Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen

Nuotti-valmennus

Nuorille tukea elämänhallintaan

NUOTTI-valmennus on suunnattu 16–29-vuotiaille nuorille, jotka tarvitsevat tukea ja ohjausta elämänhallintaan ja tulevaisuuden suunnitteluun. Valmennus on matalan kynnyksen tukea arkeen ja mukaan pääsee helposti Kelan kautta. Jokainen asiakas saa oman henkilökohtaisen valmentajan. Kelan palveluna valmennus on nuorelle maksutonta.

kolme tyttoa rantakalliolla

Kenelle NUOTTI-valmennus on suunnattu?

Valmennus sopii kaikille 16-29v nuorille tai aikuisille, joilla on haasteita arjen hallinnassa, vaikeuksia opiskelu- tai työelämässä tai muutoin tulevaisuuden suunnan löytämisessä. Valmennettavalla voi olla uupumusta tai muutoin asiakas kaipaa tukea toimintakykynsä edistämiseen tai ylläpitoon. Valmennukseen voi siis kannustaa nuoria hyvin erilaisista lähtökohdista, matalalla kynnyksellä. NUOTTI-valmennus lukeutuu Kelan ammatillisen kuntoutuksen palveluihin ja nuorella on mahdollisuus hakea kuntoutusrahaa Kelalta valmennuksen ajalle. 

Nuotti-valmennuksen tavoitteet

Viiden kuukauden mittaisessa valmennuksessa tuetaan nuorta tunnistamaan omat vahvuutensa ja voimavaransa yhdessä henkilökohtaisen valmentajan kanssa. Valmennuksessa edistetään nuoren aktiivisuutta ja elämänhallintaa. Valmennus suunnitellaan aina nuoren tarpeita ja tavoitteita vastaavaksi. Lisäksi valmennuksessa kartoitetaan muut nuoren tuki-, verkosto- ja hoitotahot ja autetaan niiden suhteen.

Kysy NUOTISTA

poika hymyilee rantakallioilla lippis paassa

Mitä NUOTTI-valmennus sisältää?

5 kuukauden aikana:

Valmennus sisältää säännöllisen yhteydenpidon valmentajan ja nuoren välillä sekä 20 x 60 min tapaamista, jotka voidaan toteuttaa kasvokkain tai etänä.

Valmennus koostuu pääasiallisesti yksilötapaamisista, mutta valmennukseen voidaan liittää myös tapaamisia nuoren oman läheisten tai muun verkoston kanssa. Näin varmistetaan nuoren tavoitteiden edistyminen mahdollisimman kokonaisvaltaisesti.

Usein kysyttyä

NUOTTI-valmennuksen kulku

Valmennus alkaa

Kela haastattelee hakijan puhelimitse ja tekee päätöksen valmennuksesta. Kun päätös on saapunut Coronarialle, olemme yhteydessä asiakkaaseen puhelimitse. Ensimmäinen tapaaminen sovitaan ja asiakas saa oman valmentajan. Valmennuksen sisältöä johtavat yksilölliset tavoitteet, jotka määritellään valmennuksen alussa yhdessä asiakkaan kanssa.

Tavoitteet ohjaavat tapaamisia

Se mitä tapaamisilla tehdään riippuu valmennettavan yksilöllisistä tavoitteista. Toisten kanssa lähdetään korjaamaan esimerkiksi unirytmiä ja kannustetaan kiinni arjen rutiineihin yhteisen suunnittelun avulla. Toiset kaipaavat enemmän tukea tulevaisuuden suunnitteluun sekä opiskeluihin ja työelämään. Tapaamiset sisältävät keskustelua ja konkreettisia arjen hallinnan harjoitteita.

Kiinni arjen rutiineihin

Tapaamisilla etsitään omia voimavaroja ja sanoitetaan fiiliksiä esimerkiksi tunnekorttien avulla. Arkisten asioiden harjoittelu sisältää tavallisia askareita, kuten virastoihin soittamista, siivoamista tai kaupassa käyntiä. Yksilöllisen tuen kautta rakennetaan asiakkaalle pystyvyyden tunnetta, vahvempaa itsetuntoa ja keinoja arjen hallintaan. Lisäksi kannustetaan tulevaisuuden suunnitteluun ja pohditaan yhdessä miten asiakas pääsisi toteuttamaan tavoitteitaan. 

Valmennuksen lopussa

Lopussa kartoitetaan onko alussa asetettuihin tavoitteisiin päästy ja mietitään jatkosuunnitelma mikäli asiakas tarvitsee vielä tukea arkeensa. Olennaista on löytää jokin polku tai suunta tulevaisuudelle, on se sitten ammatilliselle polulle tai jatkokuntoutuksen pariin. NUOTTI-valmennukseen voidaan hakea myös jatkoa.

Coronarian NUOTTI-valmentajilla vahva kokemus ja koulutus

Coronarian Nuotti-valmentajina toimii korkeakoulutettuja ja kokeneita toimintaterapeutteja, neuropsykiatrisia valmentajia ja sosionomeja, joilla on vahvaa kokemusta mm. neurologiasta, psykiatriasta, lasten, nuorten ja työikäisten yksilö- ja ryhmäterapiasta.


Missä ja milloin NUOTTI-valmennusta järjestetään?

Valmennusta järjestetään useilla paikkakunnilla ympäri Suomen. Toimimme myös paikkakuntien lähikunnissa ja -ympäristöissä ja tapaamiset voidaan järjestää esimerkiksi nuoren kotona. Alue- ja paikkakuntakohtaisen listauksen näet tämän sivun alaosasta. Valmennuksen aloitusaika sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa.

miten nuotti-valmennukseen haetaan?

1. Valmennukseen voi hakeutua nuori itse, nuoren puolesta hänen läheisensä tai yhteistyötaho.
2. Valmennukseen haetaan soittamalla Kelaan p. 020 692 205 ja kertomalla halukkuudesta osallistua Coronarian NUOTTI-valmennukseen. Erillisiä lähetteitä ei tarvita. Huomaathan, että Kelan puhelinpalvelu on auki ma-pe klo 9-16. Kela tekee päätöksen valmennukseen pääsystä ja on asiakkaaseen sekä Coronariaan yhteydessä.

Apua hakemiseen saat myös meidän terveydenhuollon asiantuntijoiltamme, yhteystiedot näet alla.

Ota yhteyttä ja kerron lisää

Kysy lisää valmentajiltamme

Voit kysyä apua hakemiseen myös meidän asiantuntijoiltamme. Klikkaa paikkakuntaa saadaksesi lisätietoja. Sähköpostit: etunimi.sukunimi@coronaria.fi

Sakari Korhonen
Pia Ihalainen

Juulia Maksimainen

Anna-Maija Sipiläinen
p. 0400 706 668

Porvoo:
Johanna Ainasoja, (fi, en)
p. 040 665 8538

Panu Räisänen
P. 040 6842 589

Annika Nelimarkka
p. 040 7571 406

Kirsi Keski-Nikkola
p. 040 823 0964

Essi-Maria Palmuaro
p. 044 467 6039

Merita Uusitalo
p. 044 414 1003

Annika Sjöblom (fi, sv)
p. 040 681 1969

Tommi "Pete" Mannelin (fi)
p. 040 721 4627

Minna Rajala
p. 044 467 6816

Mikko Kerminen

Paavo Laasi

p. 044 407 7162

Moona Mäkitalo (äitiyslomalla)

NUOTTI-valmennus muutti elämän

NUOTTI-valmennuksen myötä Henna Riikka Kouhia uskalsi lähteä tavoittelemaan unelmiaan taiteen parissa.

"Jos itselläni oli päässä jokin solmu, pystyin siitä puhumaan ja aina löysimme ratkaisun, oli asia sitten kouluun tai ylipäänsä elämään liittyvä. Ilman tapaamisiamme ja Anun tukea tuskin olisi uskaltanut lähteä näin tavoittelemaan unelmiani."

Lue Hennan tarina


Videot edellyttävät evästeiden sallimista.
Muuta evästeasetuksia

Video: Kokemuksia NUOTTI-valmennuksesta

Markus 24v aloitti NUOTTI-valmennuksen Coronarialla. Valmennus on tuonut kannustusta, elämänhallintaa ja tulevaisuuden suunta on taas löytynyt. Oma valmentaja on ollut tiiviisti tukemassa valmennuksen polulla.


Verven Nuotti-valmennus on siirtynyt Coronariaan

Verve* on nyt osa Coronariaa.

*= Ammatillinen kuntoutus, fysio-, toiminta- ja puheterapiapalvelut sekä työelämäpalvelut.