Coronaria Vehkakoti – Kaavi

Vehkakodin palvelutalo on kehitysvammaisten, vammautuneiden ja mielenterveyskuntoutujien ympärivuorokautista, tehostettua asumis, kuntoutus- ja hoivapalvelua tarjoava kodinomainen yksikkö 14 asukkaalle. Palvelukoti on toiminut vuodesta 1993 lähtien Kaavilla kauniissa maisemissa maaseudun rauhassa. Coronaria osti Vehkakodin 30.11.2015, jolloin palvelukodin nimeksi tuli Coronaria Vehkakoti Oy. Samassa pihapiirissä sijaitsee myös tukiasumisyksikkö Coronaria Punapaula.

Palvelukotia ympäröi laaja, turvallinen piha-alue. Rakennuksen pinta-ala on 600 m2. Laatua asukkaiden elämään luovat yksikön rauhallinen ilmapiiri, ympäristö ja säännöllinen päiväohjelma viriketoimintoineen. Rakennus on peruskorjattu 1989. Tiloja on sittemmin saneerattu uusimalla mm. kaikki saniteettitilat ja keittiö kokonaan sekä rakentamalla lisäksi uudet inva-wc-suihkutilat ja pyörätuoliluiskat. Kodin perusparannustyö tilojen osalta jatkuu.

Asukkaalla on pääosin oma huone. Lisäksi talossa on kaksi isoa kahden hengen huonetta. Huoneet ovat kalustettuja ja sisustettuja, mutta tuleva asukas voi kalustaa huonetilan kokonaan omilla tavaroillaan. Palvelumme Vehkakodilla on ihmisen kokonaisvaltaista tukemista yhtälailla arkipäivän asioissa kuin asioitaessa ja toimiessa kodin ulkopuolella. Arkisin on mahdollisuus talon ulkopuoliseen päivätoimintaan ostopalveluna, mikäli kotikunta katsoo sen tarkoituksenmukaiseksi.

ARVOT

Kehitysvammaisten palvelu- ja ryhmäkotimme tarjoaa turvallista ja virikkeellistä arkea kehitysvammaisille ja erityistä tukea tarvitseville. Toimintaamme ohjaavia arvoja ovat toiminnallisuus, yhteisöllisyys ja turvallisuus.  Toiminnallisuus tarkoittaa meille aktiivista arkea. Yhteisöllisyys on yhdessä tekemistä, yhteenkuuluvuuden tunnetta ja aitoa läsnäoloa. Turvallisuus tarkoittaa kodissamme kokemusta mm. turvallisesta asuinympäristöstä. Lue lisää arvoistamme täältä.