keski ikainen nainen hymyilee konttorilla

Mikä ihmeen TEAK?

KuntoutuskurssitTyöllistymistä edistävä kuntoutus

Uusi TEAK-kuntoutus starttasi uutena kuntoutuksena Coronarialla 2020 vuoden puolella. Porvoossa uudet valmentajat ovat päässeet työn touhuun.

”Mikä ihmeen TEAK?”, kysytään meiltä usein. Lyhenne tulee sanoista työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus ja kyseessä on KELA:n tarjoama palvelu, joka räätälöidään kuntoutujille yksilöllisesti työelämään suuntaamisen tueksi. Yksilövalmennuksen lisäksi TEAKissa hyödynnetään yhteistyön ja vertaistuen voimaa.

Käytännönläheistä apua työnhakuun

TEAK-kuntoutuksen tavoitteet asetetaan aina tilanteeseen sopien eli pääroolissa tässä tehtävässä, kuten kaikessa työskentelyssä, on kuntoutuja itse. Kuntoutuksen alkujakson aikana pohditaan vahvuuksia ja voimavaroja, kirkastetaan omia raameja työelämälle sekä tutkaillaan hyvinvointia ja arkea eri näkökulmista.

Tukea työnhakuun on tarjolla hyvin käytännönläheisesti; alkujaksolla esimerkiksi viilataan ansioluetteloa ja hakemuksia ja valmistaudutaan työhaastatteluun – ja tietysti etsitään yhdessä niitä omalta tuntuvia työpaikkoja. Työkokeiluiden aikana me valmentajat kuljemme kuntoutujan rinnalla edelleen yksilöllisesti sopivissa määrin ja autamme jatkosuunnitelman rakentamisessa sekä kuntoutujaa että työnantajaa.

Kehon ja mielen hyvinvointi tärkeä osa kuntoutusta

Erilaisten kirjallisten töiden vastapainona on tärkeää pitää huolta kehon ja mielen hyvinvoinnista ja kuntoutuksen osana ovatkin esimerkiksi liikunnan, ravitsemuksen ja unenhuollon teemat. Yksi hyväksi havaittu keino palautumiseen ja virkistymiseen työnhaun ja -teon ohessa on metsässä ja luonnossa liikkuminen.

Yllä oleva kuva on napattu keväiseltä retkeltä Porvoon Linnamäeltä. Mukava reissu eväineen, joskin ilma osoittautui Suomen kevääseen sopien yllättävän jäätäväksi. Maisemat palkitsivat joka tapauksessa, onhan tältä paikalta tehty ehkä jokunen verrattain kuuluisakin taltiointi.

Voisiko TEAK olla juuri sinun juttusi ja polkusi kohti hyvää työuraa?

Lisää tietoa saat KELAn ja Coronarian nettisivuilta. Omasta puolestamme toivotamme myös uudet asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi kauniisiin maisemiin Porvoon TEAKiin.

Terveisin työhönvalmentajat Laura ja Johanna