Coronaria Kotikylä Sammonkoti – Jyväskylä

hoivakoti ikäihmisille

Coronaria Kotikylä Sammonkoti tarjoaa turvallisen kodin yhteensä 67:lle iäkkäälle ihmiselle Jyväskylän Keljonkankaalla. Hoivakotimme muodostuu neljästä ryhmäkodista ja erillisistä yksiöistä ja kaksioista. Koti on toiminut vuodesta 2009 lähtien.


32 KPL RYHMÄKOTIPAIKKAA 
31 KPL YKSIÖITÄ
2 KPL KAKSIOITA

KUNTOUTTAVAA JA YHTEISÖLLISTÄ ARKEA
OMA TOIMINTATERAPEUTTI 
TURVARANNEKKEET JA ELSI-ÄLYLATTIA
MAITTAVAT ATERIAT VALMISTETAAN KODIN KEITTIÖSSÄ
MONIPUOLISET TUKIPALVELUT KUTEN FYSIOTERAPEUTTI,
LÄÄKÄRIPALVELU, PARTURI/KAMPAAJA, JALKAHOITO
LYHYTAIKAISASUMISTA OMAISHOITAJAN VAPAAN AJAKSI


Coronaria Kotikylä Sammonkoti sijaitsee luonnonkauniilla alueella Keljonkankaalla. Hoivakodissamme on tehostettua palveluasumista muistisairaille asukkaille yhteensä neljässä ryhmäkodissa, joissa jokaisessa on kahdeksan asukaspaikkaa. Jokaisella asukkaalla on oma huone wc:llä ja suihkulla. Asunnot kalustetaan asukkaan omilla tutuilla huonekaluilla.

Yhteisessä ruokailu- ja oleskelutilassa vietetään aikaa toisten seurassa ja myös iso lasitettu parveke kesäisin on suosittu paikka oleskella. Kodin alakerrassa on ruokasali, johon kokoonnutaan ruokailemaan ja nauttimaan Fazerin loihtimista aterioista. Ruokasalissa pidetään myös tapahtumia, joihin kaikki asukkaat saavat osallistua.

Kuntoutus on mukana Sammonkodin kaikessa toiminnassa – meillä on jopa oma toimintaterapeutti joka arkipäivä ja fysioterapeutti käy kaksi kertaa viikossa. Jokaista ohjataan liikkumaan mahdollisimman itsenäisesti joko apuvälineillä tai ilman. Jos itsenäinen liikkuminen ei ole mahdollista, terapeutit ohjaavat asukkaalle soveltuvia harjoitteita ja apuvälineiden käyttöä. Yhdessä harjoittelu ja tekeminen virkistää sekä motivoi liikkumaan!

Turvallisuutta tiloihimme tuovat turvarannekkeet ja Elsi-älylattia, joka on asennettu jokaiseen asuntoon. Coronaria Kotikylä Sammonkoti on asukkaidemme koti, jossa hoitajat toteuttavat toimintakykyä ylläpitävää ja tukevaa toimintaa. Sammonkodissa eletään aktiivisesti ja elämänmakuisesti: tehdään, nähdään ja koetaan mahdollisimman itsenäisesti ja monipuolisesti kodin arkea.

Käytössämme on SävelSirkku-menetelmäpalvelu, jossa on ikäihmisille mukavaa ohjelmaa. SävelSirkun kautta saamme vuoden jokaiseen päivään jutunaiheita, jumppaa ja musiikkia, eli asukkaillemme tuttuja asioita vuosikymmenten takaa aina tähän päivään saakka.

INTERVALLIHOITOON OMAISHOITAJAN VAPAAN AJAKSI

Omainen – tarvitsetko toiminnallisen irtioton arjesta? Me olemme tukenasi ja tarjoamme ryhmäkodeissamme myös lyhytaikaiseen ja tilapäiseen tarpeeseen intervallihoitopaikkoja omaishoitajan vapaan ajaksi. Ota yhteyttä! 

OLEMME YKSI CORONARIA KOTIKYLISTÄ!

Arvostamme vanhuutta, joten loimme aivan uudenlaisen asumismuodon ikäihmisille. Coronaria Kotikylän arvot ovat toiminnallisuus, yhteisöllisyys ja turvallisuus. Vanhuus on elämänvaihe, jonka tulisi saada kukoistaa juuri niin toimeliaana ja sosiaalisena, kuin ihminen haluaa ja mihin hän kykenee. Tästä ajatuksesta syntyi Kotikylä.

Miten coronaria kotikylä sammonkotiin pääsee asumaan?

Coronaria Kotikylä Sammonkodilla on sopimus iäkkäiden tehostetusta palveluasumisesta Jyväskylän kaupungin kanssa, joten kotimme asiakkaaksi hakeudutaan Jyväskylän vanhuspalvelujen kautta. Lisätietoja antaa Jyväskylän kaupungin ikäihmisten palvelunohjauksen SAS-työryhmä.

Kotiimme liittyvissä kysymyksissä ja vapaiden paikkojen tiedusteluissa voitte olla yhteydessä Coronaria Kotikylä Sammonkodin palveluesimieheen Mirkka Riukulaan (puh. 040 184 0515).

MiSTÄ PALVELUN hinta muodostuu?

Coronaria Kotikylä Sammonkodissa palveluasumisen kustannukset muodostuvat kaupungille maksettavasta hoivamaksusta, vuokrasta, ateriamaksusta sekä tukipalvelumaksusta. Jyväskylän kaupungin tämän hetkiset asukasmaksut pääset tarkastamaan Jyväskylän vanhuspalvelujen sivuilta.

Tule tutustumaan kotiimme!

Järjestämme mielellämme tutustumiskäyntejä kotiimme! Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan tiloihin ja toimintaamme yhdessä läheistesi, omaishoitajasi tai avustajasi kanssa. Pyydämme ystävällisesti soittamaan etukäteen ja sopimaan tutustumiskäynnin Mirkan kanssa.

Mirkka Riukula
Coronaria Kotikylä Sammonkoti, Palveluesimies
Puh. 040 184 0515
mirkka.riukula@coronaria.fi

Coronaria Kotikylä Sammonkoti
Keljonkankaantie 58
40530 Jyväskylä
Puh. 040 191 9530 
sammonkoti@coronaria.fi

> Avaa Sammonkodin esite tästä


 

KUVIA Ja TUNNELMIA KODISTAMME