Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
Coronarian puheterapeutilla on menossa etäpuheterapia tietokoneen välityksellä poikalapsen kanssa.

Etäpuheterapia

TIEDOTE KUNTOUTUSASIAKKAILLE (24.3.2020)

Olemme päivittäneet kuntoutuskäytäntöjämme Kelan tarkennettua suosituksiaan.

Klikkaa ja lue tästä päivitetyt kuntoutuskäytännöt Kelan asiakkaillemme sekä muille asiakkaillemme.

Huomioitavaa

- Huomioithan, että kuntoutukseen ei tule saapua, jos olet sairaana tai olet tullut vasta ulkomailta.
- Voit tulla turvallisesti vastaanotollemme, mikäli sinulla ei ole flunssan oireita, eikä perhepiirissäsi ole havaittu altistusta koronavirukselle.
- Huolehdimme erityisen hyvin käsihygieniasta, tarvittavasta suojauksesta, toimipisteiden tavallista huolellisemmasta siivouksesta, emmekä tule sairaana töihin.
- Suhtaudumme vakavasti viranomaisten ohjeistuksiin, ja seuraamme niitä tarkasti!
- Toimitaan yhdessä vastuullisesti.

Olemme etäkuntoutuksen konkareita ja palvellaksemme myös mahdollisia kotona olevia asiakkaitamme, olemme aloittaneet etäkuntoutuksen laajamittaisemmin kaikissa palveluissamme. Keskustele oman terapeuttisi kanssa, voisiko sinunkin kuntoutuksesi siirtyä hetkeksi verkkoon.

Lue lisää kuntoutuksen järjestämisestä etäkuntoutuksena tästä.

Tiesitkö, että Coronaria tuottaa puheterapia- ja psykologipalveluita myös etäpalveluina? Etäkuntoutuspalvelut mahdollistavat palvelujen tarjoamisen kustannustehokkaasti etenkin paikkakunnille, joissa erityisasiantuntijoiden palvelut ovat vaikeasti saatavissa. Etäkuntoutus on tutkimusten mukaan vähintäänkin yhtä vaikuttavaa kuin perinteinen kasvokkain tapahtuva kuntoutus.

Etäpalvelumme on palvelumuoto, jossa puheterapia tai psykologipalvelu tapahtuu videoyhteyden avulla, tarvittaessa avustajan tukemana. Näin huippuasiantuntijamme voivat kunnan omien työntekijöiden kanssa yhteistyössä toteuttaa asiakkaalle parasta mahdollista kuntoutusta esimerkiksi oman paikkakunnan terveyskeskuksessa tai asiakkaan kotona.

Tarvittaessa avustajan kanssa

Coronaria vastaa etäkuntoutukseen tarvittavien laitteiden ja ohjelmistojen hankinnasta sekä ylläpidosta.

Palvelu toteutetaan tarvittaessa avustajan kanssa, jolloin asiantuntija toteuttaa palvelun ja avustaja on asiakkaan tukena palvelutapahtumassa. Tämä mahdollistaa palvelujen tarjoamisen myös erityistä tukea tarvitseville asiakkaille.

Etäpuheterapia – tukea vuorovaikutukseen ja kommunikointiin

Coronarian etäpuheterapiapalveluiden toteutuksessa hyödynnetään videoyhteyttä, jonka avulla puheterapeutti ja asiakas näkevät ja kuulevat toisensa maantieteellisestä etäisyydestä huolimatta. Asiakkaan lisäksi hänen lähihenkilöt voivat olla mukana puheterapiassa. Etäpuheterapiapalvelut soveltuvat useimmille asiakkaille ja mahdollistavat palveluiden tarjoamisen alueille, joissa puheterapiapalvelut ovat vaikeasti saatavissa.

Coronarian puheterapeutilla on menossa etäpuheterapia tietokoneen välityksellä poikalapsen kanssa.

Etäpsykologipalvelut – nopeasti toimintakykyä arkeen

Coronaria tuottaa etäpsykologin palveluita asiakkaan tarpeiden mukaisesti räätälöitynä terveyskeskuksille ja mielenterveystoimistoille, psykiatrialle, kouluille ja neuvoloille sekä työterveyshuollolle.

Palvelumme kattaa psykologin keskustelutukijaksot, omahoito-ohjelmia verkossa psykologin tukemana, psykologin arviointeja ja tutkimuksia sekä konsultaatiot kunnan työntekijöille ja asiakkaiden läheisille. Etävastaanotto tapahtuu tietokoneen tai älypuhelimen välityksellä asiakkaan kotona tai esimerkiksi kunnan terveysaseman tiloissa. Palvelut ovat saatavilla myös ilta-aikoina.

Vastaan kyselyyn psykologiapalveluista