Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
nuori nainen etäkuntoutuksessa ulkona kuulokkeet päässä

Etäkuntoutus

Joustavuutta arkeesi

Etäkuntoutus mahdollistaa kuntoutukseen osallistumisen vaivattomasti, vaikka omalta kotisohvaltasi. Säästät aikaa ja voimavaroja kun kuntoutus on helppo sovittaa osaksi arkea.

nuori nainen etäkuntoutuksessa ulkona kuulokkeet

Mikä etäkuntoutus?

Etäkuntoutus ei juurikaan eroa tavallisesta kuntoutuksesta, ainoastaan osallistuminen tapahtuu verkon välityksellä. Tarvitset käytännössä vain älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen sekä toimivan nettiyhteyden. Tutkimusten perusteella etäkuntoutus on yhtä vaikuttavaa kuin perinteinen kasvokkain toteutettu kuntoutus (Etäkuntoutus, Kela, 2016).

nainen ja poikalapsi tietokoneella kotona taustalla muu perhe

Etäkuntoutus sopii jokaisen elämäntilan­teeseen

Suurin osa kuntoutuspalveluistamme toteutuu hybridinä eli kuntoutus sisältää kasvokkain tapaamisia sekä etäkuntoutusta. Myös puhe-, toiminta- ja fysioterapiassa on etäosallistumisen mahdollisuus. Etäkuntoutus tuo avun suoraan omaan kotiisi. Arjen keskellä etäkuntoutus tarjoaa joustavan ja aikaa säästävän tavan huolehtia omasta tai lapsesi terveydestä ja hyvinvoinnista.

Asiakkaamme kertovat etäkuntou­tuksesta näin:

"Puheterapiassa etäharjoittelu toimi hyvin ja tulosta saatiin hienosti aikaiseksi."

"Vuorovaikutus nuoren ja terapeutin välillä toimii hyvin etäyhteyden välityksellä."

"Kuntoutuksessa joustavuus ( käyn töissä samanaikasesti) oli kiva kun pystyi pitämään tapaamisia etänä ja omassakin kotona.”

puheterapeutti nainen hymyilee ja keskustelee lapsiasiakkaan kanssa etayhteyden valityksella tietokoneen aarella

Etäkuntoutus tuo asiantuntijat suoraan luoksesi

Coronarialla olemme tehneet etäkuntoutuksen kehitystyötä useamman vuoden ajan, ja kuuntelemme asiakkaitamme aktiivisesti, jotta kokemus olisi entistä parempi. Etäkuntoutuksen kautta pääset sujuvasti hyödyntämään laajan asiantuntijaverkostomme osaamista riippumatta asuinpaikastasi.

Tehtävien teko ja kuntoutuksen eteneminen on joustavaa, kun voit suorittaa itsenäiset harjoitteet sinulle sopivaan ajankohtaan.

Näin etäkuntoutus toimii käytännössä

Etäkuntoutus tarjoaa mahdollisuuden etätapaamisiin asiantuntijoidemme kanssa, sekä tietyissä palveluissamme saatavilla olevaan verkkokuntoutukseen. Osa palveluistamme toteutuu etätapaamisina ja osa verkkokuntoutuksen ja etätapaamisten yhdistelmänä.

1
Laitetestaus

Asiantuntijamme avaa etäyhteyden. Testaamme sinun tai avustajasi kanssa videoyhteyden toimivuuden. Asiantuntijamme on apunasi jokaisessa vaiheessa varmistaen, että kokemuksesi etäkuntoutuksen parissa on sujuva ja hyödyllinen.

2
Etätapaamiset

Voit osallistua tapaamisiin valitsemassasi rauhallisessa ympäristössä. Tapaaminen toteutuu omalla verkkoalustallamme, jonne saat omat tunnukset. Etätapaamisissa asiantuntijamme keskustelevat kanssasi videoyhteyden välityksellä. Kuvaruudulla voidaan jakaa erilaisia materiaaleja ja lomakkeita.

3
Verkkokuntoutus

Saat käyttöösi kehittämämme verkkoalustan, josta löydät sinulle luodut tehtävät ja kuntoutusaineistoa. Alusta on käytössä useammassa palvelussa ja täällä pystyt tekemään harjoitteita myös itsenäisesti. Tehtävät tallentuvat alustalle, joten sinun ei tarvitse huolehtia niiden eteenpäin toimittamisesta. Alustan kautta voit myös laittaa viestiä asiantuntijoillemme.

Videot edellyttävät evästeiden sallimista. Muuta evästeasetuksia

Etäpuheterapia on toimivaa ja joskus parempi vaihtoehto kuin lähiterapia

Etäterapia on hieno mahdollisuus ja avaa puheterapian ovet entistä useammalle terapiaa tarvitsevalle. Myös etäterapiassa asiakkaat tulevat läheisiksi ja tärkeiksi, heidän hyvät ja huonot mielialansa tai ylpeys edistymisestä välittyvät bittiavaruuden läpi, ja he myös kokevat terapeutin tuen ja kannustuksen. Katso videolta miten etäpuheterapia toimii käytännössä.

Lue lisää

naisterapeutti keskustelee tietokoneen kautta lapsiasiakkaalle joka hymyilee tietokoneen ruudussa

Vastaamme tietoturvasta

Me Coronarialla olemme vastuussa etäyhteyteen liittyvästä tietosuojasta ja -turvasta. Etäkuntoutus toteutetaan Coronarian tarjoamien tietoturvallisten sovellusten välityksellä, jotka mahdollistavat asiakkaan ja asiantuntijan, sekä joissain palveluissa myös ryhmän välisen vuorovaikutuksen sekä harjoittelun verkossa.

Heräsikö kysyttävää etäkuntou­tuk­sesta? Ota yhteyttä: