Selkäkivuista kärsivä Merja sai apua TULES-kuntoutuskurssista

AsiakastarinaTULES-kurssit

Maksuton TULES-kuntoutuskurssi auttoi selkä- ja hartiaseudun kipujen ehkäisyyn, toi tukea työkyvyn ylläpitoon ja voimia arkeen. Lisäksi kurssilta sai oivalluksia, jotka toivat itsevarmuutta. Annetaan Merjan kertoa lisää!

Merja näki sattumalta sosiaalisessa mediassa mainoksen TULES-kuntoutuskurssista:  ”Pysähdyin ajattelemaan, että tuo on juuri se, mitä tarvitsen: maksutonta kuntoutusta selkä- ja käsikipuun sekä olkapäiden oireiluun.”

Merja kysyi vielä työterveyslääkärinsä mielipidettä TULES-kuntoutuskurssista. Lääkäri oli samaa mieltä, että hänen kannattaisi ehdottomasti hakea kurssille.

TULES-kuntoutuskurssi auttoi jaksamaan sairaanhoitajan vaativan työn kanssa

Merja on viisikymppinen sairaanhoitaja. Työ on rakasta, mutta ajoittain myös fyysisesti raskasta. Hän toivoi TULES-kuntoutuskurssilta tukea työssä jaksamiseen ja keinoja työkyvyn ylläpitoon. Tarpeeseen tulivat myös konkreettiset neuvot siihen, miten esimerkiksi selkäkipua voi arjessa omilla toimilla ehkäistä.

TULES-kuntoutuskurssilta löytyi mahtava fysioterapeutti

”Kuntoutuskurssin fyssari oli mahtava! Hänellä oli mieletön tietopohja aiheesta. Lisäksi hänellä oli taito luoda joka kerta ainutlaatuinen henkilökohtainen kohtaamisen tunne. Sain tukea ja neuvoja juuri minun ongelmiini. Olisin voinut kuunnella häntä aina koko päivän”, Merja hehkuttaa.

TULES-kuntoutuskurssin neuvot jalkautuivat arkeen

Hyvillä ohjeilla yhdessä läpikäydyt jumppaliikkeet jäivät osaksi Merjan arkea. Lisäksi hän sai paljon oivalluksia unen ja levon vaikutuksesta palautumiseen.

”Pääsin kokeilemaan matalalla kynnyksellä itselleni uusia lajeja, kuten pilatesta ja vesijuoksua. Läheisetkin huomasivat kuntoutuskurssin positiivisen vaikutuksen minuun. Ja minusta on tullut TULES-kuntoutuskurssin puolesta puhuja kaikille tutuillekin, jotka ovat samassa tilanteessa”, Merja naurahtaa.

TULES-kuntoutuskurssilla oli rikas ryhmähenki

Merja koki rikkaudeksi sen, että kaikki ryhmäläiset olivat erilaisista lähtökohdista, jokaisella oli omat tavoitteensa. Se herätti keskustelua ja oivalluksia.

”Meistä pidettiin ihan älyttömän hyvää huolta, ja tarjoilu pelasi. Vaikka välillä oli hikistäkin menoa, edettiin jokaisen omilla ehdoilla. Jokaisen kerran jälkeen jäi päälle hyvä fiilis”, Merja kehuu.

Kuntoutuskurssille asetetut tavoitteet toteutuivat

Merjan tavoitteena oli saada kuntoutuskurssin aikana tasapaino arkeen. Merja saa aerobista liikuntaa työssä ja työmatkalla, joten hänen kohdallaan keskityttiin lihasvoiman parantamiseen.

”Minulle ei sopinutkaan niin hyvin lähteä verenmaku suussa juoksulenkille, vaan tarvitsin voimaa keskivartaloon. Ja kyykyt tulivat jäädäkseen. Tärkeintä oli kuitenkin oivallus armollisuudesta itseäni kohtaan, ja kuntoutuskurssin tuoma hyvä olo itselle. Oivalsin, etten todellakaan ole luovuttajatyyppiä!”, Merja summaa.