Lähikuvassa keskivartalot, kun naislääkäri ja naispotilas keskustelevat.

Barronisaatio

Saitko lähetteen barronisaatioon? Se tarkoittaa peräpukamien kumilenkkihoitoa ja se on peräpukamien yleisin ja vaivattomin hoitomuoto, kun kotikonstit eivät auta.

Peräpukamat ovat laskimolaajentumia, jotka aiheuttavat peräsuolen kutinaa, kipua ja verenvuotoa. Peräpukamat ovat hyvin yleinen vaiva ja on arvioitu, että joka toinen suomalainen kärsii peräpukamavaivoista jossain elämän vaiheessa. Apteekista on saatavana erilaisia pukamavoiteita ilman reseptiä, mutta jos niistä ei ole apua, voi saada lähetteen barronisaatioon eli peräpukamien kumilenkkihoitoon.

Toimenpiteen kulku

Toimenpiteeseen tullaan ennalta annettujen ohjeiden mukaisesti ja sovittuna ajankohtana. Toimenpiteen suorittaa lääkäri, apunaan hoitaja. Käynti kokonaisuudessaan kestää n. 10 minuuttia ja itse toimenpide vie vain noin 5 minuuttia. Toimenpide on yleensä kivuton eikä se vaadi esivalmisteluja. Toimenpiteessä käytetään puuduttavaa ja liukastavaa geeliä peräaukolla.

Toimenpide tehdään pienellä muovisella tähystimellä, mikä viedään peräaukon kautta peräsuoleen. Toimenpide tehdään kylkimakuulla. Tähystimen kautta asetetaan tiukat kumilenkit 1-4 lenkkiä suurimman pukaman tyveen. Tämä tapahtuu viemällä pukama erityisen imulaitteen sisään, mikä mahdollistaa kumilenkin paikalleen laiton. Pukamakudos kuivettuu noin 5–10 päivän kuluttua kumilenkkien asettamisesta, minkä seurauksena ne putoavat itsestään pois. 

Toimenpiteen jälkeen

Barronisaatio on yleinen rutiinitoimenpide, eikä esimerkiksi jälkitarkastuskäyntiä tarvita. Toimenpiteen jälkeen saattaa olla paineentunnetta ja vuotoa, joka menee ohi muutamissa päivissä, mutta joillakin tuntemukset voivat kestää kauemmin. Kipulääkettä suositellaan otettavaksi tarpeen mukaan. Lisäksi muutaman päivän toimenpiteen jälkeen olisi hyvä välttää voimakasta ponnistelua. Lääkäri kirjoittaa sairaslomatodistuksen, mikäli työnkuva sitä vaatii.


ISO 9001:2015 -sertifikaatti

ISO 9001:2015 -sertifikaatti

Mittaamme palvelumme vaikuttavuutta ja asiakastyytyväisyyttä osana laadunhallintaamme. Coronaria GE Oy:lle on myönnetty ISO 9001:2015 laadunhallintajärjestelmä, joka varmistaa toiminnan laadun ja kehittämisen virtaviivaisuuden. Varmistamme, että palvelumme täyttävät asetetut vaatimukset, ja pyrimme koko ajan parempaan. Sekä asiakkaiden että henkilöstön tyytyväisyys toimintaamme on kiitettävällä tasolla. Voimassa olevat sertifikaatit ovat nähtävissä KIWA-sertifikaattipalvelun internetsivuilta.

Lue lisää