Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen

Nuotti-valmennus

Nuorille tukea elämänhallintaan

NUOTTI-valmennus on suunnattu 16–29-vuotiaille nuorille, jotka tarvitsevat tukea ja ohjausta elämänhallintaan ja tulevaisuuden suunnitteluun. Valmennus on maksutonta matalan kynnyksen tukea arkeen ja mukaan pääsee helposti Kelan kautta.

kolme tyttoa rantakalliolla

Kenelle NUOTTI-valmennus on suunnattu?

Valmennus sopii sinulle 16-29v nuorelle tai aikuiselle, jolla on haasteita arjen hallinnassa, vaikeuksia opiskelu- tai työelämässä tai muutoin tulevaisuuden suunta on kadoksissa. Sinulla voi olla myös uupumusta tai muutoin tarvitset tukea arjessa toimimiseen. Valmennukseen voi hakea siis hyvin erilaisista lähtökohdista, matalalla kynnyksellä. NUOTTI-valmennus lukeutuu Kelan ammatillisen kuntoutuksen palveluihin ja sinulla on mahdollisuus hakea kuntoutusrahaa Kelalta valmennuksen ajalle. 

Nuotti-valmennuksen tavoitteet

Viiden kuukauden mittaisessa valmennuksessa tuemme sinua tunnistamaan omat vahvuutesi ja voimavarasi yhdessä oman valmentajan kanssa. Valmennuksessa edistetään aktiivisuutta ja elämänhallintaa. Valmennus suunnitellaan juuri sinun tarpeita ja tavoitteita vastaavaksi. Lisäksi valmennuksessa kartoitetaan muut tuki-, verkosto- ja hoitotahot ja autetaan niiden suhteen.

Kysy NUOTISTA

poika hymyilee rantakallioilla lippis paassa

Mitä NUOTTI-valmennus sisältää?

5 kuukauden aikana:

Valmennus sisältää säännöllisen yhteydenpidon valmentajan ja nuoren välillä sekä 20 x 60 min tapaamista, jotka voidaan toteuttaa kasvokkain tai etänä.

Valmennus koostuu pääasiallisesti yksilötapaamisista, mutta valmennukseen voidaan liittää myös tapaamisia läheistesi tai muun verkoston kanssa. Näin varmistetaan tavoitteiden edistyminen mahdollisimman kokonaisvaltaisesti.

Usein kysyttyä

NUOTTI-valmennuksen kulku

Valmennus alkaa

Kela haastattelee sinut puhelimitse ja tekee päätöksen valmennuksesta. Kun päätös on saapunut Coronarialle, olemme yhteydessä sinuun puhelimitse. Ensimmäinen tapaaminen sovitaan ja saat oman valmentajan. Valmennuksen sisältöä johtavat yksilölliset tavoitteet, jotka määritellään valmennuksen alussa yhdessä kanssasi.

Tavoitteet ohjaavat tapaamisia

Se mitä tapaamisilla tehdään riippuu yksilöllisistä tavoitteistasi. Toisten kanssa lähdetään korjaamaan esimerkiksi unirytmiä ja kannustetaan kiinni arjen rutiineihin yhteisen suunnittelun avulla. Toiset kaipaavat enemmän tukea tulevaisuuden suunnitteluun sekä opiskeluihin ja työelämään. Tapaamiset sisältävät keskustelua ja konkreettisia arjen hallinnan harjoitteita.

Kiinni arjen rutiineihin

Tapaamisilla pohditaan voimavaroja ja itsetuntoa. Arkisten asioiden harjoittelu sisältää virastoihin soittamista tai kaupassa käyntiä. Oman valmentajan tuella rakennetaan pystyvyyden tunnetta, vahvempaa itsetuntoa ja keinoja arjen hallintaan. Lisäksi suunnitellaan tulevaisuutta ja pohditaan yhdessä miten pääset toteuttamaan unelmiasi.

Valmennuksen lopussa

Lopussa kartoitetaan onko alussa asetettuihin tavoitteisiin päästy ja mietitään jatkosuunnitelma mikäli tarvitset vielä tukea arkeesi. Olennaista on löytää jokin polku tai suunta tulevaisuudelle, on se sitten ammatilliselle polulle tai jatkokuntoutuksen pariin. NUOTTI-valmennukseen voidaan hakea myös jatkoa.

Coronarian NUOTTI-valmentajilla vahva kokemus ja koulutus

Coronarian Nuotti-valmentajina toimii korkeakoulutettuja ja kokeneita toimintaterapeutteja, neuropsykiatrisia valmentajia ja sosionomeja, joilla on vahvaa kokemusta mm. neurologiasta, psykiatriasta, lasten, nuorten ja työikäisten yksilö- ja ryhmäterapiasta.


Missä ja milloin NUOTTI-valmennusta järjestetään?

Valmennusta järjestetään useilla paikkakunnilla ympäri Suomen. Toimimme myös paikkakuntien lähikunnissa ja -ympäristöissä ja tapaamiset voidaan järjestää esimerkiksi kotonasi. Alue- ja paikkakuntakohtaisen listauksen näet tämän sivun alaosasta. Valmennuksen aloitusaika sovitaan yhdessä kanssasi.

miten nuotti-valmennukseen haetaan?

1. Valmennukseen voi hakea nuori itse, nuoren puolesta hänen läheisensä tai yhteistyötaho.
2. Valmennukseen haetaan soittamalla Kelaan p. 020 692 205 ja kertomalla halukkuudesta osallistua Coronarian NUOTTI-valmennukseen. Erillisiä lähetteitä ei tarvita. Huomaathan, että Kelan puhelinpalvelu on auki ma-pe klo 9-16. Kela tekee päätöksen valmennukseen pääsystä ja on asiakkaaseen sekä Coronariaan yhteydessä.

Apua hakemiseen saat myös meidän terveydenhuollon asiantuntijoiltamme, yhteystiedot näet alla.

Videot edellyttävät evästeiden sallimista.
Muuta evästeasetuksia

Meea 17 v sai tukea NUOTTI-valmennuksesta arjen haasteisiin

Videolla Meea kertoo miten hän on saanut tukea opiskeluihin, itsenäistymiseen, talouden hoitoon ja itsetunnon vahvistamiseen NUOTTI-valmennuksen avulla.

NUOTTI-valmennus muutti elämän

NUOTTI-valmennuksen myötä Henna Riikka Kouhia uskalsi lähteä tavoittelemaan unelmiaan taiteen parissa.

"Jos itselläni oli päässä jokin solmu, pystyin siitä puhumaan ja aina löysimme ratkaisun, oli asia sitten kouluun tai ylipäänsä elämään liittyvä. Ilman tapaamisiamme ja Anun tukea tuskin olisi uskaltanut lähteä näin tavoittelemaan unelmiani."

Lue Hennan tarina


Ota yhteyttä ja kerron lisää

Kysy lisää valmentajiltamme

Voit kysyä apua hakemiseen myös meidän asiantuntijoiltamme. Klikkaa paikkakuntaa saadaksesi lisätietoja. Sähköpostit: etunimi.sukunimi@coronaria.fi

Sakari Korhonen

Anna-Maija Sipiläinen
p. 0400 706 668

Porvoo:
Johanna Ainasoja, (fi, en)
p. 040 665 8538

Panu Räisänen
P. 040 6842 589

Annika Nelimarkka
p. 040 7571 406

Kirsi Keski-Nikkola
p. 040 823 0964

Essi-Maria Palmuaro
p. 044 467 6039

Merita Uusitalo
p. 044 414 1003

Annika Sjöblom (fi, sv)
p. 040 681 1969

Tommi "Pete" Mannelin (fi)
p. 040 721 4627

Minna Rajala
p. 044 467 6816

Mikko Kerminen

Paavo Laasi

p. 044 407 7162

Moona Mäkitalo (äitiyslomalla)

Verven Nuotti-valmennus on siirtynyt Coronariaan

Verve* on nyt osa Coronariaa.

*= Ammatillinen kuntoutus, fysio-, toiminta- ja puheterapiapalvelut sekä työelämäpalvelut.


NUOTTI-valmennus

Voit laittaa meille myös viestiä ja olemme yhteydessä sinuun 3 vuorokauden sisällä.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.