Suomalainen koivumetsä ilta-auringossa kesällä

Kesäni Coronarialla – millaista on puheterapeutin työ

Puheterapia

Sain ensimmäisen oman alan työni puheterapeuttiopiskelijana tänä kesänä Coronarialta. Minulla oli korkeat odotukset tulevasta työyhteisöstä ja toivoin oppivani paljon uutta. Olin innoissani asiakkaideni tapaamisesta, mutta samalla minua jännitti uudet tehtävät. Ennen varsinaisten töiden alkua sain kattavan perehdytyksen. Sain tietää enemmän esim. yrityksestä, menettelytavoista ja potilastietojärjestelmistä ja tapasin myös ensimmäiset kollegani.

Millaista on puheterapeutin työ Coronarialla?

Heti ensimmäisellä viikolla tapasin omat asiakkaani. Minulla oli koko kesän loistava ohjaaja, joka neuvoi ja ohjasi työntekoani. Oli mahtavaa saada vastuuta omista asiakkaista ja samalla tietää, että apu oli lähellä, jos sitä tarvitsi. Toimipisteellä on myös iso materiaalihuone, josta oli suurta apua terapioiden suunnittelussa ja toteutuksessa.

Huomasin nopeasti, että odotukseni työpaikasta täyttyisivät! Työilmapiiri Coronarialla oli lämmin ja töihin oli aina hauska tulla. Kollegani ja esimieheni olivat hyvin avuliaita ja auttoivat minua aina tarpeen tullen.

Monta kokemusta rikkaampana palaan kesän jälkeen vielä hetkeksi koulunpenkille. Olen varma, että minulla tulee olemaan jatkossa paljon hyötyä kaikesta mitä kesän aikana olen oppinut. Jään kaipaamaan asiakastyötä sekä mahtavia kollegoita. Kiitos Coronaria ja Porvoon-tiimi tästä kesästä!

Stina Harmiapuheterapeuttiopiskelija
Blogitekstin otsikoita on muokattu alkuperäisestä 06/2022