Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen

Usein kysyttyä TEAK-kuntoutuksesta

Mitä TEAK on ja ketkä sinne voivat hakea?

TEAK on ammatillista kuntoutusta 16-29 -vuotiaalle sekä 30 - 64 -vuotiaalle aikuiselle, joka tarvitsee sairauden, toimintakyvyn heikentymisen ja kokonaistilanteen vuoksi tukea työelämään tai opiskelemaan pääsemiseksi. 16-29 -vuotiailla ei tarvitse olla todettua sairautta. Palvelussa saat nimetyt työhönvalmentajat, jotka toimivat työparina tukemassa sinua kohti työtä tai yrittäjyyttä.

Kela myöntää hakemuksesi perusteella sinulle työkokeilujakson 60 vrk tai työhönvalmennusjakson 60 vrk tai näiden yhdistelmän 120 vrk.

Mikä on TEAK-kuntoutuksen tavoite?

Tavoitteena pääsy koko- tai osa-aikaiseen palkkatyöhön avoimille markkinoille tai urasuunnitelman selkiytyminen ja alavaihtoehtojen valinta sekä ammattialan työn soveltuvuuden varmistaminen.

Paljonko TEAK-kuntoutus maksaa? 

Kuntoutus on Kelan palvelu ja Coronaria toimii palveluntarjoajana. Näin ollen Kela myös kustantaa palvelun ja kuntoutus on asiakkaalle maksutonta. 

Miten TEAK-kuntoutukseen haetaan?

Hakeudu ensin sinua hoitavalle lääkärille, joka arvioi kuntoutustarpeesi, suosittaa tarvittaessa kuntoutusta ja kirjoittaa lausunnon (lääkärinlausunto B).

Täytä lomake hakemus ammatillisesta kuntoutuksesta KU 101 (pdf). Valitse lomakkeen vaihtoehdoista, mitä kuntoutusta haet.

Liitä hakemukseesi lääkärinlausunto B, ellei lääkäri ole jo toimittanut sitä Kelaan. Valitse palveluntuottaja omalta alueeltasi (Coronaria).

Kuinka pitkät käsittelyajat Kelassa on? 

Noin 4-8 viikkoa, joskus jopa pidempään ja joskus päätös taas saattaa tulla nopeammin. Kelan kuntoutuksen palvelunumerosta voi suoraan tiedustella käsittelyaikojen pituutta ja oman päätöksen tilaa. Puh: 020 692 205. Voit tarkistaa ajankohtaisen tilanteen myös Kelan sivuilta: https://www.kela.fi/kasittelyajat (valitse alasvetovalikosta "Kuntoutusratkaisut")

Millaista toimeentuloa kuntoutuksen ajalta voi saada?

Sinulla on mahdollisuus saada kuntoutusrahaa 6:lta päivältä viikossa koko kuntoutuksen ajalta. Voit tarkistaa kuntoutusrahan suuruuden Kelan sivuilta.