Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
nainen istuu kuulokkeet paassa kannettava tietokone sylissa

Etäkuntoutus

Tehokasta kuntoutusta joustavasti

Etäkuntoutusta voidaan toteuttaa puhe-, toiminta- ja fysioterapiassa, psykoterapiassa ja psykologipalveluissa sekä kotikuntoutuksessa kaiken ikäisille. Tiettyihin kuntoutuskursseihin sisältyy myös etäkuntoutusjakso.

Mitä on etäkuntoutus

Etäkuntoutus on ammattilaisen ohjaamaa kuntoutusta, joka toteutetaan asiakkaan ehdoilla etäteknologiaa hyödyntäen.

Etäkuntoutusjaksolle tai yksittäisille etäterapiakäynneille määritellään tavoitteet ja seuranta lähikuntoutuksen tapaan. Tutkimusten perusteella etäkuntoutus on vähintäänkin yhtä vaikuttavaa kuin perinteinen kasvokkain toteutettu kuntoutus (Etäkuntoutus, Kela, 2016).

Etäkuntoutuksessa kuntoutuja ja terapeutti ovat reaaliaikaisesti videoyhteydessä koko terapia-ajan. Terapeutti antaa ohjeet ja harjoitteet, joita kuntoutuja tekee. Terapeutti seuraa ja arvioi onnistumista sekä antaa palautetta. Terapian lopuksi terapeutti antaa kotiharjoitteita.

Mitä laitteita ja millaiset yhteydet tarvitset

Etäkuntoutus toteutetaan Coronarian tarjoaman tietoturvallisen videoneuvottelupalvelun välityksellä, joka mahdollistaa asiakkaan ja terapeutin välisen video- ja ääniyhteyden. Etäyhteyden avulla onnistuu myös vuorovaikutteinen työskentely terapeutin ja asiakkaan välillä, esimerkiksi terapian tavoitetta tukevien pelien pelaamisella.

Etäkuntoutuksen edellytyksenä on, että asiakkaalla on tietokone, internet-yhteys sekä sähköpostiosoite. Älypuhelin tai tabletti voi tapauskohtaisesti olla itsessään riittävä. Nettiyhteyden tulee olla riittävä videokuvan ja äänen jakamiseen.

miten etäkuntoutus käytännössä toimii

1. Kotona - etäkuntoutus toteutuu asiakkaan kotona hänen omilla laitteillaan.

2. Laitetestaus - terapeutti avaa etäyhteyden. Etäavustajan tai kotona läheisten kanssa testataan videoyhteyden toimivuus.

3. Videoyhteys - asiakas ja terapeutti ovat videoyhteydessä koko terapia-ajan.

4. Harjoittelu - asiakas harjoittelee terapeutin ohjauksessa. Kuvaruudulla voidaan jakaa erilaisia materiaaleja ja lomakkeita.

5. Avustaja - avustaja tai asiakkaan läheinen on mukana terapiassa tarpeen mukaan, teknisenä tukena tai tekemässä harjoituksia asiakkaan kanssa.

6. Tietoturva - Etäpalvelujen tarjoaja on vastuussa etäyhteyteen liittyvästä tietosuojasta ja tietoturvasta.

Katso video etäpuheterapiasta

Koostimme kolmen minuutin infon siitä, miten etäpuheterapia toimii käytännössä. Etäkäynnin valmistelu ja toteutus etenee samalla tavalla terapialajista riippumatta. Palvelemme etänä lähes kaiken ikäisiä asiakkaita.

Katso video Empun etäpuheterapiasta

Emppu tykkää sählystä. Puheterapiaharjoitteet onkin suunniteltu Empun suosikkiharrastukseen sopivaksi. Katso mitä Emppu pääsee tekemään puheterapian lopuksi.

naisterapeutti keskustelee tietokoneen kautta lapsiasiakkaalle joka hymyilee tietokoneen ruudussa

Olemme etäkuntoutuksen asiantuntija

Olemme tehneet etäkuntoutuksen kehitystyötä useamman vuoden ajan ja laatineet laajalti etäterapiassa käytettävää materiaalia. Puheterapiaan olemme kehittäneet ajasta ja paikasta riippumatonta verkkokuntoutusta laatimalla eri aihepiireistä videoituja harjoituksia, animaatioita, asiakkaan kurssimateriaalia sekä sähköisiä pelejä. Kehitämme jatkuvasti edelleen etäterapian palveluita ja materiaalia myös muilla terapia-aloilla.


Heräsikö kysymyksiä etäkuntoutuksesta?

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme 
010 525 8801 tai kuntoutus@coronaria.fi