Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
Tyttö hymyilee ulkona omakotitaloalueella

Kelan neuropsykiatrinen kuntoutus

Kun elämäntilanteesi vaatii asiantuntevaa ja arkea ymmärtävää tukea, voit turvallisin mielin nojata meihin. Olemme Suomen suurin lasten ja nuorten terapia- ja kuntoutustalo, myös erityisosaamista edellyttävässä vaativassa kuntoutuksessa.

Poika ulkona hymyilee ja istuu rannalla kiven päällä

Milloin neuropsykiatriseen kuntoutukseen?

Kaipaatko sujuvampaa arkea ja tietoa nepsy-diagnoosin tuomista haasteista? Meiltä Coronarialta löydät kattavat palvelut erilaisiin elämäntilanteisiin. Lasten ja nuorten palvelumme tukevat koko perheen keskinäistä vuorovaikutusta, rakentaen iloisempaa arkea. Löydät meiltä myös nuorille ja aikuisille suunnattuja palveluita, jotka tukevat elämänhallinnassa, työelämässä ja opinnoissa rakentaen tasapainoisempaa arkea.

Katso palvelut

Asiakkaidemme kokemuksia kuntoutuksistamme:

”Olemme koko perheenä olleet todella tyytyväisiä palveluunne. Isot kiitokset ihanille työntekijöille, joilla on ollut aikaa tukea koko perhettämme kuntoutuja huomioiden.”

”Kokemus Lakusta ja Oma väylästä on ollut erittäin positiivinen ja kuntoutus on ollut erittäin hyödyllinen kuntoutuvalle nuorelle. Kuntoutukset ovat antaneet paljon eväitä hyväksyä nepsy-häiriöt osaksi omaa elämää. Ilman kuntoutusta tilanne olisi luultavasti aivan toinen.”

"Saimme kurssilta paljon tietoa ja kuntoutuksessa oikeasti ymmärrettiin nepsy-haasteita."

"Oli mukava päästä keskustelemaan ja jakamaan kokemuksia muiden perheiden kanssa arjen haasteista."

”Olen saanut Coronarian kautta paljon tukea ja tietoa, mikä on auttanut minua kehittymään ja käsittelemään vastoinkäymisiä paremmin.”

”Pojan toimintaterapeutti on aivan huippu! Olemme saaneet ymmärrystä ja koulu on saanut myös ymmärrystä miten nepsyt asiat näkevät. Kuormitus arjessa on vähentynyt huomattavasti.”

Kysyimme asiakkailtamme kuinka tyytyväisiä he ovat kokonaisuutena nepsy-palveluihimme ja kuinka todennäköisesti he suosittelisivat niitä muille (NPS). Palautteet kerätty 1.1.-31.5.2024.

Nuori mies nojaa seinään ja katsoo kameraan

Neuropsykiatriset diagnoosit, joilla voit hakeutua kuntoutukseen

Diagnoosina voi olla muun muassa:

  • ADHD tai ADD
  • Autismikirjon häiriö (esim. Asperger)
  • Touretten oireyhtymä tai pitkäaikaiset Tic-oireet
  • Kehityksellinen kielihäiriö

Palvelukohtaisilta sivuilta löydät tarkemmat diagnoositiedot ja hakuvaatimukset kuntoutukseen.

Katso palvelut

Videot edellyttävät evästeiden sallimista. Muuta evästeasetuksia

Video: ADHD-diagnoosi oli Emilialle helpotus

"Haasteena on ja on ollut se, että hirveesti tullu haalittua kaikkea ja kaikessa pitää olla mukana. Sitten niitä kasaantuu ja asioiden loppuun saattaminen on haastavaa. Tavoitteena Oma väylä -kuntoutuksessa mulla oli rentoutuminen ja aloittaminen." Katso videolta millaista tukea Emilia sai Oma väylä -kuntoutuksesta.

Pohditko mikä palvelu olisi sinulle tai lapsellesi sopiva?  

Coronarialta löydät kattavat nepsy-palvelut erilaisiin elämäntilanteisiin ja tarpeisiin.

Moniammatilliset yksilökuntoutukset

Arkeen jalkautuvaa, pidempiaikaisempaa tukea perheille, nuorille ja aikuisille.

Yksilökuntoutus majoituksella

Tiivistä yksilöllistä tukea tarjoava kuntoutusjakso lapsille ja perheille hotelli- ja kylpyläympäristössä.

Sopeutumisvalmennus majoituksella

Ryhmämuotoinen kuntoutusjakso lapsille ja perheille hotelli- ja kylpyläympäristössä.

Muut kuntoutus- ja terapiapalvelut

Meiltä löydät muun muassa toiminta- ja puheterapiapalvelut kaiken ikäisille.

Nepsy-palvelumme lapsille, nuorille ja aikuisille

LAKU-perhekuntoutus
Auttaa lasta arjessa ja koulunkäynnissä. Tukee koko perheen keskinäistä vuorovaikutusta. 7-15 v. lapselle ja hänen perheelleen. Kesto 1 v. Palveluun hakeudutaan Kelan kautta ja se on asiakkaalle maksutonta.

Oma väylä -kuntoutus
Tukee nuorta hänen arjessaan, kuten koulussa ja sosiaalisissa suhteissa. 16-29 v. nuorelle. Kesto 1 v. Palveluun hakeudutaan Kelan kautta ja se on asiakkaalle maksutonta.

Lasten ja nuorten yleis- ja neurologinen moniammatillinen yksilökuntoutus

Kuntoutus suunnitellaan ja toteutetaan lapsen tai nuoren yksilöllisten tarpeiden ja kokonaistilanteen pohjalta. Kuntoutus tarjoaa lapsen tai nuoren kasvuun liittyvää tietoa, yksilöllistä ohjausta ja neuvontaa sekä arjen haasteisiin paneutumista. Kuntoutus sisältää yksilöllistä ja ryhmämuotoista toimintaa ja sen kesto on 9-24 vrk. Kuntoutus järjestetään hotelli- ja kylpyläympäristöissä sisältäen majoituksen ja ruokailut. Kuntoutukseen haetaan Kelan kautta ja se on asiakkaalle maksuton.

Lasten ADHD & ADD sopeutumisvalmennus

Lasten autismikirjon häiriön sopeutumisvalmennus

Lasten kehityksellisen kielihäiriön sopeutumisvalmennus

Kurssi tukee lasta ja hänen läheisiään heidän elämäntilanteessaan tarjoamalla tietoa, keinoja, voimia ja vertaistukea, jotka edistävät arjen sujumista eri toimintaympäristöissä. Ryhmämuotoinen kurssi toteutetaan 1-2 jaksossa ja sen kesto on 5-10 vrk. Kurssit järjestetään hotelli- ja kylpyläympäristöissä sisältäen majoituksen ja ruokailut. Kurssille haetaan Kelan kautta ja se on asiakkaalle maksuton.

Puheterapia
Tavoitteena parantaa asiakkaan kommunikaatiokykyä, puheen ymmärrettävyyttä ja äänen käyttöä. Järjestämme puheterapiaa kaiken ikäisille. Lisäksi tuetaan osallistumista ja toimintakykyä arjessa. Kesto vaihtelee yksilöllisen tarpeen mukaan. Puheterapiaan voit hakeutua Kelan kautta, hyvinvointialueen maksusitoumuksella tai itsemaksavana asiakkaana.


Toimintaterapia
Tavoitteena saavuttaa parempi toimintakyky ja osallisuus arjessa, terapiassa korostuu yksilöllinen tuki ja monipuoliset harjoitteet. Järjestämme toimintaterapiaa kaiken ikäisille. Kesto vaihtelee yksilöllisen tarpeen mukaan. Toimintaterapiaan voit hakeutua Kelan kautta, hyvinvointialueen maksusitoumuksella tai itsemaksavana asiakkaana.

Neuropsykiatrinen valmennus
Suuntautuu kaikenikäisille henkilöille, joilla on neuropsykiatrisia oireita. Kesto vaihtelee muutamasta käynnistä pidempään jaksoon. Palveluun voi hakeutua itsemaksavana asiakkaana, lääkärin lähetteellä tai maksusitoumuksella.