Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
Seniorinainen uimassa uimahallissa

Allasterapia

TIEDOTE KUNTOUTUSASIAKKAILLE (24.3.2020)

Olemme päivittäneet kuntoutuskäytäntöjämme Kelan tarkennettua suosituksiaan.

Klikkaa ja lue tästä päivitetyt kuntoutuskäytännöt Kelan asiakkaillemme sekä muille asiakkaillemme.

Huomioitavaa

- Huomioithan, että kuntoutukseen ei tule saapua, jos olet sairaana tai olet tullut vasta ulkomailta.
- Voit tulla turvallisesti vastaanotollemme, mikäli sinulla ei ole flunssan oireita, eikä perhepiirissäsi ole havaittu altistusta koronavirukselle.
- Huolehdimme erityisen hyvin käsihygieniasta, tarvittavasta suojauksesta, toimipisteiden tavallista huolellisemmasta siivouksesta, emmekä tule sairaana töihin.
- Suhtaudumme vakavasti viranomaisten ohjeistuksiin, ja seuraamme niitä tarkasti!
- Toimitaan yhdessä vastuullisesti.

Olemme etäkuntoutuksen konkareita ja palvellaksemme myös mahdollisia kotona olevia asiakkaitamme, olemme aloittaneet etäkuntoutuksen laajamittaisemmin kaikissa palveluissamme. Keskustele oman terapeuttisi kanssa, voisiko sinunkin kuntoutuksesi siirtyä hetkeksi verkkoon.

Lue lisää kuntoutuksen järjestämisestä etäkuntoutuksena tästä.

Allasterapialla tarkoitetaan vedessä tapahtuvaa liikeharjoittelua, jossa käytetään hyväksi veden vastusta ja kehoa kannattelevia ominaisuuksia. Veden noste mahdollistaa harjoituksia, jotka olisivat muuten asiakkaallemme vaikeita toteuttaa. Allasterapia sopii sekä lapsi- että aikuiskuntoutujille.

Allasterapia sopii etenkin sellaisille henkilöille, jolla liikkuminen maalla on haasteellista lihasheikkouden tai esimerkiksi niveltulehdusten vuoksi. Myös henkilöt, joilla on haasteita tasapainon kanssa esimerkiksi ikääntyvät, parkinson potilaat ja MS-tautia sairastavat hyötyvät allasharjoittelusta. Myös lapsille vesi on hyvin mieluinen harjoitteluympäristö ja se vapauttaa liikkumaan kolmiulotteisesti. Veden terapeuttiset ominaisuudet ja monipuoliset liikekokemukset tukevat kehonhallinnan kehittymistä sekä tuovat tietoisuutta omasta kehosta ja liikkeistä.

Kolme iäkastä naista allasterapiassa uima-altaassa.

Yksilöllistä allasterapiaa

Allasterapia on erinomainen kuntoutusmuoto monissa tuki- ja liikunta- sekä hengityselinvaivojen, sekä neurologisten, vaikeavammaisten ja leikkausten jälkeisissä kuntoutuksissa. Allasterapia suunnitellaan aina yksilöllisesti tukemaan asiakkaan itsenäistä selviytymistä ja hyvinvointia.

Seniorimies uimassa uimahallissa.

Miten allasterapiaan pääsee

Allasterapiaan voi tulla itsemaksavana asiakkaana ilman lähetettä, lääkärin lähetteellä, palvelusetelin kanssa tai maksusitoumuksella. Varaa aika asiantuntijallemme. Olemme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottaja