Tyttö juo teetä ja katsoo ikkunasta.

Asiakkaamme palaute NUOTTI-valmennuksesta

NUOTTI-valmennus

Kuulin NUOTTI-valmennuksesta paikkakuntani Ohjaamosta ja myös ammatinvalintapsykologi suositteli sinne hakeutumista, joten päätin kokeilla millaista tarjottavaa kyseisellä valmennuksella olisi.

Valitsin hakeutumisvaiheessa Coronarian palveluntarjoajaksi, sillä heidän nettisivuillaan oli kattavasti infoa NUOTTI-valmennuksesta ja sen käytännöistä. Hakuprosessi eteni rivakasti, ja valmentajani otti yhteyttä pian Kelan pitämän puhelinhaastattelun jälkeen. 

Valmentajani Johanna oli supermukava, ja vaikka olin ensimmäisillä tapaamisilla hiljaisempi jännityksen ja ujouden takia, onnistui hän aina nyhtämään minusta informaatiota irti. Vähitellen tapaamiset alkoivat tuntua luonnollisemmilta ja oikein huomaan, miten olen kehittynyt puhumisessa ja sanallisessa itseilmaisussa. Johanna jaksoi myös aina kannustaa ja nähdä asioissa valoisat puolet silloin kun itse epäröin.

Itselläni oli taustalla useamman vuoden mittainen "tauko" työ- ja opiskeluelämästä ja muutenkin oma juttu ja vahvuudet tuntuivat olevan hakusessa, joten kaipasin hieman avustusta näiden asioiden miettimiseen. Sainkin tukea ja paljon hyviä vinkkejä; Päivitimme vanhan CV:ni uudempaan muotoon, teimme yhdessä työhakemuksia ja harjoittelimme työhaastattelua varten. Kävimme myös läpi korkeakoulujen yhteishaun ulkopuolella oleviin koulutuksiin liittyviä vaihtoehtoja, jotka olivat itselleni entuudestaan vieraampia. Vahvuuksien hahmottamista ja itsetunnon vahvistusta teimme puolestaan erilaisten testien ja pienten harjoitusten myötä. Ylipäätään oli mukavaa, kun joku kyseli säännöllisesti kuulumisiani.

pienin askelin eteenpäin

Valmentaja tuntui ymmärtävän hyvin tilanteeni ja otti tarpeeni huomioon. En tykkää ajaa autolla, joten esim. kesätyötä hakiessa selailimme vaihtoehtoja kartan kanssa ja valikoimme sellaisia kohteita, jotka olivat mahdollisimman helpon ajomatkan päässä. Toiveestani myös suurin osa tapaamisista hoidettiin etänä videoyhteyden välityksellä (tai no, koronallakin saattoi olla hieman vaikutusta tähän järjestelyyn). 

Lähdimme alun perin laatimaan tavoitteita opiskelupaikan hankkimista varten, mutta oikeastaan vasta valmennuksen puolivälissä huomasimme, että se saattaakin olla liian edistynyt vaihtoehto tällä hetkellä. Ei ollut helppoa myöntää itselleen, ettei ehkä olekaan valmis palaamaan "normaaliin elämään" vaikka se oli samaan aikaan melko itsestään selvää: Miten voisin säännöllisesti käydä töissä tai koulussa, kun kotoa poistuminen ahdistaa?

Saduissa on onnellinen loppu ja olisi mukava päättää tämäkin kertomus "voitin kaikki pelkoni ja pääsin opiskelemaan unelma-alaani", mutta omalla kohdallani ei ihan päästy tähän lopputulokseen. On kuitenkin ok muuttaa tavoitteita ja ottaa askel taakse päin, jos se tuntuu sopivammalta. NUOTTI-valmennuksen loppuvaiheilla pääsin mukaan itselleni sopivaan kuntoutusohjelmaan, joten en pudonnut ihan tyhjän päälle sen jälkeen, kun NUOTTI-valmennus tuli päätökseen.

nuori punahiuksinen nainen katsoo horisonttiin ulkona veden aarella

Apua NUOTTI-valmennuksen kautta

Auttaisiko NUOTTI-valmennus myös sinua tai läheistäsi? Valmennus on suunnattu 16-29v nuorille, joilla on tulevaisuuden suunta hukassa tai haasteita elämänhallinnan kanssa. Valmennukseen hakeminen on helppoa, soitto Kelaan riittää. Järjestämme NUOTTI-valmennusta ympäri Suomen, ja valmennus on Kelan kustantamaa.

Tutustu NUOTTI-valmennukseen