Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen

NUOTTI-valmennus

Nuorille tukea arkeen ja ammatillisiin suunnitelmiin

NUOTTI-valmennus on suunnattu 16–29-vuotiaille nuorille, jotka tarvitsevat tukea elämänhallintaan ja opiskelu- tai työmahdollisuuksien pohtimiseen. Valmennus on maksutonta matalan kynnyksen tukea arkeen ja mukaan pääsee helposti Kelan kautta.

Kenelle NUOTTI-valmennus on suunnattu?

Valmennus sopii sinulle 16-29-v. nuorelle tai aikuiselle, jolla on haasteita arjen hallinnassa, uupumista, vaikeuksia opiskeluissa tai muutoin tulevaisuuden suunta on kadoksissa. NUOTTI-valmennus kuuluu Kelan ammatillisen kuntoutuksen palveluihin, joten sinun tulisi olla valmis tekemään myös alustavia ammatillisia suunnitelmia. Valmennukseen voi hakea siis hyvin erilaisista lähtökohdista, matalalla kynnyksellä.

Kysy valmennuksesta

Milloin NUOTTI-valmennus ei ole oikea-aikaista?

NUOTTI-valmennus ei ole ajankohtainen palvelu, jos

  • olet työssä koko- tai osa-aikaisesti.
  • sinulla on hoitotaho, jonka kanssa säännölliset tapaamiset.
  • sinulla ei ole motivaatiota tai jaksamista osallistua säännölliseen valmennukseen.
  • olet vastaavassa työllistymistä edistävässä kuntoutuspalvelussa.

NUOTTI-valmennuksen tavoitteet

5 kk mittaisessa valmennuksessa tuemme sinua tunnistamaan omat vahvuutesi ja voimavarasi yhdessä oman valmentajan kanssa. Lisäksi valmennuksessa pohditaan tulevaisuuden suunnitelmia ja ammatillista polkuasi. Haluamme saada sinut innostumaan omasta elämästäsi ja luomaan kiinnostavia tavoitteita tulevaisuudelle. Valmennus suunnitellaan juuri sinun tarpeita ja tavoitteita vastaavaksi. Lisäksi valmennuksessa kartoitetaan muut tuki-, verkosto- ja hoitotahojen tarve. Sinulla on mahdollisuus hakea kuntoutusrahaa Kelalta valmennuksen ajalle.

Mitä NUOTTI-valmennus sisältää?

5 kuukauden aikana:

Valmennus sisältää säännöllisen yhteydenpidon valmentajan ja nuoren välillä sekä 20 x 60 minuutin tapaamista, jotka voidaan toteuttaa kasvokkain tai etänä.

Valmennus koostuu pääasiallisesti yksilötapaamisista, mutta valmennukseen voidaan liittää myös tapaamisia läheistesi tai muun verkoston kanssa. Näin varmistetaan tavoitteiden edistyminen mahdollisimman kokonaisvaltaisesti.

Usein kysyttyä

NUOTTI-valmennuksen kulku

Valmennus alkaa

Kela haastattelee sinut puhelimitse ja tekee päätöksen valmennuksesta. Kun päätös on saapunut Coronarialle, olemme yhteydessä sinuun puhelimitse. Ensimmäinen tapaaminen sovitaan ja saat oman valmentajan. Valmennuksen sisältöä johtavat yksilölliset tavoitteet, jotka määritellään valmennuksen alussa yhdessä kanssasi.

Tavoitteet ohjaavat tapaamisia

Se mitä tapaamisilla tehdään riippuu tavoitteistasi. Toisten kanssa lähdetään korjaamaan esimerkiksi unirytmiä ja kannustetaan kiinni arjen rutiineihin yhteisen suunnittelun avulla. Lisäksi osana valmennusta ovat tulevaisuuden suunnittelu ja ammatillinen polkusi. Tapaamiset sisältävät keskustelua ja konkreettisia arjen hallinnan harjoitteita.

Kiinni arjen rutiineihin

Tapaamisilla pohditaan voimavaroja ja itsetuntoa. Arkisten asioiden harjoittelu sisältää virastoihin soittamista tai kaupassa käyntiä. Oman valmentajan tuella rakennetaan pystyvyyden tunnetta, vahvempaa itsetuntoa ja keinoja arjen hallintaan. Lisäksi pohdimme yhdessä miten pääset toteuttamaan unelmiasi.

Valmennuksen lopussa

Lopussa kartoitetaan onko alussa asetettuihin tavoitteisiin päästy ja mietitään jatkosuunnitelma mikäli tarvitset vielä tukea arkeesi. Olennaista on löytää jokin polku tai suunta tulevaisuudelle, on se sitten ammatilliselle polulle tai jatkokuntoutuksen pariin. NUOTTI-valmennukseen voidaan hakea myös jatkoa.

Coronarian NUOTTI-valmentajilla vahva kokemus ja koulutus

Coronarian NUOTTI-valmentajina toimii korkeakoulutettuja ja kokeneita toimintaterapeutteja, neuropsykiatrisia valmentajia ja sosionomeja, joilla on vahvaa kokemusta mm. neurologiasta, psykiatriasta, lasten, nuorten ja työikäisten yksilö- ja ryhmäterapiasta.


Missä ja milloin NUOTTI-valmennusta järjestetään?

Valmennusta järjestetään useilla paikkakunnilla ympäri Suomen. Toimimme myös paikkakuntien lähikunnissa ja -ympäristöissä ja tapaamiset voidaan järjestää esimerkiksi kotonasi. Alue- ja paikkakuntakohtaisen listauksen näet tämän sivun alaosasta. Valmennuksen aloitusaika sovitaan yhdessä kanssasi.

miten NUOTTI-valmennukseen haetaan?

1. Valmennukseen voi hakea nuori itse, nuoren puolesta hänen läheisensä tai yhteistyötaho.
2. Valmennukseen haetaan soittamalla Kelaan p. 020 692 205 ja kertomalla halukkuudesta osallistua Coronarian NUOTTI-valmennukseen. Erillisiä lähetteitä ei tarvita. Huomaathan, että Kelan puhelinpalvelu on auki ma-pe klo 9-16. Kela tekee päätöksen valmennukseen pääsystä ja on asiakkaaseen sekä Coronariaan yhteydessä.

Apua hakemiseen saat myös meidän terveydenhuollon asiantuntijoiltamme, yhteystiedot näet alla.

Videot edellyttävät evästeiden sallimista.
Muuta evästeasetuksia

Katso video: Meea 17 v sai tukea NUOTTI-valmennuksesta

Videolla Meea kertoo miten hän on saanut tukea opiskeluihin, itsenäistymiseen, talouden hoitoon ja itsetunnon vahvistamiseen NUOTTI-valmennuksen avulla.

NUOTTI-valmennus muutti elämän

NUOTTI-valmennuksen myötä Henna Riikka Kouhia uskalsi lähteä tavoittelemaan unelmiaan taiteen parissa.

"Jos itselläni oli päässä jokin solmu, pystyin siitä puhumaan ja aina löysimme ratkaisun, oli asia sitten kouluun tai ylipäänsä elämään liittyvä. Ilman tapaamisiamme ja Anun tukea tuskin olisi uskaltanut lähteä näin tavoittelemaan unelmiani."

Lue Hennan tarina


Ota yhteyttä ja kerron lisää

Kysy lisää valmentajiltamme

Voit kysyä apua hakemiseen myös meidän asiantuntijoiltamme tai olla suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme p. 010 525 8801, kuntoutus@coronaria.fi. Klikkaa paikkakuntaa saadaksesi lisätietoja. Sähköpostit: etunimi.sukunimi@coronaria.fi

Miska Hietala
p. 040 706 3081

Jussi Kuronen
p. 040 169 9600

Heli Metsänen
p. 040 562 1130

Asiakaspalvelumme: p. 010 525 8801

Krista Kekonen (poissa)
p. 040 579 8538

Anne Hiukka
p. 040 672 0685

Hanne Horte-Garner
p. 040 7198713


Tommi "Pete" Mannelin (fi)
p. 040 721 4627

Minna Rajala
p. 044 467 6816

Moona Mäkitalo (äitiyslomalla)


Kysy palvelusta

NUOTTI-valmennus

Voit laittaa meille viestiä ja olemme yhteydessä sinuun 3 vuorokauden sisällä.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.