Puheterapia

Tukea vuorovaikutukseen ja kommunikointiin 

Puheterapian tavoitteena on edistää asiakkaan toiminta- ja kommunikaatiokykyä arjessa ja lieventää puheen ja kielen häiriöitä sekä niihin liittyviä vuorovaikutuksen ja kommunikoinnin haasteita. 

Puheterapiasta voi olla hyötyä, jos

 • – puheen ja kielen kehitys on viivästynyt
 • – puheen ymmärtämisessä tai tuottamisessa on vaikeuksia
 • – puhe on epäselvää tai äänenkäytössä on ongelmia
 • – lukemisessa, luetun ymmärtämisessä ja kirjoittamisessa on haasteita
 • – on syömis- tai nielemisvaikeuksia
 • – vuorovaikutuksen ja kommunikoinnin tukena on käytössä puhetta tukevia ja- / tai korvaavia keinoja ja tarvitsee tukea sekä ohjausta niiden käytössä

Yhdessä parempiin tuloksiin

Puheterapiajakson alussa asiakkaan arjen sujuvuutta vaikeuttavat asiat kartoitetaan yhdessä asiakkaan ja hänen lähiyhteisönsä kanssa sekä määritellään puheterapiajakson tavoitteet. Kuntoutusjaksolle tehdään terapiasuunnitelma, johon kirjataan tavoitteet, keinot sekä kuntoutuksen vaikuttavuuden seurantamenetelmät. Jakson lopussa arvioidaan yhdessä asiakkaan ja hänen lähiyhteisönsä kanssa puheterapian vaikuttavuutta.

Parhaisiin tuloksiin päästään tekemällä tiivistä yhteistyötä asiakkaan, hänen läheistensä sekä muiden asiakkaan arjessa toimivien henkilöiden kanssa.

Tarjoamme korkeatasoisia puheterapiapalveluita eri-ikäisille asiakkaille. Palvelut toteutetaan asiakkaalle tutussa ympäristössä esimerkiksi asiakkaan kotona, päiväkodissa tai koulussa. Palvelut voidaan toteuttaa myös toimipisteissämme.


TERAPEUTIN BLOGIKIRJOITUS: LASTEN PUHETERAPIA

Mitä on lasten puheterapia? Milloin puheterapeuttia tarvitaan? Miten puheterapiaan pääsee? Näistä kertoo puheterapeuttimme Marita Haukilehto blogissamme.


TERAPEUTIN VINKKI: PÄIVÄJÄRJESTYS

Onko lapsesi esikoululainen? Tuottaako kirjainten ja äänteiden oppiminen vaikeutta? Ekapeli on oppimispeli, jonka avulla lapsi oppii lukutaidon perusteita. Suomen kielessä sanat kirjoitetaan samoin kuin ne äännetään. Ekapeli-Eskarissa harjoitellaankin erityisesti kirjain-äännevastaavuutta, Ekapeli-Yhdessä myös tavujen ja sanojen tunnistavaa lukemista. Lisätietoa ja pelien lataamisohjeet löydät täältä.


TERAPEUTIN VINKKI: PAPUNET

Papunet on esteetön sivusto puhevammaisuudesta, kommunikoinnista ja selkokielestä. Tietoa-sivuilla kerrotaan esimerkiksi vuorovaikutuksesta ja sen tukemisesta. Materiaali-sivulla voit vaikkapa tehdä ja tulostaa itse kommunikointimateriaalia Kuvatyökalulla tai tutustua viittomiin. Kuva- ja pelisivuilla on erilaisia kuvin ja viittomin tuettuja pelejä ja tehtäviä. Papunet on osa Kehitysvammaliittoa. Lue lisää.


Sopisiko etäpuheterapia teille?

Coronaria Kuntoutuspalvelut järjestävät myös etäpuheterapiaa videoyhteyden avulla! Lue lisää täältä.

MITEN PUHETERAPIAAN PÄÄSEE

Puheterapiaan voi tulla Kelan, kunnan, keskussairaalan tai vakuutusyhtiön maksusitoumuksella. Asiakas voi myös itse maksaa kuntoutuksen kustannukset. Coronarialla on sopimukset Kelan kanssa vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palvelujen tuottamisesta.

Coronarian Kuntoutuspalveluja tarjoavat yrityksemme ovat:

 • Coronaria Contextia (ent. Oy Contextia Ab)
 • Coronaria Terameri (ent. Terameri Oy)
 • Coronaria Frontaali (ent. Neuropsyklogipalvelu Frontaali Oy)
 • Coronaria Medica (ent. Medica Oy)
 • Coronaria Kanervo (ent. Fysio Kanervo Oy)
 • Medifamilia

Yritysten hallinnon yhteystiedot löydät tästä.

PALVELUNUMEROMME  010 525 8801

Haluatko lisätietoa terapiapalveluistamme?

Täytä yhteystietosi ja kirjoita viestisi. Olemme yhteydessä sinuun sähköpostitse.
Katso video