Webinaarit, Ammattilaisille

Webinaari: Lasten käytösoireiden hoitaminen myönteisen kasvattajuuden keinoin

Aika to 7.9.2023
klo 14:00–15:00
Paikka Online

Tervetuloa Coronaria Kuntoutuspalveluiden järjestämään webinaariin, jossa käsittelemme lasten käytösoireiden hoitamista myönteisen kasvattajuuden keinoin. Webinaari on suunnattu kaikille sosiaali-, sivistys-, kasvatus- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisille, jotka työskentelevät lasten ja nuorten parissa.

Lasten ja nuorten käytöspulmat ovat puhuttaneet viime vuosina. Varsinainen käytöshäiriödiagnoosi on harvinainen ja koskee vain muutamaa prosenttia lapsiväestöstä, mutta lievemmät käytösoireet ovat hyvin yleisiä.

Lasten käytösoireiden hoitaminen myönteisen kasvattajuuden keinoin on mahdollista ja tehokasta. Myönteiset kasvatuskeinot pohjautuvat kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan, jonka avulla vahvistetaan toivottua käyttäytymistä ja vähennetään haasteellista käyttäytymistä. Nämä käytännön muutokset johtavat myös lapsen ja vanhemman vuorovaikutussuhteen keventymiseen. 

Webinaarissamme asiantuntijoina toimivat lastenpsykiatrian erikoislääkäri Riikka Riihonen ja Coronaria Kuntoutuspalveluiden lasten ja nuorten kuntoutuksesta palvelujohtaja Katja Irmola.

Webinaaripuheenvuorossaan Riikka Riihonen esittelee lapsen toivotun käytöksen vahvistamiseen liittyviä keinoja, kun lapsella on käytösoireita. Webinaarissa on rajoitettu osallistujamäärä ja tapahtuma on maksuton.

etkö pääse webinaariin? ei huolta!

Lähetämme kaikille ilmoittautuneille markkinointiluvan antaneille tallenteen webinaarista jälkikäteen. Voit hyväksyä markkinointiluvan webinaarin rekisteröitymisvaiheessa.

Asiantuntijana lastenpsykiatrian erikoislääkäri Riikka Riihonen

Riikka on tamperelainen lastenpsykiatrian erikoislääkäri ja lasten ja nuorten kognitiivinen psykoterapeutti. Riikka on ammatillisesti erityisen kiinnostunut lasten ja nuorten tunteiden ja käytöksen säätelyn edistämisestä sekä vanhemmuuden taitojen tukemisesta.

Riikka on kirjoittanut useita oppaita ja kirjoja, viimeisimpänä mm. "Kuinka kiukku kesytetään" ja satukirja "Aada ja kiukkuleijona 2020."

Palvelupäällikkö Katja Irmola, moniammatilliset kuntoutuspalvelut

Coronaria Kuntoutuspalveluiden asiantuntijana palvelujohtaja Katja Irmola

Katja vastaa kuntoutus majoituksella -palveluissa oman alueensa lasten, nuorten ja aikuisten moniammatillisista kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseista. Katjalla on pitkä kokemus lapsiperheiden ja nuorten kanssa työskentelystä.

”Lasten ja perheiden kuntoutuskurssit ja -jaksot vahvistavat perheen voimavaroja. Kuntoutuksessa lapsi tai nuori ja hänen perheensä saavat tukea elämäntilanteeseensa, monipuolisesti tietoa sekä konkreettisia vinkkejä ja keinoja, joilla edistää arjen sujumista.”

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä webinaarivalvojaamme: nina.punakivi@coronaria.fi

Pääset osallistumaan webinaariin Zoom-sovelluksen tai selainversion kautta. Kun olet ilmoittautunut webinaariin, lähetämme sinulle tarkemmat ohjeet sekä webinaarin liittymislinkin.

Tulevat tapahtumat