Coronarian naisfysioterapeutti hymyilee työskennellessään.

Selkäkipu ja Coronarian Selkäspesialisti-koulutus: otto yksi

Fysioterapia

Uusi blogisarja! Tässä blogisarjassa Coronarian fysioterapeutit kertovat Coronarian Selkäspesialisti-koulutuksesta, johon he osallistuvat lokakuusta 2019 toukokuuhun 2020.

Selkäkipu herättää usein suuria tunteita. Sen ympärillä velloo paljon pelkoja ja erilaisia uskomuksia, myyttejäkin. Ehkä olet itsekin joutunut käymään läpi yhden tai useamman selkäkipujakson. Ja tiesitkin ehkä jo, että valtaosa meistä suomalaisista – tarkemmin ottaen yli 80 prosenttia väestöstä – painii selkäkipujen kanssa vähintään kerran elämässään. 

Kun selkäkipuinen asiakas saapuu fysioterapeutin vastaanotolle, on meidän tavoitteenamme päästä kiinni kokonaisuuteen, isoon kuvaan oireiden taustalla. Keittokirjareseptit harvoin toimivat käytännön asiakastyössä, vaikka soveltuvien ja etenkin vältettävien harjoitteiden lista monien uskomusten mukaan onkin pitkä. 

Fysioterapeutin työssä innostavinta on sen haastavuus, monipuolisuus ja asiakkaiden yksilöllisyys - jokainen asiakas on meille ansaitusti spesiaali lumihiutale. Yksilöllisen terapian taustalla on vankka asiantuntemus, jatkuva oman ammattiaidon kehittäminen ja etenkin näyttöön perustuvien menetelmien haltuunotto. 

lisäoppia tieteellisen näytön hyödyntämisestä

Coronarian Selkäspesialisti-koulutus lupaa meille kävijöilleen nimenomaan lisäoppia parhaan tieteellisen näytön hyödyntämisestä fysioterapiatyössä ja vahvistusta tieteellisen viitekehyksen tulkintataitoihin.

Lisäksi pääsemme haastamaan aiempien käytänteiden ja mahdollisten omien uskomustemme sekä päivitetyn tieteellisen näytön ristiriitoja. Toiveena on, että koulutuksen hyöty realisoituu asiakkaillemme entistä yksilöllisempinä terapiasuunnitelmina ja toisaalta myös siinä, että osaamme entistä paremmin arvioida terapian vaikuttavuutta. 

Koulutuksen ensimmäiseen aaltoon päässeenä odotan innolla saavani uusia työvälineitä terapiapakkiini ja ainakin ensimmäisen koulutusjakson perusteella asetelma vaikuttaa lupaavalta.  Koulutuksen mittaan pääsemme viemään teoriaopetuksen opit heti suoriltaan käytännön asiakastyöhön ja haastamaan aiempia toimintamallejamme. Hieno vuosi tulossa!

kouluttajan kommentti

Olen samanaikaisesti iloinen ja hieman jännittynyt. Iloinen, koska koulutuksen myötä saamme tilaisuuden muuttaa fysioterapiaa vaikuttavammaksi. Jännittynyt, koska odotan koulutuksessa olevien fysioterapeuttien palauttavan ensimmäisen kotitehtävänsä, missä he antavat palautetta merkittävän uuden tutkimuslomakkeen toimivuudesta.

Kouluttaja Vesa Lehtola