Lemmikki – Äänekoski

 1. Kehitysvammaisten palvelu- ja ryhmäkoti

 2. Lemmikissä päivät täyttyvät harrastuksista, oman arjen askareista ja yhdessä toimisesta sekä asumisyhteisössä että muissa sosiaalisissa yhteisöissä. Lemmikissä elämä sisältää esimerkiksi ulkoilua, liikuntaa, kädentaitojen harrastamista, pelaamista ja leivontaa.  Asukkailla on mahdollisuus osallistua kuntoutus-ja virikeohjaajan järjestämiin leireihin, retkille ja lähiympäristössä järjestettäviin tapahtumiin.

  Lemmikissä asuva Sami kertoon tykkäävänsä salibandystä, jota hän pelaa kuntoutus-ja virikeohjaajan vetämässä salibandyryhmässä Lounatuulen Ärjyissä. Ryhmään voivat osallistua kaikki Äänekosken alueen erityisryhmiin kuuluvat henkilöt. Samista Lemmikissä asumisessa on parasta ”hyvät kaverit ja mukavat ohjaajat”.

  Lemmikki on useista eri kunnista tulevien 14 kehitysvammaisen ympärivuorokautista palveluasumista tarjoava koti, jossa toiminta perustuu asukkaiden omiin, yksilöllisiin tarpeisiin ja toiveisiin. Lemmikki sijaitsee Äänekosken keskustassa lähellä kaikkia palveluja.

 1. Lemmikki ei tarjoa pelkkää asumista vaan arkeemme kuuluvat

 • – Toiminnallisuus ja turvallisuus
 • – Sosiaaliset suhteet ja yhteisöllisyys osana arkea
 • – Vapaa-ajan vietto ja virikkeellinen toiminta
 • – Arjen asioinnit
 • – Arjen elämisen ohjaus ja neuvonta
 • – Monipuolisesta ravitsemuksesta huolehtiminen, ateriapalvelut sekä ruoanlaiton avustaminen ja ohjaus
 • – Ohjaus henkilökohtaiseen hygieniaan, vaatehuoltoon ja siivoukseen
 • – Lääkehoidosta, terveyspalveluiden saamisesta ja apuvälineistä huolehtiminen
 • – Yhteistyössä läheisten/edunvalvojan kanssa taloudellisista asioista huolehtiminen

Vapaana olevat asukaspaikat

Vapautuvista asukaspaikoista saat tietoa numerosta 044 740 9501.

ARVOT

Kehitysvammaisten palvelu- ja ryhmäkotimme tarjoaa turvallista ja virikkeellistä arkea kehitysvammaisille ja erityistä tukea tarvitseville. Toimintaamme ohjaavia arvoja ovat toiminnallisuus, yhteisöllisyys ja turvallisuus.  Toiminnallisuus tarkoittaa meille aktiivista arkea. Yhteisöllisyys on yhdessä tekemistä, yhteenkuuluvuuden tunnetta ja aitoa läsnäoloa. Turvallisuus tarkoittaa kodissamme kokemusta mm. turvallisesta asuinympäristöstä. Lue lisää arvoistamme täältä.

TAPAHTUMAT

Katso juttu Äänekosken toimipisteiden yhteisestä kevätretkestä Pärnuun tästä »