Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen

Usein kysyttyä TEAK-kuntoutuksesta

Paljonko TEAK-kuntoutus maksaa? 

Kuntoutus on Kelan palvelu ja Coronaria toimii palveluntarjoajana. Näin ollen Kela myös kustantaa palvelun ja kuntoutus on asiakkaalle maksutonta. 

Minne toimitan Kelan hakemuksen?

Hakemus sekä B-lausunto toimitetaan Kelan asiointipalveluun viestinä tai postitetaan Kelaan osoitteeseen:
Kela, PL 10, 00056 KELA.
Asiointipalveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Kuinka pitkät käsittelyajat Kelassa on? 

Noin 4-8 viikkoa, joskus jopa pidempään ja joskus päätös taas saattaa tulla nopeammin. Kelan kuntoutuksen palvelunumerosta voi suoraan tiedustella käsittelyaikojen pituutta ja oman päätöksen tilaa. Puh: 020 692 205. Voit tarkistaa ajankohtaisen tilanteen myös Kelan sivuilta: https://www.kela.fi/kasittelyajat (valitse alasvetovalikosta "Kuntoutusratkaisut")

Millaista toimeentuloa kuntoutuksen ajalta voi saada?

Sinulla on mahdollisuus saada kuntoutusrahaa 6:lta päivältä viikossa koko kuntoutuksen ajalta. Voit tarkistaa kuntoutusrahan suuruuden Kelan sivuilta.

Olen saanut myönteisen päätöksen kuntoutukseen, mitäs nyt?

Kuntoutus alkaa viimeistään 4 viikon kuluessa, kun toimeksianto Kelasta saapuu Coronarialle. Omaohjaajasi ottaa sinuun yhteyttä, ja sovitte yhdessä kuntoutuksen aloittamisesta ja muista käytännön asioista. Saat sähköpostiisi kutsukirjeen ja käyttäjätunnukset järjestelmäämme.

Kuntoutuspäivät tarkoittavat osallistumispäiviä joko Coronarian toimitiloissa tai työpaikoilla työkokeilussa. Kuntoutuspäivät toteutuvat yleensä 3-5 arkipäivänä viikossa klo 9-15.

Jos olet löytänyt työpaikan jo ennakkoon, voit mahdollisesti aloittaa työkokeilun heti suunnittelupäivän jälkeen.

Miten otatte huomioon näissä kuntoutuksissa, henkilön erityispiirteet esim. autisminkirjo? Onko mahdollista saada enemmän yksilöllistä tukea?

Meillä on monenlaisia asiakkaita kuntoutuspalveluissa, sillä ammatillisen kuntoutuksen palvelut eivät ole rajattu vain tietylle sairauskohtaiselle ryhmälle. Asiantuntijoillamme on laaja-alaista osaamista kohdata monenlaisia asiakkaita ja me Coronarialla pidämme asiantuntijoidemme osaamisen päivittämisestä huolta.