tytto hymyilee ulkona isan sylissa

Ohjattu vanhempien tukiryhmä kouluikäisten (ADHD/ADD) lasten vanhemmille

Tarkkaavuushäiriöisen lapsen kasvatus on tavallista isompi haaste vanhemmille. ADHD- lapset oppivat monet taidot hitaammin ja tarvitsevat enemmän johdonmukaista tukea ympäristöltään oman kasvunsa tueksi. Vanhemmat tarvitset tietoa ja ymmärrystä lapsen toiminnasta ja sen haasteista. Lisäksi vanhemmat tarvitsevat voimaa ja oman kokemuksen tuomaa viisautta kasvatustehtävässään. Tutkimusten mukaan ymmärtäväinen ympäristö ja vanhempien vertaistuelliset tukimuodot tukevat lapsen suotuisaa kehitystä.

Millainen vanhempien tukiryhmä on?

Vanhempien tukiryhmässä vahvistat itseäsi kasvattajana ja tutustut omiin voimavaroihisi. Tukiryhmässä saat tietoa siitä, miten luot kasvua tukevan ympäristön lapselle. Saat tietoa itsesäätelyn taidosta sekä keinoja, miten vahvistaa tätä taitoa itsessäsi ja lapsessa. Etätapaamisten välillä saat yhden treenitehtävän, joka auttaa soveltamaan oppimiasi asioita arjessa. Tukiryhmässä saat myös jakaa ja kuulla muiden vanhempien kokemuksia ja tarinoita.

Missä ja milloin vanhempien ryhmätapaamiset järjestetään?

Ryhmätapaamiset toteutetaan Zoom-alustalla helmi-huhtikuussa 2022. Ryhmä kokoontuu maanantaisiin klo 17.00-18.30 seuraavina päivinä:

  • 14.2.2022
  • 28.2.2022
  • 14.3.2022
  • 28.3.2022
  • 11.4.2022

Tapaamisten välissä on aina kahden viikon aika, jolloin on mahdollisuus kokeilla käsiteltyjä asioita arjen tilanteissa.

Ryhmän ohjaaja

Ryhmän ohjaajana toimii toimintaterapeutti Outi Sjöblom, jolla on laaja kokemus neurokirjon ihmisten haasteista ja niiden kuntouttamisesta. Ryhmässä on mukana myös toimintaterapeuttiopiskelija.

Hinta

Ryhmän hinta on 290 e/ 5 kertaa. Maksu suoritetaan ensimmäisen tapaamisen jälkeen. Ryhmämaksua ei saa takaisin, vaikka ryhmäläinen olisi poissa osan kerroista.

ALKUHAASTATTELU ja ILMOITTAUTUMINEN

Ennen ryhmän alkua tammi-helmikuussa toteutetaan lyhyt alkuhaastattelu (30 min) etäyhteyksin. Ryhmä toteutuu, jos osallistujia on viisi. Ryhmään otetaan enintään 10 vanhempaa.

Ilmoittautuminen päättyy perjantaina 5.2.2022.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset

Outi Sjöblom
toimintaterapeutti, neuropsykiatrinen-valmentaja, työnohjaaja
outi.sjoblom@coronaria.fi
044 302 0105

Tutustu Outiin