Uudenlaisella yhteistyöllä parempaa laatua mielenterveys- ja päihdeasukkaiden asumispalveluihin Porvoossa

Ajankohtaista

Coronaria, Porvoon kaupunki ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) aloittavat uudenlaisen yhteistyön, jolla parannetaan asumispalveluita tarvitsevien porvoolaisten hoitoa ja elämänlaatua. 

Uudessa toimintamallissa Porvoon kaupunki selvittää tuetun asumisen asiakkaan tilanteen. HUS Psykiatria ja Coronaria tekevät valittujen asiakkaiden kohdalla hoito- ja palvelutarpeen selvityksen. Selvityksen perusteella asiakas voidaan esimerkiksi ohjata tiiviimpään kontaktiin terveydenhuollon hoitotahonsa kanssa, esimerkiksi HUS:in psykiatrisen seurantapoliklinikan potilaaksi tai päihdehoitoon.

Porvoon kaupungin asumispalveluiden kautta hänelle etsitään paras asumismuoto. Osa asiakkaista pärjää omassa asunnossa tukitoimien kera, osa tarvitsee eritasoista palveluasumista. 

”Kehitimme tämän toimintamallin omiin tarpeisiimme Posiolle vuonna 2016, kun aloimme tuottaa Posion sote-palveluita. Olemme kehittäneet mallia eteenpäin ja huomanneet, että siitä voisi olla hyötyä muuallakin. Hienoa, että Porvoo ja HUS lähtivät tähän mukaan”, Coronarian psykiatrian vastuulääkäri Erfan Jahangiri sanoo.

”Yhteistyön tarkoituksena on parantaa palvelujen laatua ja asiakkaidemme elämänlaatua”, Porvoon kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen sanoo. 

Porvoon kaupunki ja HUS saavat Coronarian liiketoimintajohtaja Teemu Mattilalta kiitosta kehittävästä yhteistyöstä jo tässä vaiheessa.

”On mielenkiintoista ja palkitsevaa päästä yhteistyöllä ratkaisemaan ja vastaamaan terveydenhuollon muuttuviin tarpeisiin.”

Palveluntuotanto alkaa helmikuussa ja yhteistyösopimus on voimassa vuoden 2020 loppuun. Tämän jälkeen Porvoon kaupungilla on mahdollisuus optiokauteen vuodeksi kerrallaan vuoden 2022 loppuun asti.

Lue lisää Porvoon kaupungin tiedotteesta.

Lisätietoja:

Teemu Mattila
liiketoimintajohtaja
040 557 2061
teemu.mattila@coronaria.fi

Erfan Jahangiri
psykiatrian vastuulääkäri
erfan.jahangiri@coronaria.fi