Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
Seniorinainen uimassa uimahallissa

Neurologinen fysioterapia

TIEDOTE KUNTOUTUSASIAKKAILLE (24.3.2020)

Olemme päivittäneet kuntoutuskäytäntöjämme Kelan tarkennettua suosituksiaan.

Klikkaa ja lue tästä päivitetyt kuntoutuskäytännöt Kelan asiakkaillemme sekä muille asiakkaillemme.

Huomioitavaa

- Huomioithan, että kuntoutukseen ei tule saapua, jos olet sairaana tai olet tullut vasta ulkomailta.
- Voit tulla turvallisesti vastaanotollemme, mikäli sinulla ei ole flunssan oireita, eikä perhepiirissäsi ole havaittu altistusta koronavirukselle.
- Huolehdimme erityisen hyvin käsihygieniasta, tarvittavasta suojauksesta, toimipisteiden tavallista huolellisemmasta siivouksesta, emmekä tule sairaana töihin.
- Suhtaudumme vakavasti viranomaisten ohjeistuksiin, ja seuraamme niitä tarkasti!
- Toimitaan yhdessä vastuullisesti.

Olemme etäkuntoutuksen konkareita ja palvellaksemme myös mahdollisia kotona olevia asiakkaitamme, olemme aloittaneet etäkuntoutuksen laajamittaisemmin kaikissa palveluissamme. Keskustele oman terapeuttisi kanssa, voisiko sinunkin kuntoutuksesi siirtyä hetkeksi verkkoon.

Lue lisää kuntoutuksen järjestämisestä etäkuntoutuksena tästä.

Neurologisen fysioterapian tavoitteena on edistää keskus- ja ääreishermoston sairauksista tai vammoista aiheutuvien liikkumis- ja toimintakyvyn vaikeuksien kehittymistä ja etenemistä. Oireet voivat olla hyvin monimuotoisia vaurioiden vaikeusasteesta ja sijainnista riippuen.

Neurologisista sairauksista voi seurata esimerkiksi lihasten liiallista jäykkyyttä, nivelten liikerajoituksia, lihasheikkoutta, tuntopuutoksia ja kipua sekä kehon ja liikkeiden hahmottamisen vaikeuksia, joihin pystytään vastaamaan fysioterapian menetelmin.

Yhteistyötä tavoitteiden saavuttamiseksi

Neurologisille asiakkaillemme tarjoamme fysioterapeuttisen harjoittelun lisäksi mm. allasterapiaa, ratsastusterapiaa sekä ohjauskäyntejä kotiin, kouluun, työpaikalle ja henkilökohtaisille avustajille. Fysioterapeuteillamme on vahva osaaminen neurologisten asiakkaiden kuntoutuksesta.

Vahvistusta moniammatillisesta tiimistä

Fysioterapeuttimme kuuluvat Coronaria kuntoutuspalveluiden alueelliseen moniammatilliseen tiimiin. Teemme yhteistyötä asiakkaalle merkityksellisten kokonaisvaltaisten kuntoutustavoitteiden saavuttamiseksi. Palveluihimme kuuluvat myös apuvälinetarpeen ja kodinmuutostöiden arviointi.

Kenelle neurologista fysioterapiaa

Neurologiseen fysioterapiaan erikoistuneiden asiantuntijoidemme palvelut on suunniteltu mm. seuraavien neurologisten sairauksien ja vammojen kuntoutukseen:

  • aivoverenkierronhäiriöt
  • aivovammat
  • selkäydinvammat
  • MS-tauti
  • Parkinsonin tauti
  • kehitysvamma, CP

Miten neurologiseen fysioterapiaan pääsee

Neurologiseen fysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeuttimme vastaanotolle voit tulla itsemaksavana asiakkaana ilman lähetettä, lääkärin lähetteellä, palvelusetelin kanssa tai maksusitoumuksella. Varaa aika asiantuntijallemme. Olemme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottaja.

Lasten neurologisesta kuntoutuksesta vastaavat meillä lasten fysioterapiaan erikoistuneet fysioterapeutit.

Varaa aika fysioterapeutille