Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen
Punahiuksinen nuori nainen keskustelee ruskeahiuksisen naisen kanssa.

Nuotti-valmennus

NUOTTI-valmennus on suunnattu 16–29-vuotiaille nuorille, joiden toimintakyky on olennaisesti heikentynyt. Nuoret, jotka ovat juuri nyt ilman koulutus- tai työpaikkaa tai joiden opinnot on vaarassa keskeytyä. NUOTTI tarjoaa valmennuksellista tukea elämäntilanteeseen ja tulevaisuuden suunnittelussa. Valmennus on nuorelle maksuton.

KUKA VOI HAKEA Nuotti-valmennukseen?

Valmennukseen voivat hakeutua 16–29-vuotiaat;

  • joilla ei ole opiskelu- tai työpaikkaa
  • joiden opinnot ovat vaarassa keskeytyä
  • jotka eivät ole suorittamassa ase- tai siviilipalvelusta
  • jotka eivätkä vietä suunniteltua välivuotta
  • joiden toimintakyky on heikentynyt, mikä estää tai rajoittaa heitä yksin suunnittelemasta elämää eteenpäin tai luomasta tavoitteita tulevaisuudelle.

mitä valmennus sisältää?

Viiden kuukauden mittaisessa valmennuksessa tuetaan nuorta tunnistamaan omat vahvuutensa ja voimavaransa sekä kartoitetaan mahdollisia osallistumisen ja suoriutumisen esteitä yhdessä henkilökohtaisen valmentajan kanssa. Valmennuksessa edistetään nuoren aktiivisuutta ja mahdollisuuksia oman tulevaisuuden suunnittelussa. Valmennus suunnitellaan aina nuoren tarpeita ja tavoitteita vastaavaksi.

5 kuukauden aikana

Valmennus sisältää säännöllisen yhteydenpidon valmentajan ja nuoren välillä sekä 20 x 60 min tapaamista, jotka voidaan toteuttaa kasvokkain tai etänä.

Valmennus koostuu pääasiallisesti yksilötapaamisista, mutta valmennukseen voidaan liittää myös tapaamisia nuoren oman verkoston kanssa. Näin varmistetaan nuoren tavoitteiden edistyminen mahdollisimman kokonaisvaltaisesti.

Nuotti-valmennusta voidaan toteuttaa etäyhteyksiä hyödyntämällä. Valmentaja ja nuori voivat yhdessä sopia ja päättää sopivimmat tapaamis- ja yhteydenpitomuodot.

Valmentajilla vahva kokemus ja korkeakoulutus

Coronarian Nuotti-valmentajina toimii korkeakoulutettuja ja kokeneita toimintaterapeutteja, neuropsykiatrisia valmentajia ja sosionomeja, joilla on vahvaa kokemusta mm. neurologiasta, psykiatriasta, lasten, nuorten ja työikäisten yksilö- ja ryhmäterapiasta.

miten nuotti-valmennukseen haetaan?

Valmennukseen voi hakeutua nuori itse, nuoren puolesta hänen läheisensä tai yhteistyötaho, ottamalla yhteyttä Kelaan p. 020 692 205 ja kertoa halukkuudesta osallistua NUOTTI-valmennukseen.

Valmennukseen ei tarvita lähetettä, yhteydenotto Kelaan riittää. Apua hakemiseen saat myös meidän terveydenhuollon asiantuntijoiltamme, yhteystiedot näet alla.

Lisätietoja Kelalta

Katso tästä Kelan palveluesite ja lue halutessasi lisää NUOTTI-valmennuksesta Kelan palvelukuvauksesta.

Punahiuksinen nuori nainen katsoo kannettavan tietokoneen näyttöä yhdessä ruskeahiuksisen naisen kanssa.

Kysy lisää valmentajiltamme

Voit kysyä apua hakemiseen myös meidän asiantuntijoiltamme. Lisätietoa valmentajista löydät klikkaamalla asiantuntijan nimeä.

Sähköpostit: etunimi.sukunimi@coronaria.fi

NUOTTI-valmennus muutti elämän

NUOTTI-valmennuksen myötä Henna Riikka Kouhia uskalsi lähteä tavoittelemaan unelmiaan taiteen parissa.

"Jos itselläni oli päässä jokin solmu, pystyin siitä puhumaan ja aina löysimme ratkaisun, oli asia sitten kouluun tai ylipäänsä elämään liittyvä. Ilman tapaamisiamme ja Anun tukea tuskin olisi uskaltanut lähteä näin tavoittelemaan unelmiani."

Lue blogistamme Hennan tarina.