kirjapino, kyniä ja omena

Min dag på Coronaria i Borgå

Puheterapia

Hej! Jag är Stina, talterapeutstuderande och jag sommarjobbar på Coronaria i Borgå. Läs om min dag på jobbet!

Kl. 08:00

Äntligen framme på mottagningen! Jag brukar direkt sätta igång med att koka kaffe, kolla e-posten och börja planera dagens klienter. Vid sidan av arbetet småpratar jag ofta med mina kollegor. Jag lär mig mycket av dem, speciellt då vi jobbar inom olika professioner. Här i Borgå jobbar talterapeuter och ergoterapeuter.

Kl. 10:00

Nu är allt färdigt planerat och jag är klar för de första klienterna! Jag träffar barn som har olika svårigheter eller förseningar inom sin tal- och språkutveckling. Detta kan innebära t.ex. uttalsträning, svårigheter inom den grammatiska utvecklingen eller att stärka barnets ordförråd och benämningsförmåga. Terapin genomförs alltid genom lek och spel för att övningarna skall bli så roliga som möjligt. Fantasi och barnasinne är bra egenskaper i detta arbete!

Coronaria-kirjoitustarvikkeita

Kl. 12:00

Dags för lunch och en liten paus. Jag har oftast med mig egen lunch och det är trevligt att äta i mottagningens nya lokaler. Idag är det soppa som gäller! Kanske det också är dags för en andra kopp kaffe?

Kl. 14:00

Under eftermiddagen fortsätter klientarbetet! Jag träffar mina klienter på Coronarias mottagning i Borgå, men dom flesta av våra andra terapeuter träffar klienterna i deras vardagsmiljö.

Jag planerar noga vilka övningar och material jag ska använda med varje klient. I Borgå har vi ett stort materielrum var man kan hitta många olika spel och leksaker man kan använda i terapin. Dessutom kan jag alltid vända mig till min erfarna handledare om jag behöver tips på bra övningar!

terapiahuone

Kl. 16:00

Ingen dag är den andra lik, vilket gör arbetet mycket intressant och givande! Alla klienter är olika och dessutom hör det också en del skriftliga uppgifter till arbetet. Jag journalför alla besöken och skriver utlåtanden. Jag tycker att det är ett bra sätt att sammanfatta och få en helhetsbild av terapitillfällena och de framsteg som skett. När dagens arbete är klart kan man styra stegen hemåt!

Tack för mig och hoppas du tyckt att det varit roligt att läsa om min dag på Coronaria!

Stina Harmia, talterapeutstuderande