Coronaria Kotikylä Karpinmäki, Akaa Viiala

Hoivakoti ikäihmisille sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujille

Coronaria Kotikylä Karpinmäki on 18 asukkaan turvallinen koti Akaan Viialassa. Sijaitsemme  Viialan keskustan tuntumassa, joka mahdollistaa asukkaillemme palvelujen ja toiminnan helpon käytön. Karpinmäki on  entuudestaan tuttu talo viialalaisille, onhan se toiminut pian 15 vuotta. Coronaria on toiminut palveluntarjoajana vuodesta 2010.


18 KPL TUETUN ASUMISPALVELUN PAIKKAA 
2 KPL TILAPÄISHOITOPAIKKAA OMAISHOITAJAN VAPAAN AJAKSI

AKTIIVISTA JA YHTEISÖLLISTÄ ARKEA YHDSSÄ TEKEMÄLLÄ
MONIPUOLISET TUKIPALVELUT KUTEN SIIVUOUS- JA PYYKKÄYS PALVELUT
PÄIVÄTOIMINTAA
SAUNA LÄMPIÄÄ KOLMESTI VIIKOSSA


Asuminen

Kotimme on tarkoitettu iäkkäille ihmisille ja mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, jotka tarvitsevat palveluita asumisensa tueksi. Meillä asutaan omassa huoneistossa, jonka asukas kalustaa omilla huonekaluilla ja tavaroilla. Kakkoskerroksen asunnoissa on parvekkeet. Kodissamme on ravinto-, siivous- ja pyykkipalveluja tarpeen mukaan. Yhteistilat kodin sisääntulokerroksessa ovat tilavat, valoisat ja mahdollistavat monenlaisen toiminnan.

Yhdessä tekemällä

Toimintakyvyn tukeminen elää kotimme kaikessa toiminnassa. Jokaista asukasta kannustetaan ja rohkaistaan liikkumaan mahdollisimman itsenäisesti joko apuvälineillä tai ilman. Yhdessä tekeminen ja oleminen, virkistää ja motivoi.

Tuemme toimintakykyä yksilöllisillä suunnitelmilla ja mielekkäiden arjen toimintojen lisäksi yhdessä toteuttamalla erilaista viriketoimintaa ympäri vuoden. Coronaria Kotikylä Karpinmäessä eletään aktiivista ja elämänmakuista arkea, jossa tehdään, nähdään ja koetaan asioita yhdessä. Asukkaille tärkeitä asioita ovat yhdessä oleminen, kahvittelu ja pelaaminen. Kodissamme on lämmin ja salliva ilmapiiri ja usein vietämme mukavaa aikaa vain poristen asioista, joita esille nousee. Sauna lämpiää kolmesti viikossa. Kotimme asukkaat ovat aktiivisia toiminnan järjestäjiä, asukkaat pitävät keskenään aulaparlamenttia, lauantaikerhoa, kutsuvat yhdistyksiä vierailemaan ja  kesällä grillataan asukasporukalla.

Käytössämme on SävelSirkku -ohjelmisto, jossa on mukavaa, mieltä ja muistia kuntouttavaa ja virkistävää ohjelmaa. SävelSirkun kautta saamme vuoden jokaiseen päivään porina-aiheita, jumppaa ja musiikkia. Asioita, jotka ovat asukkaillemme tuttuja vuosikymmenten takaa aina tähän päivään.

Asukkaaksi Kotikylään

Henkilökunta on Karpinmäessä läsnä klo 7–22. Yöhälytykset hoitaa yrittäjäkumppani. Henkilökuntana Karpinmäessä on sairaanhoitajia ja lähihoitajia.

Karpinmäen asukkaaksi haetaan Akaan kaupungin vanhustyön kautta.

OLEMME YKSI CORONARIA KOTIKYLISTÄ!

Haluamme arvostaa vanhuutta, loimme aivan uudenlaisen asumismuodon ikäihmisille. Coronarian Kotikylä on laadukasta vanhuutta arvostava asumismuoto ikäihmisille, jonka arvot ovat toiminnallisuus, yhteisöllisyys ja turvallisuus. Vanhuus on elämänvaihe, joka tulisi saada kukoistaa juuri niin toimeliaana ja sosiaalisena kuin ihminen haluaa ja mihin hän kykenee. Tästä ajatuksesta syntyi Kotikylä.

Lue lisää Coronaria Kotikylä -konseptista

TULE TUTUSTUMAAN KOTIIMME!

Järjestämme mielellämme tutustumiskäyntejä kotiimme! Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan tiloihin ja toimintaamme yhdessä läheistesi, omaishoitajasi tai avustajasi kanssa. Pyydämme ystävällisesti soittamaan etukäteen ja sopimaan tutustumiskäynnin Katrin kanssa.

Katri Saartila
Palveluesimies, Coronaria Kotikylä Karpinmäki
Puh. 040 562 0771
katri.saartila@coronaria.fi

Maarit Määttä
Sairaanhoitaja
puh. 040 670 7947
maarit.h.maatta@coronaria.fi

Coronaria Kotikylä Karpinmäki, Akaa Viiala
KANSANKATU 8
37830 AKAA