Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
Tyttö ja Coronarian toimintaterapeutti pelaavat yhdessä muistipeliä.

Tarkkatassut-ryhmä

Tarkkatassut-ryhmä on tarkoitettu 5–9-vuotiaille lapsille, joilla on hieno- ja visuomotoriikan haasteita, tai lapsille, joilla on tarkkaavaisuuden haasteita.

Arjessa lapsen haasteet voivat ilmetä esimerkiksi seuraavasti:

  • Lapsen kynäote on epäkypsä ja piirtäminen väsyttää kättä.
  • Saksien käyttö on vaikeaa, käden otteet kömpelöt.
  • Palapeli- ja palikkarakentelut ovat vaikeita.
  • Lapsi ei kykene tekemään toimintoja loppuun vaan vaihtaa nopeasti seuraavaan.

Ryhmän koko ja kesto

Ryhmäkertoja on 10, joiden lisäksi on kaksi verkostokäyntiä lapsen lähipiirin kanssa hyödynnettäväksi.

Ryhmäkerran kesto on 60 minuuttia. Ryhmään mahtuu 4–6 osallistujaa. Ryhmää muodostettaessa otetaan huomioon myös lapsen kehityksellinen ikä.

Tavoitteisiin pelien, leikkien ja käsitöiden avulla

Kuntoutus toteutetaan erilaisten pelien, leikkien ja käsitöiden avulla, lasten mielenkiinnonkohteiden mukaisesti. Toiminnat sovelletaan toimintaterapeutin ammattitaidolla kullekin lapselle sopivaksi. Samalla harjoitellaan tarkkaavuuden taitoja muun muassa oman toiminnan suunnittelun kautta toisten lasten mallittaessa toimintaa.

Ryhmän yhteisen tavoitteen lisäksi jokaiselle luodaan henkilökohtaiset tavoitteet. Ryhmässä annetaan vinkkejä myös lapsen lähipiirille, jotta kehitystä voi tapahtua kaikissa lapsen arjen toimintaympäristöissä.

Tyttö ja Coronarian toimintaterapeutti pelaavat yhdessä muistipeliä.

Miten ryhmään pääsee?

Tarkkatassut-ryhmään voi osallistua kuntien, sairaanhoitopiirien ja Kelan maksusitoumuksella tai omakustanteisesti. Mikäli kiinnostuit, kysy lisää neuvolasta, hoitavalta lääkäriltä tai sosiaalityöntekijältä ryhmään pääsemiseksi. Lisäksi ilmoita kiinnostuksestasi myös meille palvelunumeroomme.