Fight back! Työyhteisömme ilma on sakeana taistelutahtoa

Pekka Hyysalon Fight Back -ajattelua on osuvaa lainata juuri nyt. Ilmassa on huolta omasta, läheisten, työyhteisön ja asiakkaiden pärjäämisestä. Tilanteet muuttuvat kuin Kauniissa ja Rohkeissa ja kuluneella viikolla olemme saaneet kokea yhdessä monta pettymystä. Vaikka tänään en vielä osaa kertoa tilanteen lopullisia vaikutuksia, voin sanoa, että meidän työyhteisömme ilma on sakeana taistelutahtoa.

Päivät ovat pitkiä, kun luotsaamme tuhathenkistä työyhteisöä ohi ennennäkemättömästä kriisistä. Päiviä piristävät kuitenkin joka puolelta Suomea tulevat viestit, jotka kertovat muun muassa siitä, kuinka terapiaa on tehty ulkona vastaanoton sijaan turvavälillä, opeteltu pikavauhtia etätyö ja seuraavalle päivänä jo tehty monta asiakasta onnistuneesti netissä, kuinka asiakkaita perheineen on tsempattu ja ohjattu vaikka itselläänkin on vaikeaa, kuinka asiakkaan äiti on ollut kiitollinen kuullessaan, että lapsen elämässä tärkeä terapeutti jatkaa työtä, vaikkakin etänä, kuinka äippälomalainen ja eristyksissä oleva auttaa pyyteettömästi minkä pystyy. 

Myös me eri rooleissa hallinnossa toimivat olemme järjestäytyneet pikavauhtia turvaamaan tiedotusta, vaihtoehtoisten työntekemisten malleja ja asiakastyön jatkumista eri tavoin. Oma tehtävä on voinut olla täysin eri, mutta tässä hetkessä kaikki ovat valmiita tekemään mitä vain, mikä jotenkin auttaa.

Voin vain sanoa, että olen ylpeä omasta henkilöstöstä ja ammatinharjoittajista. Kiitos teille!

Taistelutahto näkyy tänään oppimisena, luovuutena, nopeana reagointina ja toisista huolehtimisena. Samaan sitoutuu myös Coronaria yrityksenäKun yhdistämme tähän faktan, että yrityksessämme riittää asiakkaita, sopimuksia ja timanttisia ammattilaisia, tiedämme että pärjäämme kyllä vaikean ajan yli.

Anu Karinen
Toimitusjohtaja , Coronaria Kuntoutuspalvelut Oy