Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
Seniorinainen uimassa uimahallissa

Neurologinen fysioterapia

Neurologisen fysioterapian tavoitteena on edistää keskus- ja ääreishermoston sairauksista tai vammoista aiheutuvien liikkumis- ja toimintakyvyn vaikeuksien kehittymistä ja etenemistä. Oireet voivat olla hyvin monimuotoisia vaurioiden vaikeusasteesta ja sijainnista riippuen.

Neurologisista sairauksista voi seurata esimerkiksi lihasten liiallista jäykkyyttä, nivelten liikerajoituksia, lihasheikkoutta, tuntopuutoksia ja kipua sekä kehon ja liikkeiden hahmottamisen vaikeuksia, joihin pystytään vastaamaan fysioterapian menetelmin.

Yhteistyötä tavoitteiden saavuttamiseksi

Neurologisille asiakkaillemme tarjoamme fysioterapeuttisen harjoittelun lisäksi mm. allasterapiaa, ratsastusterapiaa sekä ohjauskäyntejä kotiin, kouluun, työpaikalle ja henkilökohtaisille avustajille. Fysioterapeuteillamme on vahva osaaminen neurologisten asiakkaiden kuntoutuksesta.

Vahvistusta moniammatillisesta tiimistä

Fysioterapeuttimme kuuluvat Coronaria kuntoutuspalveluiden alueelliseen moniammatilliseen tiimiin. Teemme yhteistyötä asiakkaalle merkityksellisten kokonaisvaltaisten kuntoutustavoitteiden saavuttamiseksi. Palveluihimme kuuluvat myös apuvälinetarpeen ja kodinmuutostöiden arviointi.


Kenelle neurologista fysioterapiaa

Neurologiseen fysioterapiaan erikoistuneiden asiantuntijoidemme palvelut on suunniteltu mm. seuraavien neurologisten sairauksien ja vammojen kuntoutukseen:

  • aivoverenkierronhäiriöt
  • aivovammat
  • selkäydinvammat
  • MS-tauti
  • Parkinsonin tauti
  • kehitysvamma, CP

Miten neurologiseen fysioterapiaan pääsee

Neurologiseen fysioterapiaan voi hakeutua lääkärin lähetteellä, maksusitoumuksella tai itsemaksavana asiakkaana varaamalla ajan asiantuntijallemme. Olemme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntarjoaja.

Lasten neurologisesta kuntoutuksesta vastaavat meillä lasten fysioterapiaan erikoistuneet fysioterapeutit.