Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen

Ammatillinen kuntoutus

Ammatillinen kuntoutus auttaa sinua löytämään uuden polun kohti työelämää terveyshaasteesi huomioiden. Kuntoutus keskittyy vahvuuksiesi kartoittamiseen ja voimavarojesi huomioimiseen.

Milloin ammatilliseen kuntoutukseen?

Ammatillinen kuntoutus sopii sinulle kun terveyshuolesi jarruttavat sinua ammatillisella saralla, oma ala ei meinaa löytyä tai pitkän työttömyyden kierrettä on vaikea katkaista. Ammatillinen kuntoutus räätälöidään tarpeitasi vastaavaksi ja se on sinulle maksutonta. Kuntoutus tarjoaa polun työelämään omat voimavarasi huomioiden, ja rakentaen sinulle samalla tasapainoisempaa ja hyvinvoivaa arkea.

Katso palvelut

Asiakkamme arvioivat ammatillista kuntoutusta:

"Minua, arvojani, toiveita ja tavoitteita on oikeasti kuunneltu ja tuettu keskustelujen aikana ja suunnitelmia katsottu omalle näkökulmalle sopiviksi."

"Oli piristävää, että terveyshuolien sijaan keskityttiin vaihteeksi minun vahvuuksiin."

"Jokainen meistä sai siellä omaohjaajan, jonka koin jaksojen aikana aivan kuin ankkuriksi."

"Koin saavani hyvän tuen omaohjaajalta, kuntoutukseen kuului hyvä lounas valitsemassani ravintolassa, ja kivan työharjoittelupaikan lisäksi ryhmätoimintaa. Olen tyytyväinen kokonaisuuteen."

Blogi: Ammatillinen kuntoutus selkeytti Niinan suunnitelmat

Valmistumisensa kynnyksellä Niina Tikkanen joutui toteamaan, ettei voisi tehdä töitä, joista oli haaveillut. Hän päätti hakeutua ammatilliseen kuntoutukseen selvittääkseen, minkälainen työ tukisi hänen jaksamistaan.

Lue blogi

Ammatillisen kuntoutuksen palvelumme 

Akse: hyvä ja tehokas ensipalvelu, kun ammatillinen tilanteesi on epäselvä

Akse eli ammatillinen kuntoutusselvitys on loistava ensipalvelu. 10 päivää kestävän Aksen aikana selvitetään nykytilannettasi ja tehdään suunnitelma jatkon varalle.

Lue lisää

TEAK: Työkokeilua, työhönvalmennusta ja tukea työnhakuun

TEAK eli työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus soveltuu sinulle, joka olet valmis kokeilemaan työelämää, mutta tarvitset tukea sopivan alan löytämiseksi sekä työkyvyn kartoittamiseksi.

Lue lisää

Taito: aikaa ja kattavaa tukea ammatillisen suunnan löytämiseen

Pidempiaikaisena palveluna Taito sopii sinulle, joka koet tarvitsevasi aikaa ja kattavaa tukea ammatillisten asioiden pohtimiseen ja voimavarojesi kartoittamiseen. Tukenasi on Coronarian laaja asiantuntijoiden joukko ja palvelu sisältää myös työharjoittelua.

Lue lisää

Kiila: tukea työelämässä pysymiseen

Kiila tarjoaa uutta motivaatiota ja voimavaroja työelämän haasteiden kohtaamiseen. Työelämässä oleville ja yrittäjille. Kuntoutus toteutetaan työelämän rinnalla tiiviissä yhteistyössä työnantajatahon kanssa.

Lue lisää

NUOTTI: matalan kynnyksen valmennusta nuorille

16-29 v. nuorille valmentavaa tukea ammatillisten asioiden pohtimiseen, arjen hallintaan ja sosiaalisiin suhteisiin. Sinun tulisi olla valmis tekemään alustavia ammatillisia suunnitelmia.

Lue lisää