Coronaria Kristallihovi – Riihimäki

HOIVAKOTI IKÄIHMISILLE

Coronaria Kristallihovi on valmistunut Riihimäelle vuoden 2016 lopussa. Lehtolantiellä sijainneen Hoivakoti Riihituvan asukkaat ja kokonaan uudet asukkaat ovat muuttaneet Kristallihovin upouusiin tiloihin tammikuun alussa 2017. Ikäihmisten tarpeisiin suunnitellussa Kristallihovissa on 30 tehostetun palveluasumisen asukaspaikkaa.


30KPL TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN KOTIA
KRISTALLIKRUUNUIN KORISTELLUT TILAT
KOTI ON SUUNNITELTU TÄYSIN IKÄIHMISTEN TARPEISIIN
MODERNI TURVALLISUUSTEKNIIKKA
VIIHTYISÄ AKTIIVIPIHA


KRISTALLIT KIMALTAVAT KODISSAMME

Nimensä mukaisesti Coronaria Kristallihovissa kimaltavat kristallit: kauniita kristallikruunuja on talossa kaikkiaan seitsemän ja niitä voi ihailla mm. yhteisessä oleskelutilassa. Kauniit asiat ja ihana tunnelma tekevät paikasta kodin, jossa on hyvä olla. Ruokasali on avara ja valoisa: sinne mahtuu kerrallaan 40 henkeä. Siellä nautitaan kaikki päivän ateriat ja tarvittaessa tilassa voidaan järjestää asukkaiden merkkipäiväjuhlia. Kristallihovin tunnelmallinen sauna lämpenee asukkaidemme niin toivoessa vaikka joka päivä, mutta ainakin kerran viikossa saunotaan ja lämmitellään löylyissä.

Hoivakodin rauhallisella suurella piha-alueella on asukkaille monenlaista puuhaa ja ihasteltavaa. Hedelmäpuiden hiukan kasvettua voidaan istuskella niiden katveessa ulkona nauttimassa kesäpäivistä ja kukkien loistosta. Pihan kasvit on valittu niin, että pihasta löytyy keväästä syksyyn jotain kukkivaa. Aktiivipihalla on kuntoilulaitteita, joita asukkaat saavat vapaasti kokeilla ja käyttää. Grillikatoksessa voidaan valmistaa iltapalaa tai pitää grillijuhlat. Viljelylaatikoissa kasvatetaan yhdessä yrttejä ja vihanneksia. Piha tarjoaa monia mahdollisuuksia aktiiviseen ulkoiluun tai ihan vain rentoutumiseen.

Coronaria Kristallinhovissa tilaa on kaikkiaan noin 1200 neliötä. Kaikilla asukkailla on käytössään oman huoneen lisäksi oma wc ja pesuhuone. Osa huoneista on mahdollista yhdistää pariskunnille. Asukkaan huone on hänen henkilökohtaista aluettaan ja sen kalustamisesta vastaa asukas omaisineen. Huoneen saa sisustaa omien mieltymysten mukaan.

INTERVALLIHOITOON OMAISHOITAJAN VAPAAN AJAKSI

Omainen – tarvitsetko toiminnallisen irtioton arjesta? Me olemme tukena ja tarjoamme ryhmäkodeissamme myös lyhytaikaiseen ja tilapäiseen tarpeeseen intervallihoitopaikkoja omaishoitajan vapaan ajaksi. Omaishoitaja voi tuoda läheisensä meille intervallihoitoasiakkaaksi, kunhan hoivakodissamme on juuri silloin vapaata tilaa. Pidempiaikaisia intervallihoitoja varten varaamme aina etukäteistapaamisen, jossa tuleva hoitojakso suunnitellaan yhdessä omaisen ja intervalliasiakkaan kanssa. Näin pystymme vastaamaan paremmin odotuksiin tulevan hoivan suhteen, kuunnella omaisen toiveita ja luomaan turvallisen hoitojakson asiakkaalle Kristallihovissa.


MITEN CORONARIA KRISTALLIHOVIIN PÄÄSEE ASUMAAN?

MAKSUSITOUMUKSELLA TAI PALVELUSETELILLÄ

Hoivakotiimme on mahdollista tulla asukkaaksi kolmella eri tavalla: itsemaksavana asiakkaana, Kunnan myöntämällä palvelusetelillä tai kunnan myöntämällä maksusitoumuksella. Palveluseteliä tai maksusitoumusta tiedustellaksesi voit olla yhteydessä Riihimäen kaupungin vanhuspalvelujen palveluohjaukseen, jossa selvitetään asiakkaan tarvitseman hoidon ja tuen tarve.

Lue lisää palvelusetelistä

ITSEMAKSAVANA

Haluaisitko paikan meiltä hoivapaikan itsemaksavana asiakkaana? Se on mahdollista! Voit olla yhteydessä yksikköömme niin katsomme miten voimme olla avuksi!

MISTÄ PALVELUN HINTA MUODOSTUU?

Coronaria Kotikylä Kristallihovisa palveluasumisen kustannukset muodostuvat kaupungille maksettavasta hoivamaksusta, vuokrasta ja ateriamaksusta.

TULE TUTUSTUMAAN KOTIIMME!

Henkilöt tai heidän omaisensa, jotka haluaisivat tulla asukkaiksi Kristallihoviin, toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi tapaamaan meitä ja tutustumaan toimintaamme. Varaamme mielellämme aikaa tutustumiskäynnille Kristallihoviin.

Haluamme aidosti kohdata tulevat asukkaat ja heille tärkeät ihmiset. Meillä kaikilla, niin myös asukkaillamme, on oma tarinansa. Jokaisella meillä on myös omat toiveemme itsenäisyytemme säilyttämisestä uudessa tilanteessa ja kodin muuttuessa. Onnistunut yhteistyö ja tasapainoinen elämä hoivakodissa vaativat avointa hoitokumppanuutta: jatkuvaa keskustelua asiakkaidemme ja hänen läheistensä odotuksista ja toiveista. Uskomme, että välitön ensikohtaaminen Kristallihovin henkilökunnan kanssa luo parhaan mahdollisen perustan tulevalle yhteistyölle.

Taru Sarjovaara
Yksikön päällikkö
puh. 041 541 0958
taru.sarjovaara@coronaria.fi