Vaalea nainen ulkona hengittää raikasta ilmaa.

Lempipaikkani mahdollistaa terapeuteillemme uuden tavan toteuttaa terapiaa

Ajankohtaista

Coronaria Kuntoutuspalvelujen Lempipaikkani-sivusto tarjoaa harjoituksia kehon ja mielen hyvinvoinnin parantamiseen. Ammattilaisten tekemiä harjoituksia voi käyttää joko itsenäisesti itsensä kehittämiseen tai rentoutumiseen tai ammattikäytössä asiakastyön tukena. 

Coronarian Lempipaikkani on koti äänitteille, joiden avulla voi harjoitella esimerkiksi rentoutumista ja keskittymistä, lievittää stressiä tai helpottaa nukahtamista. Kaikki Lempipaikkani-harjoitukset ovat Coronarian kuntoutus- ja terveysalan ammattilaisten laatimia. Asiantuntijoina ovat olleet muun muassa fysioterapeutit, toimintaterapeutit, psykologit ja psykoterapeutit.

Halusimme rakentaa asiakkaillemme helpon ja modernin tavan harjoitella esimerkiksi kännykän avulla omatoimisesti terapeutin ohjaamia harjoituksia. Lempipaikkani-harjoitukset ovat kätevästi aina saatavilla, kun tuntuu siltä, että nyt olisi hyvä hetki rauhoittua tai rentoutua muutama minuutti.

Lempipaikkani mahdollistaa Coronarian terapeuteille uuden tavan toteuttaa terapiaa äänitteiden ja lapsille ja nuorille tarkoitetun Unelmakartan muodossa. Harjoituksien avulla voi parantaa mielialaa, vahvistaa läsnäolon taitoja ja oppia käsittelemään ikäviä ajatuksia sekä tunteita. 

Harjoitukset soveltuvat käytettäväksi monenlaisen toiminnan oheen. On suotavaa, että ammattilainen tutustuu ensin itse harjoitukseen ja varmistaa, että sisältö tukee muun toiminnan tavoitteita ja soveltuu asiakkaalle. Äänitteet ovat myös helppo antaa itsenäisesti tehtäväksi, koska ne ovat puhelimessa helposti saatavilla.

Jokaisesta harjoituksesta on äänite ja siihen liittyvä teksti, joten harjoitukseen voi ensin tutustua lukemalla sen. Joissakin harjoituksissa on rauhallinen video ja toisissa pelkkä kuva.

Lisäksi Lempipaikkani-sivulta löytyy Unelmakartta. Lapsille ja nuorille tarkoitetun Unelmakartan avulla voi löytää positiivisia ajatuksia sekä tavoitteita elämään. Kartta on suunniteltu ammattilaisen kanssa yhdessä tehtäväksi ja sen voi tulostaa täyttämistä varten.

Tutustu Lempipaikkaan!