN AJAKSI
2 KPL PERHEHUONETTA

AKTIIVISTA JA YHTEISÖLLISTÄ ARKEA
INVAMITOITETUT JA ESTEETTÖMÄT HUONEET
JOKAISELLA ASUKKAALLA OMAHOITAJA
KÄYTÖSSÄ TURVANAPPI JA RANNEKE
MAITTAVAT ATERIAT OMASTA KEITTIÖSTÄ


Coronaria Kotikylä Cajanuksessa eletään aktiivista arkea: tehdään, nähdään ja koetaan asioita yhdessä. Kodissamme asukas saa tukea ja apua kaikkiin elämän osa-alueisiin jokaisen oman tarpeen mukaan. Kaiken perustana on asukkaan tarpeet ja toiveet asumiselle sekä siihen liittyvään hoivaan.

asuminen

Kodissa ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa saavat aikuiset ja vanhukset, jotka tarvitsevat hoitajan jatkuvaa läsnäoloa. Ryhmäkodeissa asutaan omissa huoneissa, jonka asukas voi itse kalustaa omilla huonekaluilla ja tavaroilla. Huoneet ovat inva-mitoitettuja ja lähes kaikissa niissä on oma WC-tila. Käytössämme on myös turvaranneke ja -nappi. Tavoitteenamme on tukea asukkaita asumaan kodissamme niin pitkään kuin se inhimilliset seikat huomioon ottaen on mahdollista, aina elämänkulun loppuun saakka.

Yhdessä tekemistä

Meillä on mukavat yleiset oleskelutilat, jotka ovat asukkaiden kohtaamispaikkoja. Niissä juhlitaan asukkaiden syntymäpäiviä ja muita vuodenkierron mukaisia juhlia, järjestetään kerhotoimintaa sekä fysioterapeutin ohjaamia tuolijumppia. Oleskelutiloissa lisäksi pidetään hartauksia ja nautitaan mm. vierailevien kuorojen esiintymisistä, yhteislauluhetkistä ja tanssiesityksistä. Viihtyisä piha-alue on ahkerassa käytössä etenkin kesällä. Grillikota on asukkaiden ja omaisten käytettävissä vapaasti. Omaiset ovat tervetulleita mukaan myös retkille ja kaikkiin talon tapahtumiin.

AKTIVITEETTEJA

Toimintakyvyn tukeminen näkyy Coronaria Kotikylä Cajanuksen kaikessa toiminnassa. Jokaista asukasta ohjataan liikkumaan mahdollisimman itsenäisesti joko apuvälineillä tai ilman. Asukkaille tärkeitä asioita ovat ulkoilu, musiikki, yhdessä jutteleminen ja muisteleminen, tuoreiden leivonnaisten tuoksu ja maisteleminen, erilaiset visailut, tarinat ja yhteiset juhlat. Kodissamme on lämmin ja salliva ilmapiiri ja usein vietämme mukavaa aikaa vain poristen esille nousevista asioista.

Käytössämme on myös SävelSirkku-menetelmäpalvelu, jossa on monta mukavaa aktiviteettia, jos jutun aiheet sattuvat loppumaan kesken.

koti Coronaria kotikylä Cajanuksesta

Cajanuksentien kotiin voi hakeutua kunnan maksusitoumuksella, palvelusetelillä tai omakustanteisesti. Olemme palvelusetelituottajia Oulun kaupungille ja Muhoksen kunnalle.

Huoneiston vuokra 380–480€/kk sis. veden ja sähkön.

  • OLEMME YKSI CORONARIA KOTIKYLISTÄ!

    Haluamme arvostaa vanhuutta, loimme aivan uudenlaisen asumismuodon ikäihmisille. Coronarian Kotikylä on laadukasta vanhuutta arvostava asumismuoto ikäihmisille, jonka arvot ovat toiminnallisuus, yhteisöllisyys ja turvallisuus. Vanhuus on elämänvaihe, joka tulisi saada kukoistaa juuri niin toimeliaana ja sosiaalisena kuin ihminen haluaa ja mihin hän kykenee. Tästä ajatuksesta syntyi Kotikylä.

Lue lisää Coronaria Kotikylä -konseptista

TULE TUTUSTUMAAN KOTIIMME!

Järjestämme mielellämme tutustumiskäyntejä kotiimme! Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan tiloihin ja toimintaamme yhdessä läheistesi, omaishoitajasi tai avustajasi kanssa. Pyydämme ystävällisesti soittamaan etukäteen ja sopimaan tutustumiskäynnin Anun kanssa.

Anu Kehusmaa
Coronaria Kotikylä Cajanus, Palveluesimies
puh.046 923 7948
anu.kehusmaa@coronaria.fi

Pirita Määttä
Coronaria Kotikylä Cajanus, Palveluvastaava
puh. 044 051 7522
pirita.maatta@coronaria.fi

Coronaria Kotikylä Cajanus, Kempele
puh. 050 468 8463
Cajanuksentie 5
90440 Kempele