nainen ja poikalapsi leipovat taikinaa

Arjen vuosikatsaus

Muistele hetki arkeasi tämän vuoden alussa. Voit pohtia tai hahmotella paperille, mitä viikkoosi silloin kuului? Olitko kiireinen? Ehditkö tehdä haluamiasi asioita? Olitko kenties silloin edes miettinyt näitä?

Nyt loppuvuodesta taakse päin katsottuna arki saattaa olla muuttunut rajustikin. Ehkä olet joutunut kohtaamaan lomautuksen. Harrastuksesi voivat olla tauolla. Sosiaaliset kohtaamiset ovat vähentyneet. Mutta onko jotain tullut lisää? Onko aikaa asioille, joille sitä aikaisemmin oli vaikea löytää? Oletko oppinut uutta itsestäsi ja arvoistasi? Löytänyt kenties uuden harrastuksen tai mielenkiinnonkohteen? Onko sinulle tärkeiden ihmissuhteiden arvo kirkastunut mielessäsi?

Merkityksellisten toimintojen tekeminen arjessa on meidän jokaisen perustarve. Nämä toiminnat antavat meille kokemuksen omasta toimijuudestamme ja tuottavat mielihyvää. Välillä on hyvä pysähtyä miettimään, mitkä asiat omassa arjessa ovat merkityksellisiä ja kuinka niitä voisi lisätä. Voisiko kenties luopua jostain ja antaa tilaa uudelle. Vai onko jokin jo olemassa oleva saanut uudenlaisen arvon?

Jos sinun arkesi on tällä hetkellä jotain muuta, kuin toivoisit, niin haluan toivottaa sinulle tsemppiä työhön, jota teet sitä kohti pyrkiessäsi. Ja kun huomaat tätä lukiessasi, että elämästäsi löytyy jo useita merkityksellisiä toimintoja, suo niille hetki ajatuksistasi, ja hymyile.