Punapaitainen nainen kuuntelee kuulokkeita puistossa.

Lempipaikkani

Kehon ja mielen hyvinvointiin

Lempipaikkani on koti erilaisille äänitteille, joiden avulla voit harjoitella esimerkiksi rentoutumista, keskittymistä, lievittää stressiä tai nukahtaa helpommin.

Harjoituksien avulla voit myös parantaa mielialaasi, vahvistaa läsnäolon taitojasi ja oppia käsittelemään ikäviä ajatuksia ja tunteita. Jokaisesta harjoituksesta on äänite ja siihen liittyvä teksti. Voit siis tutustua harjoitukseen ensin lukemalla sen. Joissakin harjoituksissa on rauhallinen video, toisissa pelkkä kuva.

Harjoituksia voi käyttää joko oman itsenäisen harjoittelun tueksi, tai ammattikäytössä asiakastyön tukena. Harjoitukset soveltuvat käytettäväksi monenlaisen toiminnan oheen. On suotavaa, että ammattilainen tutustuu ensin itse harjoitukseen ja varmistaa, että sisältö tukee muun toiminnan tavoitteita ja soveltuu asiakkaalle.  Äänitteet ovat myös helppo antaa itsenäisesti tehtäväksi, koska ne ovat puhelimessa helposti saatavilla.

Harjoitusten teko tai unelmakartan lataaminen ei vaadi kirjautumista.

Tyttö kuuntelee kuulokkeista nauhoitetta silmät kiinni, puulattialle maaten.

Harjoitteet lapsille

Osa Lempipaikkani harjoituksista on suunnattu lapsille, ja niiden avulla voi harjoitella esimerkiksi rauhoittumista ja nukahtamista. Lisäksi harjoitteet auttavat tuntemaan iloa ja näkemään itsessä hyvää. Harjoitteissa on lapsen ääni.

Siirry harjoitteisiin

Mies seisoo ulkona ruska-aikaan ja katsoo kohti kameraa.

Harjoitteet nuorille ja aikuisille

Lempipaikkani harjoitukset kehittävät mielen ja kehon hyvinvoinnin taitoja sekä tukevat sinua kohti itselle tärkeitä asioita elämässä. Löydät harjoitteita erilaisista teemoista, kuten kun sinua surettaa, et tunne iloa, jännittäminen, tai ahdistaa. Olemme tehneet avuksesi myös erilaisia hengitysharjoituksia ja viestin sairaan tai vammaisen lapsen vanhemmalle. Voit myös kuunnella tekstin, jossa kerromme kuinka luonto voi elvyttää.

Siirry harjoitteisiin

Lähikuva naisen käsistä kirjoittamassa muistiinpanojal

Asiantuntijat

Kaikki Lempipaikkani harjoitukset ovat kuntoutus- ja terveysalan ammattilaisten laatimia. Asiantuntijoina ovat olleet mm. fysioterapeutit, toimintaterapeutit, psykologit ja psykoterapeutit. Tutustu Coronaria Kuntoutuspalveluiden asiantuntijoihin alla olevasta linkistä.

Tutustu asiantuntijoihimme

Terälehtensä pudottaneita kukkia lähikuvassa.

Unelmien kartta

Unelmien kartta on työkalu niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin, ja sen avulla voi löytää positiivisia ajatuksia sekä tavoitteita elämään.

Lue lisää