Tukiasunnot – Äänekoski

  1. LOUNATUULEN Tukiasunnot

  2. Lounatuulen tukiasunnot tarjoaa kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille tukea arkeen päivittäin klo 8-20. Tukiasunnoilla jokainen asuu omassa asunnossaan yksin tai puolisonsa kanssa lähellä Äänekosken keskustaa, kävelymatkan päässä niin Äänekosken palveluista ja toiminnoista kuin tukiasuntojen yhteisistä tiloistakin.

  3. Jokainen asukas saa tukea ja ohjausta oman tarpeensa mukaisesti arjen eri toiminnoissa, opiskelussa, työtoiminnoissa tai harrastuksissa. Vaikka kaikki asuvat omissa asunnoissaan, yhteisöllisyys ja sosiaaliset suhteet ovat tärkeitä ja niitä on mahdollista toteuttaa omien harrastusten ja toiminnan lisäksi yhteisissä tiloissa kaksi kertaa viikossa toteutuvassa kuntoutus-ja virikeohjaajan organisoimassa Härkälän päivätoiminnassa, retkillä, leireillä ja liikuntaryhmissä. Hyödynnämme myös paljon Äänekosken harrastustarjontaa sekä toisissa yksiköissämme toimivia kerhoja.

    Tukiasunnot tarjoaa kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille tukea arkeen. Tukiasunnoilla jokainen asuu omassa asunnossaan yksin tai puolisonsa kanssa lähellä Äänekosken keskustaa kävelymatkan päässä niin Äänekosken palveluista ja toiminnoista kuin tukiasuntojen yhteisistä tiloistakin. Asunnot ovat pääsääntöisesti pieniä kaksioita ja avustamme niiden hankinnassa tarvittaessa. Henkilökunta on apuna ja tukena arjessa klo 08.00- 20.00 jonka jälkeen asukkailla on mahdollisuus ottaa yhteys lähellä sijaitsevaan ympärivuorokautisesti toimivaan yksikköön.

  4. Vapaana olevat asukaspaikat

Vapautuvista asukaspaikoista saat tietoa numerosta 040 825 7737.

ARVOT

Kehitysvammaisten palvelu- ja ryhmäkotimme tarjoaa turvallista ja virikkeellistä arkea kehitysvammaisille ja erityistä tukea tarvitseville. Toimintaamme ohjaavia arvoja ovat toiminnallisuus, yhteisöllisyys ja turvallisuus.  Toiminnallisuus tarkoittaa meille aktiivista arkea. Yhteisöllisyys on yhdessä tekemistä, yhteenkuuluvuuden tunnetta ja aitoa läsnäoloa. Turvallisuus tarkoittaa kodissamme kokemusta mm. turvallisesta asuinympäristöstä. Lue lisää arvoistamme täältä.

TAPAHTUMAT

Katso juttu Äänekosken toimipisteiden yhteisestä kevätretkestä Pärnuun tästä »

Tukiasunnoilla asuva Sanna kertoo ”Omassa asunnossa asuminen oman aviopuolison Janin kanssa on parasta mitä olen koskaan voinut kuvitella”. Sanna toimii työtoimintapaja Härkälässä vertaistukiohjaajan ja osallistuu innokkaasti retkien ja leirin suunnitteluun ja toteutukseen. Sannan ja Janin luona vierailevat kummilapset käyvät ahkerasti kyläilemässä heidän luonaan.