Takaisin

Päivi Saukko

Musiikkiterapeutti

Minulla on pitkä työkokemus lapsista ja nuorista, joilla on kokonaiskehitykseen, vuorovaikutukseen, puheen ja kielen kehitykseen, tunne-elämään ja/tai toiminnallisiin valmiuksiin liittyviä vaikeuksia. Työskentelen myös aikuisneurologisten asiakkaiden kanssa. Erityinen kiinnostuksenkohteeni ovat asiakkaat, joiden on eri syistä vaikea tai mahdoton kommunikoida puheella. Musiikin lisäksi käytän vuorovaikutuksen välineinä monenlaisia puhetta tukevia ja korvaavia viestintäkeinoja.

Olen toiminut vuodesta 1996 yksityisenä musiikkiterapeuttina. Sitä ennen työskentelin psykologina ja musiikkiterapeuttina mm. perheneuvoloissa, erityiskouluilla, sopeutumisvalmennuskursseilla ja erikoissairaanhoidossa. Terapiatyön lisäksi toimin työnohjaajana ja kouluttajana sekä teen tutkimustyötä.

Palveluntuottajasopimukset: Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (musiikkiterapia), Kelan kuntoutuspsykoterapia (musiikkiterapia 16-25-vuotiaille), HUS (lasten ja nuorten musiikkiterapia)

Koulutukset

Psykologi 1982
Musiikkiterapeutti Sibelius-Akatemia 1978 ja Uppsala Musikterapiinstitutet, TMT (toiminnallinen musiikkiterapiamenetelmä) -koulutus 1993
Filosofian tohtori (musiikkiterapia) 2008
Työnohjaaja 2014
Kehitän ja syvennän jatkuvasti osaamistani osallistumalla erilaisiin täydennyskoulutuksiin sekä kansainvälisiin musiikkiterapia-alan kongresseihin.