Olemme Kelan palveluntuottaja ympäri Suomen

Nuotti-valmennus

Nuorille tukea elämänhallintaan

NUOTTI-valmennus on suunnattu 16–29-vuotiaille nuorille, jotka tarvitsevat tukea ja ohjausta elämänhallintaan ja tulevaisuuden suunnitteluun. Valmennus on matalan kynnyksen tukea arkeen ja mukaan pääsee helposti Kelan kautta. Jokainen asiakas saa oman henkilökohtaisen valmentajan. Valmennus on nuorelle maksutonta.

Kenelle Nuotti-valmennus on suunnattu?

Valmennukseen voivat hakea kaikki 16–29-vuotiaat nuoret ja aikuiset, jotka kaipaavat valmentavaa tukea arjen rutiineihin, elämänhallintaan sekä tulevaisuuden suunnitteluun.

NUOTTI-valmennukseen voi esimerkiksi hakeutua nuori:

  • jolla ei ole opiskelu- tai työpaikkaa, eikä suorita ase- tai siviilipalvelusta
  • jonka opinnot ovat vaarassa keskeytyä
  • joka eivät vietä suunniteltua välivuotta
  • joiden toimintakyky on heikentynyt, mikä estää tai rajoittaa heitä yksin suunnittelemasta elämää eteenpäin tai luomasta tavoitteita tulevaisuudelle

mitä NUOTTI-valmennus sisältää?

Viiden kuukauden mittaisessa valmennuksessa tuetaan nuorta tunnistamaan omat vahvuutensa ja voimavaransa sekä kartoitetaan mahdollisia osallistumisen ja suoriutumisen esteitä yhdessä henkilökohtaisen valmentajan kanssa. Valmennuksessa edistetään nuoren aktiivisuutta ja elämänhallintaa. Valmennus suunnitellaan aina nuoren tarpeita ja tavoitteita vastaavaksi.

5 kuukauden aikana:

Valmennus sisältää säännöllisen yhteydenpidon valmentajan ja nuoren välillä sekä 20 x 60 min tapaamista, jotka voidaan toteuttaa kasvokkain tai etänä.

Valmennus koostuu pääasiallisesti yksilötapaamisista, mutta valmennukseen voidaan liittää myös tapaamisia nuoren oman läheisten tai muun verkoston kanssa. Näin varmistetaan nuoren tavoitteiden edistyminen mahdollisimman kokonaisvaltaisesti.

Valmentajilla vahva kokemus ja korkeakoulutus

Coronarian Nuotti-valmentajina toimii korkeakoulutettuja ja kokeneita toimintaterapeutteja, neuropsykiatrisia valmentajia ja sosionomeja, joilla on vahvaa kokemusta mm. neurologiasta, psykiatriasta, lasten, nuorten ja työikäisten yksilö- ja ryhmäterapiasta.

Missä ja milloin valmennusta järjestetään?

Valmennusta järjestetään useilla paikkakunnilla ympäri Suomen. Toimimme myös paikkakuntien lähikunnissa ja -ympäristöissä ja tapaamiset voidaan järjestää esimerkiksi nuoren kotona. Alue- ja paikkakuntakohtaisen listauksen näet tämän sivun alaosasta. Valmennuksen aloitusaika sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa.

miten nuotti-valmennukseen haetaan?

Valmennukseen voi hakeutua nuori itse, nuoren puolesta hänen läheisensä tai yhteistyötaho. Valmennukseen haetaan Kelan kautta, soittamalla Kelaan p. 020 692 205 ja kertomalla halukkuudesta osallistua Coronarian NUOTTI-valmennukseen. Erillisiä lähetteitä ei tarvita. Huomaathan, että Kelan puhelinpalvelu on auki ma-pe klo 9-16.

Apua hakemiseen saat myös meidän terveydenhuollon asiantuntijoiltamme, yhteystiedot näet alla. Lue halutessasi lisää NUOTTI-valmennuksesta Kelan palveluesitteestä.


Palvelupäälikkö Marja-Leena Päkkilä

Ota yhteyttä ja kerron lisää

Valtakunnallinen puhelinnumero p. 010 525 8801

Marja-Leena Päkkilä,
palvelupäällikkö
Coronaria Kuntoutuspalvelut
p. 040 128 6116 
marja-leena.pakkila@coronaria.fi

KYSY LISÄÄ VALMENTAJILTAMME

Voit kysyä apua hakemiseen myös meidän asiantuntijoiltamme.
Lisätietoa valmentajista löydät klikkaamalla asiantuntijan nimeä.

Pohjois-Karjala
Joensuu:
Anniina Lehto
p. 040 689 6543

Varsinais-Suomi
Turku:
Annika Sjöblom (fi, sv)
p. 040 681 1969

Pohjois-Savo
Kuopio:
Eija Vehviläinen
p. 040 663 1895
Mervi Kainulainen
p. 040 587 8471

Keski-Suomi
Jyväskylä:
Ruut Saarinen
p. 040 706 3081
Tuulia Hietaniemi (fi, en)
p. 040 169 9600

Etelä-Lappi
Kemi:
Krista Kekonen
p. 040 579 8538

Rovaniemi:
Malla Rekilä
p. 040 532 7221
Saija Kontiola (fi,en)
p. 040 665 6082

Pohjois-Lappi
Kittilä: 
Emmi Salminen
p. 040 665 9084

Pohjois-Pohjanmaa
Oulu:
Sanna Vehkaoja
p. 040 828 0519
Anne-Maria Nevala
p. 040 486 9647

Sähköpostit: etunimi.sukunimi@coronaria.fi

NUOTTI-valmennus muutti elämän

NUOTTI-valmennuksen myötä Henna Riikka Kouhia uskalsi lähteä tavoittelemaan unelmiaan taiteen parissa.

"Jos itselläni oli päässä jokin solmu, pystyin siitä puhumaan ja aina löysimme ratkaisun, oli asia sitten kouluun tai ylipäänsä elämään liittyvä. Ilman tapaamisiamme ja Anun tukea tuskin olisi uskaltanut lähteä näin tavoittelemaan unelmiani."

Lue Hennan tarina


Video: Kokemuksia NUOTTI-valmennuksesta

Markus 24v aloitti NUOTTI-valmennuksen tänä vuonna. Valmennus on tuonut kannustusta, elämänhallintaa ja tulevaisuuden suunta on taas löytynyt.