Vanhempi nainen jumppaa fysioterapeutin kanssa

Tiedote kuntoutusasiakkaillemme

Ajankohtaista

Olemme päivittäneet kuntoutuskäytäntöjämme Kelan tarkennettua suosituksiaan.

Kelan asiakkaamme

Kela suosittaa 20.3 alkaen, että vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen yksilöterapiat järjestetään etäkuntoutuksena, jos etäkuntoutus sopii asiakkaalle ja terapeutille. Yksilöterapioita on mahdollista toteuttaa myös läsnäkuntoutuksena. Sovimme kuntoutuksen jatkamisesta yhdessä. Jos kuntoutusta päätetään jatkaa kasvokkain, palveluntuottajan ja asiakkaan on arvioitava koronavirusinfektion leviämiseen liittyvät riskit ja huolehdittava tehostetusta hygieniasta ja muusta tarpeellisesta suojautumisesta. Keskustele oman terapeuttisi kanssa kuntoutuksesi toteuttamistavasta!

Kuntoutuspsykoterapiaa (yksilö-, pari- tai perheterapiaa) Kela suosittaa tekemään etäkuntoutuksella, mutta on mahdollista toteuttaa myös läsnäkuntoutuksena.

LAKU-perhekuntoutusta ja NUOTTI-valmennusta Kela suosittaa tekemään etäkuntoutuksella, mutta on mahdollista toteuttaa myös läsnäkuntoutuksena.

Kelan ratsastus-, ryhmä- ja allasterapiat sekä kuntoutuskurssit keskeytetään toistaiseksi.

Tarvittaessa sovimme asiakkaan kanssa keskeytyneelle tai siirretylle kuntoutukselle uuden ajankohdan. Jos kuntoutusta ei ehditä toteuttaa voimassa olevan kuntoutuspäätöksen aikana otamme Kelaan yhteyttä kuntoutuspäätöksen voimassaolon pidentämiseksi. 

Muut asiakkaamme

Jatkamme toistaiseksi muiden tilaajien maksamia läsnäkuntoutuspalveluita yksiköissämme ja asiakkaiden toimintaympäristössä. Noudatamme tarkasti tilaajien ohjeistuksia kuntoutusmuodon suhteen.

Etäkuntoutus on mahdollista kaikissa terapialajeissamme. Sovimme asiasta aina yhdessä kuntoutujan kanssa.

Yli 70-vuotiaille suositellaan mahdollisuuden mukaan etäkuntoutusta tai ajan siirtämistä. Hoidamme akuutit hoitoa vaativat asiakkaat myös läsnä ja noudatamme riskiryhmien kanssa tehostettua hygieniaohjeistusta. Huomioimme palveluiden tilaajien antamat ohjeistukset yli 70-vuotiaiden asiakkaiden kuntoutuksesta. 

Huomioitavaa

  • Huomioithan, että kuntoutukseen ei tule saapua, jos olet sairaana tai olet tullut vasta ulkomailta.
  • Voit tulla turvallisesti vastaanotollemme, mikäli sinulla ei ole flunssan oireita, eikä perhepiirissäsi ole havaittu altistusta koronavirukselle. 
  • Huolehdimme erityisen hyvin käsihygieniasta, tarvittavasta suojauksesta, toimipisteiden tavallista huolellisemmasta siivouksesta, emmekä tule sairaana töihin.
  • Suhtaudumme vakavasti viranomaisten ohjeistuksiin, ja seuraamme niitä tarkasti!
  • Toimitaan yhdessä vastuullisesti.

Lue lisää kuntoutuksen järjestämisestä etäkuntoutuksena tästä.