Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen

Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus

Kela järjestää vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta alle 65-vuotiaille. Kuntoutuksen tavoitteena on työ- ja toimintakyvyn turvaaminen tai parantaminen, jolloin työskentely tai arkielämän toiminnoista selviytyminen on mahdollista sairaudesta tai vammasta huolimatta. Olemme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntarjoaja.

Tilanteesi mukaan voit saada kuntoutusta moniammatillisena yksilökuntoutuksena, kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseina tai eri terapioina.


1. Hakeutuminen moniammatilliseen yksilökuntoutukseen

1. Ota yhteyttä sinua hoitavaan lääkäriin.

Arvioikaa yhdessä kuntoutuksesi tarpeellisuus. Mikäli kuntoutuksen tarve on ajankohtainen, lääkäri suosittaa kuntoutusta ja kirjoittaa B-lausunnon.

2. Valitse palveluntuottaja

ennen kuntoutushakemuksen tekemistä. Yksilöllisiä kuntoutusjaksoja toteuttaa Coronaria.

3. Tee hakemus Kelalle

joka vastaa kuntoutuspäätöksen tekemisestä. Sinun tulee täyttää ja tulostaa Kelan lomake KU 104 Vaativa lääkinnällinen kuntoutus,  liittää hakemukseen lääkärinlausunto B ja postittaa tai toimittaa hakemus Kelan paikallistoimistoon. Lisää lomakkeeseen palveluntuottajaksi Coronaria sekä valitsemasi toimipiste.

4. Saat ratkaisusta kirjallisen päätöksen

Kuntoutuspäätös lähetetään tiedoksi myös meille, milloin se toimii paikkavarauksena ja maksusitoumuksena. Saatuamme päätöksen, olemme sinuun yhteydessä 2 viikon sisällä ja sovimme kuntoutuksen aloitusajankohdan. 

Lisätietoa

Lisätietoa löydät Kelan ja Coronarian sivuilta.
Coronarian asiakaspalvelu p. 010 525 8801

Voit hakea moniammatilliseen yksilökuntoutukseen myös harkinnanvaraisena (KU 132 Harkinnanvarainen kuntoutus).


2. Hakeutuminen kuntoutus- ja sopeutumis-valmennuskursseille

1. Ota yhteyttä sinua hoitavaan lääkäriin

Arvioikaa yhdessä kuntoutuksesi tarpeellisuus. Tarvittaessa lääkäri suosittaa kuntoutusta ja kirjoittaa B-lausunnon.

2. Valitse palveluntuottaja

ennen kuntoutushakemuksen tekemistä. Kursseja tuottaa Coronaria Kuntoutuspalvelut.

3. Etsi tietoa

toteuttamistamme kursseista ja niiden ajankohdista Kelan kuntoutuskurssihausta. Kirjoita sanahakukohtaan Coronaria ja valitse sinulle sopivin kurssi.

4. Tee hakemus Kelalle

jolta saat maksusitoumuksen kuntoutukseen. Sinun tulee täyttää ja tulostaa Kelan lomake KU 104 Vaativa lääkinnällinen kuntoutus, liittää hakemukseen lääkärinlausunto B ja postittaa tai toimittaa hakemus Kelan paikallistoimistoon.

5. Saat ratkaisusta kirjallisen päätöksen

Kuntoutuspäätös lähetetään tiedoksi myös meille, milloin se toimii paikkavarauksena ja maksusitoumuksena. Saatuamme päätöksen, olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian sopivan kuntoutuksen aloitusajankohdasta sopimiseksi.

Lisätietoa

Lisätietoa kuntoutuksesta löydät Kelan ja Coronarian sivuilta.
Coronarian asiakaspalvelu p. 010 525 8801

Voit hakea moniammatilliseen yksilökuntoutukseen myös harkinnanvaraisena (KU 132 Harkinnanvarainen kuntoutus).


3. Kuntoutus eri terapioina / hakeutuminen eri terapioihin

Kela myöntää terapioita kuntoutussuunnitelman perusteella yleensä vuodeksi tai enintään kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Olet oikeutettu Kelan korvaamaan terapiaan, mikäli sairaus tai vamma rajoittaa merkittävästi toimintakykyäsi tai arkeasi. Kela järjestää fysioterapiaa, toimintaterapiaa, puheterapiaa, musiikkiterapiaa, neuropsykologista kuntoutusta sekä psykoterapiaa, joka voi olla myös perheterapiaa.

1. Hakeudu lääkärin vastaanotolle

joko terveysasemalle, opiskelijaterveydenhuoltoon, työterveyshuoltoon tai muualle. Lääkärin kanssa keskustellaan omista kuntoutukseesi liittyvistä toiveistasi ja tavoitteistasi sekä siitä, miten ne sisällytettäisiin arkipäivän toimintaasi. Lääkäri laatii kuntoutussuunnitelman kuntoutustarpeestasi.

2. Valitse palveluntuottaja

ennen kuntoutushakemuksen tekemistä. Ota yhteyttä valitsemaasi palveluntuottajaan ajanvarauspalvelustamme tai puhelimitse 010 525 8801 ja varmista, että palveluntuottaja voi aloittaa terapian.

3. Tee hakemus Kelalle

jolta saat maksusitoumuksen kuntoutukseen. Sinun tulee täyttää ja tulostaa Kelan lomake KU 104 Vaativa lääkinnällinen kuntoutus ja postittaa tai toimittaa hakemus liitteineen Kelan paikallistoimistoon.

4. Saat ratkaisusta kirjallisen päätöksen

Kuntoutuspäätös lähetetään tiedoksi myös meille, milloin se toimii paikkavarauksena ja maksusitoumuksena. Saatuamme päätöksen, olemme sinuun yhteydessä 2 viikon sisällä sopivan kuntoutuksen aloitusajankohdasta sopimiseksi.

Lisätietoa

Lisätietoa kuntoutuksesta löydät Kelan sivuilta. Voit tulla meille myös itsemaksavana asiakkaana, jolloin erillistä maksusitoumusta tai lähetettä ei tarvita. Asiakkaaksi pääset ajanvarauspalvelustamme tai puhelimitse 010 525 8801.